KIZIM KREŞE BAŞLADIĞINDAN BERİ HASTA

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kreş 1

Benim 4 yaşına 3 ay sonra girecek bir kızım var. 2 aydır kreşe gidiyor ve kreşe başladığından bu tarafa öksürük geçmiyor. Bir defa antibiyotik ve nebülizatör cihazıyla ilaçlar vererek geçti. Gene bu hafta pazar günü öksürüğü arttı. Astım başlangıcı olabilir mi?

Astım yeni başlıyor ise kesin çözümü var mı, kreşte halıfleks tozu yapabilir mi? Kreşe zor alıştı hâlâ biraz sıkıntılarımız var. Psikolojik etkisi olarak astım başlayabilir mi, kreşi bıraktırsak gelecek yıl kreş veya ana okuluna ve ilkokula göndermekte sıkıntı yaşar mıyız?

Eşim çalışıyor çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. Annesinden gece hiç ayrılmıyor sürekli kendini sallatıyor. Öksürükten mi psikolojik mi tam derin uykuya dalamıyor. Ne yapacağımızı şaştık.

Geçen cuma hırçınlıkları devam ediyor diye çocuk psikiyatristine gittik. Disperdal şurup yazdı, 2 gün kullandık bana faydası olacak bir durum gördük kızımda fakat eşim hemşire olması sağdan soldan arkadaşlarından tepkiler aldığını çocuk psikiyatristi güven vermediğini aile hekiminin de bu yaşlarda hırçınlık olabileceğini belirtmesi bizim ilacı bırakmamıza sebep oldu.

Kızımız 2 aydır tam adapte olamadı. Alışacak oluyor hasta oluyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Kreşi mi bırakmalıyız doğal yollarla astım ve psikolojik rahatlatma yapabilir miyiz?

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

kinder im kindergarten ile ilgili görsel sonucu

KIZIM KREŞE BAŞLADIĞINDAN BERİ HASTA

Kızının kreşe başlamasıyla beraber sık hastalanmasından daha “tabii” bir şey olamaz.

Bunlar her çocuğun geçirmesi gereken viral enfeksiyonlar.

Çocuğunuzu kreşe göndermeyerek bu tür hastalıkları önlemeniz mümkün değil.

Bu enfekiyonların küçük yaşlarda geçirilmesinin ilerisi için daha faydalı olduğunu gösteren pek çok araştırma olduğunu da unutmayın.

Erken yaşlarda topluma karışan ve bu hastalıkları geçiren çocukların bağışıklık sistemleri daha güçlü oluyor; bu çocuklarda alerjik hastalıklar hatta bazı kanserler bile daha az görülüyor.

ASTIM BAŞLANGICI DİYE BİR HASTALIK YOK

Astım başlangıcı diye bir hastalık yok; bu şikayetlerine doğru bir teşhis konamayan hastalara yapılan bir yakıştırma.

Anlattığınız tablo zamanla geçecek olan bir bronş aşırı duyarlılığı tablosu; bunun astımla hiçbir alakası yok.

Çcuğunuzun bazı psikolojik sıkıntıları olması mümkün ve yazılan ilacı mutlaka kullanması da belki mutlaka gerekli ama bu ve benzeri şikayetler için hemen ilaç başlanmasını da hiç doğru bulmuyorum.

Bu öyle rastgele yazılacak bir ilaç değil.

Kızınızın kreşi bırakmasına da gerek olduğunu sanmıyorum.

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. kerem dedi ki:

    Normal… Muhtemelen ilk defa mikrobik ortamla karşılaşıyordur.

    Her li bir yere değdiğinde sabun, yo daha hijyenik olmalı sıvı sabun, yo o da yetmez jel demenin sonucu olabilir mi? Tabi ki bunu en iyi uzmanları bilir…

Siz de yorumunuzu paylaşın: