KOAH’ TA ALTERNATİF İLAÇLAR İŞE YARAR MI?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
oksijen konsantratörü

Sayın hocam, ben 18 senedir KOAH hastasıyım. 6 sene önce KOAH dendi. Şu anda 3 ana ilacım var, Teokap, Spriva ve Symbicort İnhaler kullanıyorum.

Bazı alternatif ilaç yapanların vereceğimiz ilaçları 6 ay kullanın hiçbir şeyiniz kalmaz diyorlar, hem de kesin. Benim şu andaki durumum yaz olması dolayısıyla biraz iyiyim ama merdiven çıkamıyorum fazla yürüyüş yapamıyorum.

Sizin bana bir öneriniz var mı? Bitkisel ilaç kullanayım mı? Selamlar hoşça kalın.

KOAH’ TA ALTERNATİF İLAÇLAR İŞE YARAR MI?

KOAH,  meydana gelen tahribatların geriye dönüşünün olmadığı seneler içinde gelişen bir hastalıktır.

Sizin kullandığınız ilaçların KOAH’ ı tedavi edici, akciğerlerinizdeki tahribatı düzeltici hiçbir etkisi yoktur.

Bu ilaçlar bronşlardaki daralmayı düzelterek daha rahat nefes almanızı sağlar ama hastalığın “gidişatı” üzerine kanıtlanmış hiçbir müspet tesirleri olmaz.

Sizin alternatif ilaçlar diye bahsettiklerinizin ne olduğunu bilmiyorum ama bunların KOAH’ ı iyileştirmesi mümkün değildir.

Bol sıvı almak, ıhlamur, adaçayı gibi sıcak içecekler hem öksürüğü yumuşatarak, hem balgam atılmasını kolaylaştırarak sizi rahatlatabilir.

Sizin yapmanız gereken en önemli şey sigara içmemek, sigara içilen ortamlardan uzak kalmak ve düzenli egzersiz (yürüme ve yüzme) yapmaktır.

Kullandığınız ilaçlar enfeksiyon dönemlerinde işinize çok yarar ama hastalığı tedavi edici etkileri yoktur.

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. fatma dedi ki:

    merhaba ben altı aydır koah hastasıyım sigarayı bıraktım 8 kilo aldım öksürük balgam hırıltı yok bide respiro ve spiriva ilacı kullanıyorum 46 yaşındayım 5 km yi dinlenmeden gidebiliyorum doktorum ciğerlerimde bir şey olmadığını sadece nefes borusunun tıkandiğını söyledi her ay konrole gidiyorum ben iyileşebilirmiyim

  2. Günes BARIS dedi ki:

    Eskiden üsütmem çoktu.Bir Dr.KOAH baslangicinda süphe dedi.Dört senedir Spriva Turbo hafif doz.
    Oksürük vs yok.üsütmeler yok ama devamli spriva sonu ne olacak?????
    Selam.
    Günes Baris Bonn

  3. Osman şam dedi ki:

    Sayim arkadaşlarim zature buronjit astim bunlar normal koha kironik kalici bir hastaliktir bunun sonrasi kanserdir oncelikle sigarayi birakiyoruz kesinlikle ve yuzmeye başliyorsunuz 6 ay yuzuyoruz sut yogurt bal bitki caylari yesil caylar iciyoruz buda 6 ay durmak yok yola devam sonra bir dua ederseniz memnun olurum ha unutmayin gunluk 4 litre su icelim suda okjizen vardir

Siz de yorumunuzu paylaşın: