İSTANBUL BRONŞİTİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bir okuyucum erkek kardeşinin klinik tablosunu çok güzel özetlemiş.

Bunun adı “İstanbul Bronşiti” dir:

Erkek kardeşim 18 yaşında, lise son sınıf öğrencisi. 2011 Nisan’ından beri gece gündüz, yaz kış sürekli kuru, balgamsız olarak öksürüyor. Hırıltısı yok. Birçok hastaneye ve dâhiliye, KBB, göğüs hastalıkları, kardiyoloji olmak üzere birçok farklı branşta doktora götürdük.

Hiçbiri sorunumuzu çözemedi. Birçok kez akciğer filmi çekildi, solunum fonksiyon testi, kanda ve deride alerji testi yapıldı, EKG çekildi, Holter takıldı. Her bir testin sonucu temiz çıktı.

Fakat götürdüğümüz doktorlar branşlarına bağlı olarak üst solunum yolu enfeksiyonu, alerjik rinit, sinüzit, boğaz reflüsü… vs olabilir diyerek ilaç yazıyorlar.

Yazdıkları ilaçları kullanmamızı, geçmezse tekrar gitmemizi söylüyorlar. Kardeşim ilaçlarını kullanıyor, rahatsızlığı geçmiyor, tekrar gittiğimizde ilaçları değiştirip yine aynı şeyi söylüyorlar.

Odasından halı, kitaplık, gardırop… vs çıkardık. Antialerjik yatak, yorgan, yastık aldık. Zaten hazır gıda, baharatlı, yağlı yiyecek, asitli içecek, çay, kahve tüketmez.

Sigara içmez, evde de içen yok. Sesi kısıldı ve kalınlaştı. Konuşurken, şarkı söylerken, gülerken veya burnunu silerken öksürmeye başlıyor. Koştuğunda öksürmesi daha çok artıyor.

Bu sene üniversite sınavına girecek. Derslerine konsantre olamıyor, psikolojisi bozuluyor. Hastane hastane gezmekten ilaç kullanmaktan yorulduk, Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Lütfen bize bir yol gösterin.

İstanbul Bronşiti teşhisi, önlenmesi ve tedavisi hakkında bilgiler: http://ahmetrasimkucukusta.com/kategoriler/yazilar/tip-yazilari/istanbul-bronsiti/

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Gamze ertekin dedi ki:

    Hocam merhaba sizin tabirinizle istanbul bronşiti adını verdiğimiz durumla sık karşılaşıyoruz. 2009 doğumlu oğlum var. Alerji testlerinde bir sonuç çıkmadı fakat hali hazırda beslediğimiz bir köpeğimiz var. Sık sık öksürük problemi yaşıyoruz. Ventolin ve flixotide inhaler singulair çiğneme tableti kullandık ancak dr muz ventolin ve flixotide 20 gün singulair 30 gün kullanın dedi. Okuduklarım kafamı karıştırıyor artık bu süreler çok değil mi nasıl yol izlemek gerekir. Lütfen Destek olursanız sevinirim teşekkürler

Siz de yorumunuzu paylaşın: