BALLI KAHVE ÖKSÜRÜĞE ÇARE

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
öksürük

Takvim gazetesinin haberi:

BU kışın gribi herkesi bıktırdı. Tam ‘iyileştim’ derken ikinci dalgasının yakamıza yapıştığı grip geçse bile, arkasında inatçı öksürüğü bıraktı. Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, solunum yolları enfeksiyonunu takiben ortaya çıkan ve 3 haftadan uzun süren öksürüğün tedavisinde ballı kahvenin kortizondan bile etkili olduğunu açıkladı.

Muhteşem ikili…
Araştırmalar sonucu ballı kahvenin öksürüğü kestiğinin saptandığını belirten Prof. Dr. Küçükusta, şöyle konuştu: “Balın öksürüğe iyi geldiği çoktan beri bilinir ama bunun mekanizması belli değildir. Kahve de alternatif tıpta öksürük tedavisi için tavsiye edilen ilaçlardan biridir ve balla birlikte verilerek her ikisinin beraber daha etkili olabilecekleri anlaşılmıştır. Tabii ki, bal gerçek bal olmalı.”

Prof. Dr. Küçükusta, şu önerilerde bulundu:

Ne yapılmalı?
Öncelikle burundan nefes alıp verin. Bunun için de ev ısısının 20-21 derece, neminin yüzde 45-50 arası olması şart. Odaları her gün havalandırın. Yatak odasının güneş görmesi ve tozdan arındırılması gerekli. Bol su içilmesi iyi olur. Adaçayı, ıhlamur gibi içecekler, bir tatlı kaşığı zencefilli bal da faydalı.

KAYNAK: http://www.takvim.com.tr/Yasam/2014/03/01/balli-kahve-oksuruge-care

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. İsra Pestemalciyan dedi ki:

    Hocam,
    9 senedir, senede en az 5 ay öksüren biri olarak kahve,bal yazınız dikkatimi çekti. Acaba türk kahvesi mi, filtre kahve mi yoksa nescafe mi farkeder mi ?
    Saygılarımla,

Siz de yorumunuzu paylaşın: