DİŞ MACUNU KULLANMAK CESARET İSTER

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
diş macunu

Duvarlarınızdaki ufak delikleri kapatabilirsiniz

Lekelenmiş metaller ve solmuş taşlarınıza ince bir tabaka halinde sürün. İnce bir bez parçasıyla parlatın, bol su ile durulayın ve kurutun. Lekeler fazlaysa kalın bir tabaka halinde uygulayın ve 1 saat kadar bekletin. Takılarınız pırıl pırıl olacak. Ancak inci, turkuaz, bakalit ve yapay elmas gibi yumuşak yüzeyli maddeler üzerinde denemeyin. Aksi takdirde çizilmesine neden olabilir.

Halınızdaki lekelere dökün ve fırçalayın. Ardından ıslak bir havlu ile silin. Halının renk vermeyeceğini garantilemek için önce ufak bir bölümünde deneyin.

Tırnaklarınızı hafifçe fırçaladığınızda sarı lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

Sürekli giydiğiniz sneaker tarzı lastik pabuçları fırçalayabilirsiniz. Aynı işlemi beyaz koruyucu kullanmadığınız mobilyalardaki su lekelerini biraz nemli bir bez ile çıkarabilirsiniz.

Fazla bastırmadan hafif hareketlerle sildiğinizde lekelerin yok olmasını sağlayabilirsiniz. Deride de uygulayabilirsiniz. Öncelikle ufak bir bölümde denemeyi unutmayın!

Dalış gözlüklerinin içini kaplayın ve ardından durulayın. Bu sayede buğulanmasını önleyecektir. Yeniden kullanmak istediğini içi kirli şişeleri fırçalayabilirsiniz.

Gömleklerin kol kısımlarındaki sevimsiz lekeleri çıkarabilirsiniz.

Gelelim neticeye

Tüm bu “müthiş işleri başaran” şeyin “diş macunu” olduğunu tahmin ettiniz mi?

Bundan sonra diş macunu kullanır mısınız kullanmaz mısınız, size kalıyor.

KAYNAK:

http://www.trthaber.com/foto-galeri/dis-macunu-deyip-gecmeyin/5460/sayfa-1.html

Yazı için 8 yorum yapılmış:

  1. zeynep dedi ki:

    Ikamesi nedir Hocam?

  2. nejat dedi ki:

    insanlar dişlerini fıçalamasınmı?sorun gösterdiğiniz zaman çözümde gösterirseniz herkes memnun olur..

  3. Diş macununa gerek yok; dişleri fırçalamak, diş aralarını diş ipi ile temizlemek ve ağzı tuzlu su ile çalkalamak yeterli.

  4. Ali dedi ki:

    Bu kadar zararlı ve gereksiz bir seye nedenirim dünyada iİn veriliyor ve yasaklanmıyor? Dış hekimlerinin bu konuda bir uyarısı varmı ?

  5. Gültekin dedi ki:

    Misvak kullanın çok çok üstün kalbi beyni ve mideyi de güçlendiriyor.

  6. esrar dedi ki:

    kendimi bildim bileli diş macunu kullanmadım,midemi bulandırdığı için..boş fırçayla fırcaladım..bu sen hamileyken bulantıma iyi gelio die macun kullanmaya başladım malesef ve o zamandan beri dişlerimin üzerinde olan kaygan tabakanın adeta zımparalandığını fakettim..önceden pürüzsüz olan dişlerim şğimdi diş macunu kullanmazsam berbat…

  7. Suat Bağcı dedi ki:

    Ben diş hekimiyim. 20 senedir diş macunu kullanmam. Macun ağız diş temizliginin %5 ini yapar. Geri kalanı fırça ve su etkisi ile olur. Diş ipi kullanmakda artık olmazsa olmazlar ararasinda.

  8. Nevin Aslan dedi ki:

    Ben diş macununu methetmiyecem ancak bazı diş macunları diş çürümesini durdurup onarıcı etki gösterebiliyor. O yüzden az miktarlarda kullanmak zorunda kalıyorum. Diş hekimleri ne der acaba???

Siz de yorumunuzu paylaşın: