KIZAMIK VE İMMÜNOMODÜLASYON

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
obez kadın 4

Prof. Dr. Alişan Yıldıran’ ın yazısı:

Medimagazin’ de 13.05.2015’de ‘Kızamık, bağışıklığı 3 yıl zayıflatıyor’ başlığı ile verilen haberde kaliteli bir dergi olan Science’ da yayınlanan araştırmada kısaca;

ABD’deki Princeton Üniversitesi’nden bilim adamlarının araştırması, kızamığın çocukların bağışıklık sistemini sanıldığı gibi 1-2 ay değil, 3 yıl zayıflattığını gösterdi.

Bilim adamları, kızamık virüsünün aşı olmayan çocuklarda bağışıklık sisteminde önemli rol oynayan lenfosit T hücrelerine saldırıp yok ettiği ve uzun vadede vücudun enfeksiyonlara karşı direncini engellediğini belirtti” denilmekte idi.

Uzun zamandır laboratuarı olan bir klinik immünolog ve tecrübeli bir çocuk doktoru olarak, aşı yan etkilerini teşhis ve tedavi etmek, bu hususta nazarî dersler vermek durumunda olduğum için, konuyu takîb etmeye ve rızâ-en lillah efkâr-ı umûmî ile paylaşmaya çalışıyorum.

Daha evvel, kızamık virüsünün önemine, bağışıklık sistemi üzerine etkilerine, üzerinde en çok çalışılan virüs olduğuna ve kızamık aşısının otizm ile alakası olduğuna dair bilgilerin halktan saklandığına, bu sebeple KKK aşısının askıya alınması gerekdiğine dikkat çekmişdim (1).

Aşılar ile ilgili olarak BigPharma’nın basın yolu ile subliminal mesajlarla algı yönetimi yapdığı konusunda da bir kaç gün önce naçizâne bir kaç kelime çizikdirmiştim (2).

Bu sebeble, mezkûr haberde sözü edilen kızamık aşısının bağışıklık sistemini üç yıl zayıflattığını iddia eden araştırmayı kritik etmek zarûreti hasıl oldu. Adı geçen araştırmayı ancak temin edebildim (3).

Tıp doktoru olarak alışık olmadığımız türdeki (gözlemsel, retrospektiv, matematiksel?) bu araştırmada imzası olan dört ‘bilim adamı’ arasında tıp doktoru yok, kızamık görmüş bir çocuk doktoru hiç yok(!), sadece ADME Osterhaus’un adına daha önce rastlamıştım.

Diğer araştırmacılar çok genç, Osterhaus ise wikide ‘scaremonger=panik yaratıcı’ olarak ifade edilen veteriner kökenli bir virolog.

Çalışma metodu da alışık olmadığımız türden, üç ülkenin (ABD, İngiltere ve Danimarka) mortalite veritabanında kızamık aşısı öncesi ve sonrasında kızamık ve kızamık-dışı enfeksiyon hastalıklarından ölüm hızları arasındaki kızamık virüsünün immünmodülasyon etkisinin yol açmış olabileceği ‘sanal’ bağıntıyı matematiksel olarak göstermişler (!).

Ünlem işareti koydum çünkü anlaşılır, net bir bulguyu naçizane göremedim, tabii anlayamamış da olabilirim.

Ancak şurası net; çalışmada hiç bir şekilde immün sistem ile ilgili bir veri yok.

Lakin ne hikmetse, kızamık virüsüne özgü efektör ve memory lenfosit büyüklüklerini hesaplayabilmişler (!).

Buna dayanarak kızamığın konak direncinde 2-3 yıla kadar uzayan etkiye (hangi yönde olduğu da açık değil), bu süre içinde de kızamık-dışı enfeksiyonlara bağlı ölümlerin iki katına çıktığını iddia ediyorlar.

Daha önce bahsettiğim aşı skandalından (4) tam dokuz ay sonra kızamık aşısının ehemmiyetini vurgulayan bu makalenin ortaya çıkması ilginç (1) bir tevâfuk tabii.

Bilimsel olduğunu iddia eden bir websitesinde ‘David Gorski’ imzalı bir kritiğe rastlamam da ilginç.

Adamcağız mezkûr makaleyi göklere çıkarıyor (5). Bu adı bir yerden hatırlıyorum, David Gorski kim diye baktığımda ise zât- âlîlerinin bigpharma ile iltisâkına vâkıf oluyoruz (6).

Kızamık ve immünmodülasyon arasındaki ilişkiyi araştırırken makalenin genç araştırmacısı De Swart’ın bir yıl önceki başka bir çalışmasında (7) ‘kızamık paradoksu’ndan bahsettiğini, yani virüsün bağışıklık sistemini hem zayıflattığını, hem de aktive ettiğini okuyoruz.

Araştırmada verilen grafikleri (Şekil 1) incelediğimizde de, 2009’da Dr. Raymond Obomsawin’in aşı öncesi ve sonrası mortalite grafiklerindeki (8) verileri teyîd edercesine ölüm hızlarının aşı uygulaması başlamadan önce belirgin şekilde azaldığı anlaşılmakta. Ne kadar ilginç değil mi?

Aşılar yüzde yüz etkili ve güvenlidir korosunun ‘Peki bu araştırma Science gibi bir dergide nasıl yayınlandı Alişan’ diye seslendiklerini duymak zor değil!

Cevabı dünyanın en önemli tıp mecmualarından biri olan Lancet’in baş editörü versin. Dr. Horton’a göre ‘literatürdeki önemli yayınların yarısı yanlıştır’.

Ayet: “Ve ma tevfîkî illa billah aleyhi tevekkeltü ve ileyhi ünîb”

Meali: “…Başarım ancak Allah’tandır, O’na güvendim; O’na yöneliyorum.” – Hûd suresi (11:88).

Kaynaklar:

(1) http://www.memurlar.net/haber/484489/
(2) http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/05/22/misafir-yazar/asilar-yuzde-yuz-etkili-ve-guvenli-degildir-2/
(3) PMID: 25954009
(4) http://ahmetrasimkucukusta.com/2014/08/30/misafir-yazar/asi-skandali/
(5) https://www.sciencebasedmedicine.org/the-measles-vaccine-protects-against-more-than-just-the-measles/
(6) http://www.ageofautism.com/2010/06/david-gorskis-financial-pharma-ties-what-he-didnt-tell-you.html
(7) http://www.plospathogens.org/article/fetchObject.action?uri=info:doi/10.1371/journal.ppat.1004482&representation=PDF
(8) http://www.vaccinationcouncil.org/media/Obamsawin_Vaccination_Tables.pdf
(9) http://www.globalresearch.ca/editor-in-chief-of-worlds-best-known-medical-journal-half-of-all-the-literature-is-false/5451305

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. DR.SEYFETTİN dedi ki:

    Aşı sayısı arttıkça bebek ölüm hızı artıyor!

    USA kişi başına en çok sağlık harcamasını yapan ve 1 yaşından küçük bebeklere 26 aşı yapılan tek ülke olmakla beraber daha az aşı uygulanan 33 ülkede “bebek ölüm oranları (IMR)” USA’ dan daha düşüktür.
    USA’ da 2 yaşına kadar 14 etkene ait toplam 26 doz, 6 yaşına kadar toplam 49 doz, 18 yaşına kadar ise 16 etkene ait aşılardan toplam 69 doz uygulanıyor. IMR, Singapur ve İsveç’ de USA’ dakinin yarısından azdır ve Japonya’ da 2.80’ in de altındadır ve CDC’ ye göre USA’ da durum daha da kötüleşmektedir.

Siz de yorumunuzu paylaşın: