SULARI MİKROPLU FİRMALARA HAKSIZLIK MI YAPILIYOR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
imlahane

Dünkü “Bu yazının üstüne soğuk su içilir” başlıklı yazımda Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamanın da damacana suları gibi ‘uygunsuz’ olduğunu belirtmiştim:

Açıklamalarda uygunsuzluğun hangi firmalarda dolum tesislerinden hangilerinde damacanalardan kaynaklandığı net olarak anlaşılamamaktadır.”

Karlık Madran Su’ dan yapılan açıklama bu yorumumu doğruluyor:

Burada suçlu olan hatalı depolama şartlarından dolayı satış noktası olmasına rağmen, 300 bayisi, yüze yakın çalışanı ve binlerce tüketicisi olan markamız, yine aynı bakanlığa bağlı olan Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından her ay yapılan denetim ve analizlerde temiz çıkan işletmemizi zan altında bırakmıştır.”

Bence Karlık Madran Su haklı; çünkü bakanlığın açıklamasından ‘hangi firmalarda dolum tesislerinden hangilerinde damacanalardan kaynaklandığı’ net olarak anlaşılmıyordu.

Olması gereken nedir?

Sağlık Bakanlığı’ nın kusurlu ürünleri olan firmaları açıklaması elbette doğrudur ve tüketicinin de bunları bilmek hakkıdır ama burada dikkate alınması gereken çok önemli bir nokta var.

Bu denetimler bir defa ile kalırsa –ki bizde bu işler genellikle böyle olur- isimleri açıklanan firmalara çok büyük bir haksızlık yapılmış olur.

Bu üreticilerin isimleri ‘suları içilmez firmalar’ olarak beyinlere kazınır; bunlar bir daha ağızlarıyla kuş tutsalar bile dertlerini kimseye anlatamazlar.

Atalarımız boşuna ‘Adın çıkacağına canın çıksın’ dememişler.

Oysa su nitelikleri sabit olmayan, sürekli değişebilen bir üründür.

Bugün temiz olan su yarın kirlenmiş olabilir.

Bakanlığın yaptığı denetimde suları ‘temiz’ bulunan firmaların sularının da ertesi gün yapılacak bir denetimde temiz çıkacağının hiçbir garantisi yoktur.

Gelelim neticeye

Firmalara herhangi bir haksızlık olmaması için tüm firmaların tüm ürünleri ‘her gün’ denetlenmeli ve sonuçlar üzerinde hiç oynanmadan, hiçbir kafa karışıklığına yol açmayacak şekilde yayınlanmalıdır.

Böyle bir uygulama yapılmazsa adları ‘uygunsuz suculara’ çıkan firmalara ayıp edilmiş olur ve bence Bakanlık da haksız rekabete yol açmaktan suçlu duruma düşer.

Şimdi tekrar bir bardak “soğuk su” içiniz!

KAYNAK

http://www.memur-haber.com/2012/08/04/karlik-madran-sudan-aciklama/

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. tuna erinçler dedi ki:

    Su analizlerinin de ne kadar güvenilir olduğu da ayrı bir soru.

Siz de yorumunuzu paylaşın: