TIPTAN UZAK SAĞLIKLI HAYAT

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Hasta olmadan, sağlıklı ve uzun yaşamanın tıpla ilgisi olmadığı tezime Nobel Ödüllü medarı iftiharımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ dan destek geldi.

Bakın Aziz Hoca ne diyor (1):

İki konuda milleti inandırabilirsek ‘kardeşim sigara içme, sigara içiyorsan sonra bana gelirsin, kanser olmuşum tedavi et’ dersin, olur ama sigara içmezsen zaten bana ihtiyacın yok. Bir de dediğim gibi buluşumuzun kanser tedavisinde faydası olacak. Fakat normal insanın hayatının uzatılması konusunda, bizim yaptığımız buluşların şu anda bir etkisi olacağını sanmıyorum.

En tehlikeli olan akciğer kanseri. Sigaranın içindeki kimyasal maddelerle DNA’yı tahrip ediyor. Bu da kanser yapıyor. Benim çalıştığım DNA onarım mekanizması, sigara dumanının yaptığı tahribatı tamir ediyor. Tamir ediyor da; durmadan sigara içerse buna DNA onarım mekanizması yetişemiyor. Dolayısı ile kanser oluşuyor. Benim DNA onarımını arttırıp, bunu daha etkin yapacak durumum yok. O bakımdan kanseri önlemek için en iyisi sigara içmemek. Herkes tedavi et diyor ama sigara içmezsen zaten öldürücü kanserin yüzde otuzu kaybolur”.

Sağlıklı yaşamak için tıbba gerek yok

Sağlıklı yaşamanın yolu tıptan değil adam gibi yaşamaktan geçiyor.

En azından şu üç unsuru yerine getirirsek sadece kanserler değil, obeziteden diyabete, kalp krizi ve felçlerden astım ve alerjilere, sedeften romatizma ve kemik erimelerine kadar kronik enflamasyonla alakalı tüm hastalıklar neredeyse sıfırlanacaktır.

BİR: Sağlıklı gıdalarla doğru beslenmek

İKİ: Yeteri kadar hareketli olmak

ÜÇ: Sigara ve alkolden uzak durmak

Gelelim neticeye

Modern tıp tamam, hasta olduğunuz zaman tabii ki başvuracağınız tek yerdir ama ondan lütfen hastalıklardan korunmanızı sağlamasını beklemeyin.

Günümüz tıbbı hastalıkları önleme değil, olmayan hastalıkları teşhis etme yani hastalık yaratma peşinde.

Yok, çekap’ mış, yok tarama imiş, yok rutin kontrolmüş, kaçın bunlardan.

Parayla saadet ilaç ve aşıyla sağlık olmaz!

Kaynak:

http://www.dha.com.tr/sancar-kanseri-onlemek-icin-en-iyisi_1093893.html

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Ademoğlu dedi ki:

    Maşallah efendim maşallah, her zaman siz haklısınız, Nobel kazanan bilim adamlarını bile kendiniz için kullanıyorsunuz. Bence siz ukala ve dediğim dedikçisiniz. Tabii arada doğru söyledikleriniz de var amma unutmayın ki bozuk bir saat bile günde iki defa doğru zamanı gösterir. Evet, siz bir bozuk saatsiniz anlaşıldı mı. İsmet Badem ne diyecek bekliyorum

  2. a dedi ki:

    parayla sağlık olmaz. parayla iman olmaz. parayla hayat olmaz. parayla hiç bir şey olmaz.

  3. bakkal dedi ki:

    bir “tıpsızlar” köyü kurunda, tıpsızlığı/sağlığı hem yaşayalım, hem de geliştirelim.

Siz de yorumunuzu paylaşın: