ELEKTRONİK SİGARALARDA 10 MİSLİ FAZLA KANSEROJEN VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzmanlar tarafından yapılan araştırmada, bazı elektronik sigaralarda standart sigaralara göre 10 misli fazla kanserojen bulunduğu bildirildi.

Standart sigaraya zararsız bir alternatif ve sigara bırakmaya yardımcı olarak sunulan elektronik sigaralar özellikle gençler arasında hızla yayılıyor.

Araştırma, bazı markalarda formaldehit ve asetaldehit gibi kanserojen olduğu ispatlanmış kimyasalların 10 misli fazla miktarda bulunduğunu ortaya koydu.

Özellikle sıvının buharlaşmasını sağlayan telin aşırı ısınması durumunda bu kanserojenlerin miktarı daha da artıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, geçen ağustos ayında hükümetlere yaptığı çağrıda, elektronik sigaraların anne karnındaki bebek ve genç insanlar için ciddi bir tehlike yarattığını, reşit olmayan çocuklara satılmasının ve kapalı mekânlarda içilmesinin yasaklanması gerektiğini bildirmişti.

USA’ da gençler arasında elektronik sigara içilmesinin 2011’ den 201’ e üç misli arttığı biliniyor.

CDC’ nin verileri de geçen sene, hiç sigara içmemiş olan 250 bin gencin elektronik sigarayı denediklerini gösteriyor.

Gelelim neticeye

Bu araştırmada sigara üreticilerinin bir dahli var mı yok mu bilmiyorum ama standart sigaradan da elektronik sigaradan da uzak durmak gerektiğine inanıyorum.

Atalarımız boşuna “Dumanını yel alır parasını el alır derdi sana kalır” dememişler.

Kaynak:

https://www.yahoo.com/news/e-cigarettes-10-times-carcinogens-japan-researchers-081638013.html?ref=gs

 

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. deniz dedi ki:

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Japan_Tobacco

    evet bunlardan daha fazla olduğu söyleniyor.. Ahmet hocam sende yedinmi bu haberi.. Dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde serbest olan bir cihazdan söz ediyoruz.. Bu cihazda kullanılan telin ömrü var.. O ömrünü geçirirse tabiki zarar dahada artacaktır ancak Sağlıklı olarak nitelediğiniz herşeyinde ömrü var.. Simdi siz bu saglıklı ürünler icinde aynı gerekçeleri sunabiliyormusunuz.. Örneğin piyasada satılan her ürünün bir bekleme süresi var bu süre geçtiğinde o ürünün faydasından söz edebilirmisiniz.. Peki neden beklemiş bir urunun analizini yapıp cok zararlı diye ortaya çıkmıyorsunuz..

  2. Aydın dedi ki:

    Asıl yukarıdaki yorum sahibinin bir şeyler yemiş olduğu anlaşılıyor belli ki ya elektronik sigara tiryakisi olmuş bu sefer onu bırakamıyor, yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş. Veyahut da elektronik sigara şirketiyle bir türlü çıkar ilişkisi var. Elektroniğe de elektromanyetiğe de her türlü sigaraya da hayır hayır hayııırrr.

  3. FerdiAbi dedi ki:

    Andır çıksın elektroniğinde de mekatroniğinde de.

    Ahmet Rasim hoca görünüşe göre buraları hiç okumuyor ama (hiç cevap vermemiş)
    bu haykırışımı onun vesilesiyle
    tüm sanal aleme haykırıcam;

    Ahmet hoca tıp dünyasındaki pek çok insan sigara içenlerden NEFRET ediyor.
    neredeyese açık açık “ohh iyi olmuş sana GEBER İNŞAALLAH”

    tamam haklısınız nefret edin.
    biz suçluyuz, bize müstehak, kendimiz ettik kendimiz bulduk.

    çoğumuz Reşit bile olmayan yaşta özentiyle başladı ve bunun nasıl bir bağımlılık yaptığını içmeyen bilemez.
    Araştırma yapsınlar sigaraya başlayanların çoğu 4-5 sene sonra sigaranın etkilerini görmeye başladıklarında sigara bırakma denemelerine girişmiştir (en az %90)
    siz 55-60 yaşında gelen bir insan çocuk yaşta sigaraya başlamış genç yaşta en az on kere sigara bırakmayı denemiştir Doktor bey.
    bu resmen Dünyanın gözü önünde sergilenen Ahlaksız bir ticaret politikasıdır doktor bey çocuk yaşta filmlerle subliminal mesajlarla abi-baba-arkadaş özenmeleriyle başlanılan sonrasında da ilaç sektörüne müşteri olunan ilaç-tütün sektörü kardeşliğidir. bizde bu kardeşliğin kurbanı olduk.
    biz günde sadece 2-3 dal sigara içmek için (artırmamak) irademizi ne kadar zorladığımızı, şu yazıyı yazarken ne kadarbeynimizin dumana gittiğini içmeyen bilemez resmen aklını esir alan bir illet. şunun gibi
    küçük bir çocuğa çok istediği şeyi ertesi gün alması için para verirsiniz, yada siz yarın çok beğendiğiniz o arabayı almaya test sürüşü yapmaya gideceksiniz.
    o işi yapana kadar o şeyi alana kadar asla aklınızdan çıkmaz gece gözünüze uyku girmez. o aptal şeyi yapacaksınız. beynininiz tüm odalarında kapıyı açtığınızda karşınıza o aptal şeyin şeytanı çıkar
    “yak,yak,duman,duman”

    şimdi biz bu nefs mücadelesini günde 2-3 e kadar düşürmüşüz
    sizin gibi doktorlardan en ufak bir takdir görsek azmimiz artacak ama sizler

    Lisanı Hâl ile
    “İÇMESEYDİN”
    “GEBER”
    “3 DE AYNI 30 DA AYNI BIRAK”
    “HİÇ İÇME”

    diyorsunuz bizlere.
    Gelelim Elektronik sigaraya
    sizin gibi insan sağlığına önem veren ve yazılarını beğenerek takip ettiğim biri için böyle bir habere balıklama atlamanız
    beni üzdü.
    benim kafamda oluşan Ahmet Rasim’in şunu yazmasını beklerdim;

    Günde 2 paket sigara içen birisi için elektronik sigara bu sayıyı 3-5 e düşürecekse
    bu bir ilaçtır.

    hiç içmeyen biri için elektronik sigara, sigaradan daha kötü bir bağımlılıktır şöyle ki;
    pili farklı likiti her yerde bulunmaz, teli, pamuğu farklı ve satışı yasak.
    sigaran biter gider bi bakkaldan alırsın lanet sigarayı. ama likitin biter bulamazsın, telin yanar bulamazsın sigara içmediğin için sigara da içsen kesmez seni bulana kadar ööyle dolapçı beygiri gibi döner durursun.

    Elektronik sigara konusunda araştırma yapmadığınız ve acemi olduğunuz yazıya bodoslamadan atlamanızdan belli.
    yazıda bahsedilen elektronik sigarada buharlaştırmada kullanılan telin yanması, pamuğun yanması gibi durumlada 10 kat daha fazla kanserojen ürettiği belirtiliyor ki doğru. herşeyin yanması ile kanserojen şeyler açığa çıkar.

    elektronik sigara kullanıcıları telin yandığını,pamuğun yandığını bir nefesle hissederler. teller değiştirilir, pamuklar değiştirilir likitler değiştirilir.

    yani kısaca bakın ben kimseye elektronik sigara önermiyorum
    ama yıllarca günde 2 paket sigara içipte elektronik ile sigarayı tamamen bırakmış
    (4-5 yıl ağzına almayan- alınca tiksinen var elektronik çıkalı zaten o kadar oldu)
    kişilere de
    “o da aynı o da aynı GEBER! iÇMESEYDİN”
    Diyemiyorum ki ben elektronik sigarayı da başlamadan önce derinlemesine araştırdım. tek bir zararı açıklanmış “çocukları gençleri özendirir”

    NOT:bu yazı boyunca ve bu yazıdan sonra tek bir dal dahi sigara yakılmamıştır. çünkü Günlük 1 tek dal slim sigara hakkımı akşam üzeri harcamış bulunmaktayım.

    hiçbirine içmeyin özenmeyin ilerde böyle doktorların nefretle baktığı merdivenlerde doktor kapılarında nefes nefese aciz köpek gibi bakınarak yardım dilenen adama dönersiniz de.
    kimse merhamet etmez
    “GEBER KÖPEK” edasıyla bakarlar böyle size.

    sürçü lisan ettimse Affola.
    saygılarımla

Siz de yorumunuzu paylaşın: