OZON TEDAVİSİ BİLİMSEL Mİ ŞAKLABANLIK MI?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
ozon tedavisi 1

Ozon tedavisi” veya diğer ifadeyle “ozon terapi” modern tıbbın kabul etmediği bir alternatif tıp yöntemidir ama modern tıp tarafından reddedilmesi o tedavinin faydasız veya zararlı olduğu manasına da gelmemelidir.

Prensip olarak alternatif tıbba da ozon tedavisine de karşı olmamakla beraber bu tedavi yönteminin tüm dünyada olduğu gibi bizde de “suiistimal edildiğine” inanıyorum.

Kerameti kendinden menkul bir takım uzmanlar ozon tedavisini yaşlanmayı geciktirmekten kansere, kalp-damar hastalıklarından romatizmaya, AİDS’ ten multipl skleroza, astıma, bel fıtığına… her derdin çaresi gibi göstererek insanları kandırıyor.

Ozonun enerjiyi artırdığı, gençleştirdiği, kan dolaşımını hızlandırdığı, kanı temizlediği, beyin fonksiyonları ve hafızayı güçlendirdiği, bağışıklığı kuvvetlendirdiği, metabolizmayı hızlandırdığı… ve benzeri ifadelerin tümü de “gerçek dışıdır”.

Ozon tedavisi nasıl yapılıyor?

Ozon tedavisi daha çok ozonun vücuda çeşitli gazlarla veya sıvılarla karıştırılarak deri altına, kas içine, rektuma veya vajinaya zerki suretiyle uygulanıyor.

Hastanın bir miktar kanının alınıp bunun ozonla muamele edildikten bir süre sonra tekrar geri verilmesi şeklinde bir yöntem (“oto-hemo-terapi”) de vardır.

Solunum yoluyla oksijen tedavisi ve hiperbarik oksijen tedavisinin ozon tedavisi ile hiçbir alâkası yoktur.

Ozon tedavide işe yarayabilir mi?

Ozon tedavisi şarlatanların elinde halkın sömürülmesi için kullanılıyor olmakla beraber ozonun hiçbir faydası olmadığını söylemek de doğru olmaz.

Ozonun bazı hastalıklarda elbette faydası olması veya tedaviye yardımcı olması mümkündür; çünkü mesela ozonun bakteri, virüs ve mantar öldürücü etkisi vardır ve ozon zaten dezenfektan olarak da kullanılıyor.

Ozon, bakterilerin hücre duvarındaki fosfolipit ve lipoproteinleri okside ediyor; virüs kapsitlerini hasra uğratıyor; mantarlarda hücre büyümesini önlüyor.

Bu özelliğine göre ozon açık iltihaplı yaraların tedavisine katkı sağlayabilir ama ozon tedavisini tavsiye edebilmek için bu durumda ve diğer hastalıklarda ne kadar etkili olduğunun ve emniyetinin bilimsel araştırmalarla ispatlanması gerekir.

Ozonun laboratuar ortamında HIV partiküllerini etkisizleştirdiği de gösterilmiştir ama bunun tedavideki önemi bilinmiyor.

Farelerde yapılan bazı araştırmalarda kanser tedavisinde etkisi olabileceğini ortaya koyan bulgular vardır fakat bu ozon tedavisinin kanserde kullanılabileceği manasına gelmez.

Ozon hücreleri hasra uğratan oksidan bir madde olduğu için çok ciddi yan etkilere yol açması mümkündür.

Gelelim neticeye

BİR: Ozon tedavisinin etkinliği ve emniyetini ispat eden yeterli bilimsel deliller yoktur.

İKİ: Ozon tedavide hiç kullanılmamalı, tamamen zararlıdır da demiyorum.

Ozon tedavisinin bilimsel yöntemlerle araştırılması doğru olur ve enfekte yara ve diş çürüklerinden başlanabilir.

Diğer hastalıklar için de önce hayvanlar üzerinde tecrübe ve bilgi sahibi olunması gerekir.

ÜÇ: İnternette ozon tedavisi yaptıklarını iddia eden onlarca site var.

Onlara göre ozonun iyi gelmediği hastalık neredeyse yok gibi; üstelik hepsinde de harikalar yarattığı bildiriliyor.

Modern tıbbın “şarlatanları” varsa alternatif tıbbın da “şaklabanları” var.

Sağlık Bakanlığı’ nı acilen “mucizeler yaratan ozon tedavisi” adı altında gerçekleştirilen “şaklabanlıklara” dur demeye ve gerekli kanuni düzenlemeleri yapmaya davet ediyorum.

Ozon nedir ? sorusunun cevabı: http://www.ahmetrasimkucukusta.com/2013/08/24/bir-tavsiye/ozon-nedir/

Yazı için 16 yorum yapılmış:

  1. Barış Esen dedi ki:

    Merhabalar
    Ozon tedavisi ile ilgil yeterince bilimsel çalışma mevcuttur fizyoloji prof Velio Bocci siena üniversitesinde ozon terapi kürsüsünü kurmuş ve tüm çalışmalarını a new medical drug ozone kitabında yayınlanmıştır konu ile ilgili bu kitap yeterince aydınlatıcıdır.sadece ozon ciddi bir tedavi şeklidir ve hekimler tarafından yapılmalıdır.destek ve tamamlayıcı bir tedavi şekli olup alternatif tedavi sınıflamasında değildir her branştan hekimin tedavisine destek olarak benimseyebileceği ozonterapi birçok hastanede de mevcuttur

  2. Barış Esen dedi ki:

    Sitenizi sürekli takip eden biri olarak yaşadığınız çelişki hoş değil sitenizde yayınlanan Dr Ümit Aktaşın kanserde kemoterapi yazısında bağışıklık sistemi güçlendirmenin esas olduğunu ve ozonterapininde bunun için kullanılabileceğini söylemiş şimdi yine aynı sitenizde yazdığınız ozonla ilgili yazı size güvenen insanlar için son derece talihsizce saygılarımla

  3. Ali Bora dedi ki:

    Ergenlik çağındaki bir gencin özellikle sivilcelerden kurtulması için ozon tedavisi alması doğru mudur? Herhangi bir olumsuzluğa yol açar mı? Bu konudaki görüşünüz nedir?

  4. İnci Türker dedi ki:

    Ozon tedavisi üzerine bu derece ağır açıklamalarda bulunarak halka zarar verdiğinizi düşünüyorum.Bizzat Dünya Ozon Kongresine gitmiş,otoriteleri dinlemiş bir kişiyim.Yorum yapmadan önce lütfen sizde bir araştırma yapın derim.İtalya,İspanya,Küba,Amerika bu konuda dünyada başı çeken ülkeler.İlgilenenlerin internet üzerinden Madrid Deklarasyonuna ulaşması yeterli olacaktır.Dünyanın bu kadar önemsediği bir konuda bizim hala bir adım ileriye gitmememiz için çaba harcayan sizleri anlamak mümkün değil.
    Araştırın,öğrenin sonra insanları emin olduğunuz zaman uyarın.

  5. Dr.Can Kamar dedi ki:

    Ahmet Hocam az bile yazmış.En son revize edilen 1 nisan 2015 tarihli FDA makalesinde aynen şöyle yazıyor:” Ozone is a toxic gas with no known useful medical application in specific, adjunctive, or preventive therapy. In order for ozone to be effective as a germicide, it must be present in a concentration far greater than that which can be safely tolerated by man and animals. In any medical condition for which there is no proof of safety and effectiveness.”Gayet açık seçik yazılmış..isteyen tüm makale ye bu web link den ulaşabilir:http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/CFRsearch.cfm?fr=801.415

  6. Dr.Can Kamar dedi ki:

    FDA ısrarla uyarrken hala kalkmış Madrid Deklarasyonu diyorsunuz ya , pes dogrusu!

  7. açelya dedi ki:

    ben 10 seanslık kan ozonu oldum bu yıl , bahcesehırde bıryerde 2 bucuk ayda her hafta oldum en dusuk dozda major uygulama

    ılk baslarda ıyıydım ama son seasnlardan sonra yataklardan cıkamaz hale geldım bıtkın halsız agrılar ıcınde
    gece 12 de yatan bırıyım normalde 8 de uyanırdım ama 10dan once kalkamaz oldum ve gun ıcındede uykum cok gelır oldu sırtımda korkunc agrılar basladı skolyozum var normalde ama bu sekıdle agrılar yapmazdı ozellıkle karacıger pankreas bolgesının tam hızaları agrıyordu cıldımmde kırmızı benek benek noktacıklar cıktı söndü , zehırlendımmı acaba yavas yavas , artık ozon olmayı dusunmuyorum , tukuruk bezımde taş var 3.3 mm sıaledonoskopı 4000-5000 devlet karsılamıyor tası alması garantıde degıl dıye ozona basvurdum kan ozonu kıreclerı sokuyor dedı yapan medıkalcı doktor bayan, yanagım her ozonda cok rahatladı eskısı gıbı uyusmalar yoktu ama bedenen cok kotu bır hale geldım, kıreclerı hakıkatten erıtıyormus bobrek safra kesesı tukuruk bezı kıreclerını tamda emın olamadım

  8. Esin dedi ki:

    FDA’i guvenli merci sayip Avrupa menseili deklarasyonu kucumseyen DR. Bey daha cok calismaniz lazim.FDA hic bir alternatif tedaviyi ovmez cunku buyuk ilac sirketlerinin elindedir.Diger yandan bir suru toksini de serbest birakip onaylamistir.Amerika menseili hic bir ilaca arastirmadan guvenmeyiniz,ozon konusunda da bir cok ingilizce kaynaga ulasip,arastirmalari okursaniz dogru yapildiginda yararli oldugunu gorursunuz.arastiriniz.

  9. Elif Güven dedi ki:

    Ozon tedavisi ne yazık ki doktorlar tarafından tamamen ticari bir yöntem olarak uygulanmaktadır. Acı ama gerçek de budur.

  10. Mehmet Ali Yüksel dedi ki:

    Esin hanımı belli ki ya ozon ya da ozon tüccarları çarpmış. Ahmet Hocanın en büyük FDA eleştirmenlerinden olduğunu, bu kuruma tıbbi fetva kurumu dediğini bilmemesinden anlaşılıyor.

  11. levent dedi ki:

    Eşimin sağlık sorunları nedeniyle (hipofiz bezine bağlı tiroit ve yüksek tansiyon, terleme, sıkıntı) bir kliniğe gittik. Bir doz ozon uygulandı, 20 gün sonra tekrar randevu verildi. Ozon uygulandıktan bu yana üç dört gündür değişik şeyler yaşıyor, ellerde titremeler başladı. Bir yerde gözüme çarptı, merkez sinir sistemini etkiliyor diye. Bu yaşadığı ozon A bağlı olabilir mi? Teşekkürler

  12. Zarif kara dedi ki:

    Merhabalar,65 yaşında koah hastası bir yakınım kızının tavsiyesi üzerine ozon tedavisi için özel bir kliniğe gidiyor.oradaki doktor ozon tedavisi dışında 500 mg antibiyotik ,bağırsak parazit ilacı ve daha fazla ilaçlar vermektedir,diğer taraftan da bitkisel karışımları içiriyor. Kendi koah hastalığı ile ilgili ilaçları bu tedavi esnasında kullanmıyor. Ben bu yakınımın durumunun kötüye gitmesinden korkuyorum,çünkü ileri koah hastası.Ne tavsiye edersiniz? Çok teşekkür ederim.

  13. Fatih Sağdıç dedi ki:

    Merhaba Zarif Kara. Yulaf samanı çayı koah rahatsızlığına çok iyi geliyor.kullanıp iyileşen çok kişi var.

  14. Feraypektekin dedi ki:

    10 yıl önce 43 yaşında ,doktorlar menapoza gitdiğimi söyledi… Hic sıkıntı yapmadım ilaç tedavisini redettim ve süreci sağlıklı tamamlamak için ozon tedavisi aldım… 12 seans majör olarak… Yürümek eziyetti bacaklarım ağırlaşmıştı, cildimde yaşlanma belirtileri başlamıştı… 3 yada 4. Seanstan sonra hormonlarım düzene girdi ve 47 yaşıma kadar menapoz ertelendi… Diyetsiz ve sadece 2-3 kilo veredim ancak 2 beden incrldim.. İnanılmaz hafifledi bedenim ve 10 sene geriye gittim… Bunu ozon ted. yaptı… Bakla alerjisi okanlar, hipertiroid hastaları kan hastalığı olanlar ( pıhtılaşma gibi) almamalı…

  15. Feraypektekin dedi ki:

    Kas erimesi olan hastamız konusma ve yemek yeme kabiliyetini kaybetmişti… Ozon tefavisi aldırdık.. Konusmaya ve yemek yemeye başladı… Tabiki mucize beklemedik.. Tamamen iyileşmesi mümkün olsmazdı… Ancak vefatına kadar olan süreçte, yaşam kalitesi yükseldi.. Bu nedenle kimse bana ozon tedavisinin faydasızlığından söz etmedin… Harika bir yardımcı tıp aracı…

  16. gulser basar dedi ki:

    bence cok tehlikeli esim oldu dizi icin kalp damardaki plaklar koptu kalpkrizi gecirdi ve ozon tedavisi sirasinda senkop gecirdi soluk ve nabiz durdu sakin yaptirmayin

Siz de yorumunuzu paylaşın: