ASTIM İLAÇLARI ÖLENE KADAR İÇİLMELİ Mİ?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
ilaçkolik

Sevgili Doktor ;

48 yaşındayım. 1998 yılından bu yana astım tedavisi görmekteyim. 

14 yıldır Singulair 10 mg alıyorum ve doktorum devam etmemi öneriyor. Başka herhangi bir astım ilacı kullanmıyorum.

Ölene kadar içecek miyim?  

Saygılarımla.

 ASTIM İLAÇLARI ÖLNE KADAR İÇİLMELİ Mİ?

Bugüne kadar binlerce astımlı tedavi etmiş bir hekim olarak bu sözünü ettiğiniz ilacı ancak çok özel durumlarda kulandığımı söylemek isterim.

İlaç endüstrisinin sözünden çıkamayan doktorlar ise bu ilacı astımlılara ve  öksürüğü biraz uzun süren her hastaya üstelik sizin durumunuzda da olduğu gibi ömür boyu kullanılmak üzere veriyorlar.

Ömür boyu ilaç kullanmak tüm astımlıların yüzde 5 kadarında gerekli olabilir ki bu hastaların çoğunda da Singulair vermenin hiçbir manası yoktur.

Üstelik ben sizin astım hastası olduğunuzu da sanmıyorum; gerçekten astımlı olsanız bile bu bu ilacı bu kadar uzun süre kullanmanız da hiç doğru değildir.

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. gülten dedi ki:

    iyi günler Rasım bey
    ben 25yaşıdayım ve hayatımda bir tane sigara bile içmedim 4 yıl önce alerjik astım olduğumu öğrendim bir sürü deri testi yapıldı ev tozlarına polenlere bazı ağaçlara ve bazı böcek türlerine alerjimin olduğunu söylediler 4 senedir düzenli olarak simbicort 320 fexadyne 180 ve singularair kullanıyorum ancak hala şikayetlerimde azalma yok hala hapşırmalarım çok sırt ağrılarım çok oluyor bu ilaçlardan mıdır bilmiyorum ama aşırı bir halsizlik var ve ben ne zamana kadar böyle gideceğini bilmiyorum ömür boyu bu şekilde mi gidecek lütfen bana bir yol gösterin şimdiden teşekkür ederim.

Siz de yorumunuzu paylaşın: