ZIKAVIRUS ve ROCKEFELLER TIBBI!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
obez kadın 4

Prof. Dr. Alişan Yıldıran‘ın yazısı:

Çocukluk çağında uygulanan aşılar ile ilgili mantıksızlıkları araştırdıkça, İngilizce literatürde neler olduğunu gördükçe, millet ve memleketim için daha çok çalışmam ve daha çok yazı yazmam gerekdiği kanaatim güçlenmekde.

Günümüzde uygulanan, öğretilen tıbbın delile dayalı tıp (evidence-based medicine) denilir ki, bâzı akl-ı evveller buna ortodoks tıp diyor (Latincede ortho dikine, doğru; hetero diğer anlamına geldiğine göre) işlerine gelmeyen bilgi ve uygulamalara heterodoks tıp demekle kendilerini haklı göstermeye çalışıyorlar. Meğer Ortodoks tıbbın mucidi de Rockefeller ailesi değil mi imiş (1, 2)?

Geçen hafta ortaya çıkan zikavirüs olayını biraz kurcalayınca bu uçuk(!) hikayelerin aslında uçuk olmadığını, karşımızda acâib bir sistemin bulunduğunu naçizane duyurmak isterim.

Ahmet Rasim hocanın konu ile ilgili ve ilginç bağlantıları fâş eden yazısına bırakdığım yorumda “Neden son on yıldır Kırım-Kongo gibi daha önce adını bile duymadığımız garip hastalıklar peydah oluyor ve neden bu hastalıkların etkenleri daha önce laboratuarlarda üretiliyor ve üzerlerinde çalışılıyor durumda?” (3) sualini tevcih etmişdim.

Nitekim bugün yayınlanan “Zikavirüsü kimin?” başlıklı yazıda açıkça zikavirüs patentinin (bu da ne demekse ve de nasıl kâbil olabiliyorsa!?) ilaç imparatoru da denilen Rockefeller Foundation’a ait olduğu kaynak gösterilerek belirtiliyor (4).

Zikavirüs neden mühim?

Çünkü CDC (Amerikan enfeksiyon hastalıkları müdürlüğü; Ahmet Rasim hoca gibi ben de buna komedi merkezi demek istiyorum)’nin haftalık ölüm ve hastalık raporunda (MMWR) bu virüsün hamile kadınlara bulaşdığında fetüsde mikrosefaliye (başın ve dolayısı ile beynin küçüklüğü ile kendini gösteren çok ağır bir doğum anomalisi) yol açdığı iddia ediliyor (5).

Fakat bu rapor çok garip doğrusu; Brezilya’da 2015 yılında 35 (yazı ile otuzbeş) adet annenin hamileliği esnasında virüsün tesbit edildiği yerlerde bulunduğu bilinen mikrosefali vakası belirlenmiş, virüsün varlığı ve bebeklerin gerçekden miksrosefalik olup olmadıkları (erken doğum sebebi ile) belirtilmemiş.

Hani 4000’den fazla zikavirüslü ve mikrosefalili bebek vardı? Zika ve mikrosefali konusunda Dr. Jason Tetro’nun bu durumun tesâdüfî olabileceği yorumu daha makul görünüyor (6).

Meşhur tıp kütüphanesi pubmede “zika” yazdığınızda çok az sayıda yazı olduğunu, bunların sadece 10 kadarının bu virüs hakkında derleme makalesi olduğunu, dişe dokunur tek yazının ise Edward B. Hayes tarafından kaleme alınmış olan “Afrika dışında Zikavirüs” makalesi olduğunu görüyoruz (7).

Makaleyi okuduğumuzda, yazarın bu konuda muhtemelen en önemli kişi olduğunu, virüsün ise 1942’de maymunlarda tesbit edildiğini, sarı humma ve deng gibi bilhassa Amerika kıtasında önemli hastalıklar yapabilen virüslerden  olduğunu, tıpkı bu hastalıklarda olduğu gibi  sivrisineklerle taşındığını (tahtakurusu örneğimi hatırladınız mı enfeksiyoncu biraderler?), insanlarda ilk defa 1970’lerde Nijerya’da tesbit edildiğini, hafif bir ateşli hastalık yapdığını belirtiyor.

Gebelikle ilgili bir bilgi verilmemiş. Yaklaşık yetmiş yıldır bilinen bir virüs (hastalık değil!) ve birden salgın yapıyor, mikrosefali yapdığı iddia ediliyor, Allah Allah… Nedense aklıma aşıların maymun dokularında üretildiği, bu aşıların da tam da o dönemlerde gariban afrikalılarda denendiği, gelmiş geçmiş en büyük aşı geliştirici Dr. Maurice Hilleman’ın aşılardaki kanser müsebbibi SV40 virüsü kontaminasyonu (8) geliverdi. Çocuk immünologu ne anlar bunlardan canııım?

Bu yazıyı yazmak için Dr. Hayes’a mail gönderdim, fakat teslim edilemedi mesajı aldım, Google amcaya sorduğumda maatteessüf acı haberi aldım, adamcağız 9 Mayıs 2013’de daha 57 yaşında kalp krizinden vefat etmemiş mi (9)? Yine maatteessüf başka bir şey bulmak da mümkün değil.

Gelelim neticeye;

Ben size mikrobiyolog ve enfeksiyonculara gözümüz gibi bakmamız gerekdiğini, aşıların ne kadar önemli olduğunu söylememiş miydim (10)?

NOT: muhterem hocam, sivrisinekleri yok etmek daha büyük ekolojik sorunlara yol açabilir.

1. http://www.amazon.co.uk/Rockefeller-Medicine-Men-Capitalism-Hardcover/dp/B010EVPAP4/ref=pd_rhf_gw_p_img_4?ie=UTF8&refRID=0C2YMAZFYPMTRF2H5NSQ

2. https://www.corbettreport.com/rockefeller-medicine-video/

3. http://ahmetrasimkucukusta.com/2016/01/31/yazilar/elestirel-yazilar/saglik-sistemi/zika-salginindan-alinacak-dersler-var/

4. http://www.globalresearch.ca/who-owns-the-zika-virus/5505323

5. http://www.cdc.gov/mmwr/volumes/65/wr/mm6503e2.htm

6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26774330

7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19788800

8. https://www.youtube.com/watch?v=-uGWut6IRfA

9. http://obituaries.bangordailynews.com/obituaries/bdnmaine/obituary.aspx?pid=164967677

10. http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/07/14/misafir-yazar/mikrobiyolog-ve-enfeksiyonculara-gozumuz-gibi-bakmaliyiz/

Siz de yorumunuzu paylaşın: