ÇOCUKLUK DÖNEMİ AŞILARI ZORLA YAPILABİLİR Mİ?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Meral Karadağ tarafından 360 televizyonunda sunulan En Sağlıklısı isimli programda çocukluk çağı aşıları üzerine konuştuk.

Programa telefonla Prof. Dr. Alişan Yaldıran ve Hasta Hakları Derneği Başkanı Orhan Demir ve “Aşı yaptırmak istemiyorum” hareketi başkanı Bahadır Cevizci de katıldı.

Seyretmek için: http://www.tvarsivi.com/360-03-12-2015-3133640y.html

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. AŞI MEVZUATI (!)

    Sağlık (!) Bakanlığı’nın açıklaması; Sağlık Bakanlığınca, Anayasa Mahkemesinin kararı çerçevesinde zorunlu aşı uygulamasıyla ilgili mevzuat çalışması başlatıldı.

    Aşılamanın bireyin sağlığıyla birlikte tüm toplumun da sağlığını koruyan önleyici bir sağlık tedbiri olduğu ifade edilen açıklamada, dünyada ve Türkiye’de aşılama çalışmalarıyla hastalıkların kontrolünde büyük başarılar kazanıldığı vurgulandı.
    Açıklamada, daha önce büyük salgınlar ve ölümlere yol açan çiçek hastalığının 1977’den itibaren tamamen yok edildiğine işaret edilerek hastalık etkeni yok edildiğinden çiçek aşısı uygulamalarına ihtiyaç kalmadığı ve aşılamanın durdurulduğu aktarıldı.

    Ünlem işaretini anlamak için Bkz (1, 2).
    Bakanlığı bu iddialarını BELGELENDİRMEYE davet ediyorum.

    Çiçek hastalığının aşı ile eradike edildiği bir algı yönetimi olabilir (3).
    1960’da, genişletilmiş bağışıklama programının başlatıldığı 1984’de kaç, 2015’de kaç vaka ve kaç ölüm görülmüş.
    Eğer kayıtlarımız yeterli değil diyorlar ise sadece kızamık ve hepatit B dökümantasyonuna da razıyım.
    “Kayıtlarımız yeterli değil” derler ise; en hafif ifade ile ben yapdığım işi umursamıyorum anlamına geldiğini de hatırlatayım.

    Ama, aynı şekilde beş yaş altında görülen febril konvülziyon, nefrotik sendrom, tip 1 diabet, otizm, epilepsi, ADEM, ADHD, kawasaki, Stevens Johnson, kronik ürtiker, kronik böbrek yetmezliği, anafilaksi, hemofagositik sendrom rakamlarını da ortaya koymalıdır.

    Acaba aşılar sayesinde mi bahsettikleri hastalıklar azaldı, yoksa sanitasyonun iyileşmesi ve tahtakurusu ve sivrisinek gibi vektörlerin ortadan kalkması ile mi?
    Tahtakurularının smallpox (çiçek) dahil 41 hastalığı taşıyabildiğini biliyor muydunuz? (4).

    Benim saydığım hastalıkların ise çevresel faktörler ile ki kanaatimce ABARTILMIŞ aşı programı bunların en önemlisidir, arttığı kuvvetle muhtemeldir.

    Ben onlara kendi rakamları ile nasıl yanıldıklarını bir örnek ile göstereyim; doğar doğmaz aşı yapacaklarına akut hepatit B’nin neden 20-45 yaş arasında yığıldığını, çocuklarda nerede ise hiç görülmediğini ve bu durumun aşı rutine girmeden de böyle olduğunu bir izah etsinler (5).

    Ayrıca bakanlık bürokratları, immünoloji ve hematoloji gibi ana branşları yok saydıkları Tıp laboratuarları yönetmeliğinde olduğu gibi yine kafa göz yarmazlar umarım.

    Bilim mantık olmadan yapılmaz, ilaç firmalarına değil milletimizin menfaatine çalışmalıyız.
    Akım derken mevzuatım denilmez inşallah.

    (1) http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/04/23/misafir-yazar/deveye-sormuslar-boynun-neden-egri/
    (2) http://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-saglikla-ilgili-medyaya-konusanlar-artik-iki-kez-dusunecek-2-12-65952.html
    (3) https://childhealthsafety.wordpress.com/2013/12/23/smallpox-eradication-one-of-historys-biggest-lies-how-vaccination-did-not-eradicate-smallpox/
    (4) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1915279/pdf/pubhealthreporig00078-0059.pdf
    (5) http://www.ankemdernegi.org.tr/ANKEMJOURNALPDF/ANKEM_27_Ek2_128_134.pdf

Siz de yorumunuzu paylaşın: