YENİ KANSER AŞISI NEDEN YARI YOLDA BIRAKILDI?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Yeni kanser aşısı neden yarı yolda bırakıldı” başlıklı haber için görüşlerim şöyle:

BİR: Adam gibi bilimsel araştırma yapmak için gerekli sistemin kurulmuş, kendini bilime vakfetmiş yeterli uzmanın bulunması yeterli olmuyor.

Bunun için çok ciddi miktarlarda ve sürekli maddi destek de gerekiyor.

İKİ: Kanserlerin büyük kısmı olumsuz çevresel faktörler ve hayat tarzımızdaki yanlışlardan kaynaklanıyor.

Elbette aşılar üzerinde çalışılabilir ama bu olumsuzlukları ortadan kaldırmadan kanserleri aşıyla önlemeye çalışmak akılcı bir iş değil.

ÜÇ: Zeytinyağının meme kanseri riskini ileri derecede azaltması buna iyi bir örnek.

Zeytinyağı kadar etkili ve üstelik de hem zararsız ve hem de başka pek çok hastalığı da önleyen bir aşı bulmak için acaba kaç sene çalışmak ve kaç milyar harcamak lazım düşünün ve sonra aşağıdaki haberi okuyun.

Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/09/15/yazilar/tip-yazilari/beslenme/zeytinyagi-meme-kanserini-onluyor/

***

YENİ KANSER AŞISI NEDEN YARI YOLDA BIRAKILDI?

Ege Üniversitesi’nin başlatmış olduğu kanser tedavileri ve aşıları yeterli bağış ve kaynak olmaması nedeni ile durduruldu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, yeni başlatılan kanser tedavileri araştırmaları için yeterli kaynak ve bağış bulunmadığını bu nedenle araştırmaların durdurulduğunu duyurdu.

Haydaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Açıkçası bizim kanser aşılarıyla ilgili başladığımız bir çalışmamız vardı. Çok ayrıntıya giremeyeceğim. Destek bulamadığımız için sekteye uğramak durumunda kaldı. Çok iyi noktalara gelmiştik.

Birçok ön araştırmalarımız olmuştu. Kanser immünoterapisinde yeni hedefler belirlİleri evre beyin tümörlerine ilişkin çalışma kapsamında bir laboratuvar kurulması gerektiğini, ilk etapta 1 milyon liralık bütçeye ihtiyaç duyduklarını söyleyen Haydaroğlu, yeterli kaynak veya bağış bulmaları durumunda yeni kanser aşısı çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Çoğu ülkelerde kanser araştırmaları için büyük bütçeler ayırıldığını, bağışlar yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Haydaroğlu,  “Dünyada kansere birçok firma bağışlar yapıyor ama biz dışarıdan destek bulamıyoruz.

Bizim ülkemizde devletin verdiği bir takım olanaklarla, üniversitelerin küçük bütçeleriyle sarf malzemeleri alıyoruz. Büyük çaplı araştırmalar yapamıyoruz. Başlattığımız çalışmaların devamını getiremiyoruz.

Biz hep ABD’de, Avrupa’da ne yapılmış onlara bakıyoruz, onları tekrarlıyoruz. Kafamızdaki düşünceleri hayata geçiremiyoruz.”eyip kombine tedaviler üzerine ilerliyorduk” dedi.

Kemoterapi, radyoterapi, hormonoterapi uygulanan hastaların sağ kalım yüzdelerinin gittikçe yükseldiğine ancak kanser nedeniyle ölümlerin artışına mevcut tedavilerin yetişemediğini ifade eden Haydaroğlu, kanserin önüne geçebilecek çare olarak immünoterapiyi gördüklerini ve yeni aşı için destek beklediklerini açıkladı.

Kaynak: http://www.orghaber.com.tr/saglik/yerli-kanser-asisi-neden-yari-yolda-birakildi-h5913.html

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. kemal yeşilçimen dedi ki:

    BİLİM İKİ AYAK ÜSTÜNDE GELİŞİR

    • Birinci ayak; bilime harcanan paradan çok, bilimden kazanılan paradır.

    • Bilimin ikinci ayağı ise üretilen bilgi ve teknolojinin günlük hayata yani yaşam tarzına yansımasıdır.

    • Bu iki ayaktan yoksun ülkeler ilerleyemez, ayakta bile duramaz. Çünkü bilim bu iki ayak üstünde yükselir ve yararlar sağlar. Bu yararlar; sorunların çözümü, ekonomik gelişme, refah, konfor, yaşam kalitesinde artma, sağlıkta iyileşme ve insan ömrünün uzamasıdır.

    • Bilimin birinci ayağı için dünyada her yıl harcanan para 600 milyar dolardır. Bu harcamanın amacı, araştırmalarla üretilen bilgi ve teknolojinin trilyonlarca dolarlık ebedi gelire dönüşmesini sağlamaktır. Aspirinden uçağa, aşıdan domates tohumuna kadar binlerce teknolojik üründen elde edilen bu servet, bilim üreten ülkelere sürekli hediye edilir. Patent ve teknoloji üreten ülkeler, bu hediye ile gelişir süpergüç olur. Bilim ve teknoloji üretemeyen ülkeler ise, bilimsel masallarla uyutulan sömürgelere dönüşür.

    • Bilim dünyamız, ne yazık ki bu iki ayaktan yoksun.

  2. kemal yeşilçimen dedi ki:

    DÖKME SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ

Siz de yorumunuzu paylaşın: