AŞI MEVZUATI (!)

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Çocuk İmmünoloji-Allerji Uzmanı Prof. Dr. Alişan Yıldıran‘ ın yazısı:

Sağlık (!) Bakanlığı’nın açıklaması; Sağlık Bakanlığınca, Anayasa Mahkemesinin kararı çerçevesinde zorunlu aşı uygulamasıyla ilgili mevzuat çalışması başlatıldı.

Aşılamanın bireyin sağlığıyla birlikte tüm toplumun da sağlığını koruyan önleyici bir sağlık tedbiri olduğu ifade edilen açıklamada, dünyada ve Türkiye’de aşılama çalışmalarıyla hastalıkların kontrolünde büyük başarılar kazanıldığı vurgulandı.

Açıklamada, daha önce büyük salgınlar ve ölümlere yol açan çiçek hastalığının 1977’den itibaren tamamen yok edildiğine işaret edilerek hastalık etkeni yok edildiğinden çiçek aşısı uygulamalarına ihtiyaç kalmadığı ve aşılamanın durdurulduğu aktarıldı.

Ünlem işaretini anlamak için Bkz (1, 2) Bakanlığı bu iddialarını BELGELENDİRMEYE davet ediyorum.

Çiçek hastalığının aşı ile eradike edildiği bir algı yönetimi olabilir (3).

1960’da, genişletilmiş bağışıklama programının başlatıldığı 1984’de kaç, 2015’de kaç vaka ve kaç ölüm görülmüş.

Eğer kayıtlarımız yeterli değil diyorlar ise sadece kızamık ve hepatit B dökümantasyonuna da razıyım.

“Kayıtlarımız yeterli değil” derler ise; en hafif ifade ile ben yapdığım işi umursamıyorum anlamına geldiğini de hatırlatayım.

Ama, aynı şekilde beş yaş altında görülen febril konvülziyon, nefrotik sendrom, tip 1 diabet, otizm, epilepsi, ADEM, ADHD, kawasaki, Stevens Johnson, kronik ürtiker, kronik böbrek yetmezliği, anafilaksi, hemofagositik sendrom rakamlarını da ortaya koymalıdır.

Acaba aşılar sayesinde mi bahsettikleri hastalıklar azaldı, yoksa sanitasyonun iyileşmesi ve tahtakurusu ve sivrisinek gibi vektörlerin ortadan kalkması ile mi?

Tahtakurularının smallpox (çiçek) dahil 41 hastalığı taşıyabildiğini biliyor muydunuz? (4).

Benim saydığım hastalıkların ise çevresel faktörler ile ki kanaatimce ABARTILMIŞ aşı programı bunların en önemlisidir, arttığı kuvvetle muhtemeldir.

Ben onlara kendi rakamları ile nasıl yanıldıklarını bir örnek ile göstereyim; doğar doğmaz aşı yapacaklarına akut hepatit B’nin neden 20-45 yaş arasında yığıldığını, çocuklarda nerede ise hiç görülmediğini ve bu durumun aşı rutine girmeden de böyle olduğunu bir izah etsinler (5).

Ayrıca bakanlık bürokratları, immünoloji ve hematoloji gibi ana branşları yok saydıkları Tıp laboratuarları yönetmeliğinde olduğu gibi yine kafa göz yarmazlar umarım.

Bilim mantık olmadan yapılmaz, ilaç firmalarına değil milletimizin menfaatine çalışmalıyız.
Akım derken mevzuatım denilmez inşallah.

Kaynaklar:

(1) http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/04/23/misafir-yazar/deveye-sormuslar-boynun-neden-egri/
(2) http://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-saglikla-ilgili-medyaya-konusanlar-artik-iki-kez-dusunecek-2-12-65952.html
(3) https://childhealthsafety.wordpress.com/2013/12/23/smallpox-eradication-one-of-historys-biggest-lies-how-vaccination-did-not-eradicate-smallpox/
(4) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1915279/pdf/pubhealthreporig00078-0059.pdf
(5) http://www.ankemdernegi.org.tr/ANKEMJOURNALPDF/ANKEM_27_Ek2_128_134.pdf

 

Yazı için 14 yorum yapılmış:

  1. ismet badem dedi ki:

    Allah razı olsun, 2-3 kere imza verdim sağlık ocağına aşı istemiyoruz diye geçen gün yine aradılar ev ziyaretine gelmek istiyorlarmış.

  2. Pediatrist dedi ki:

    Ben de bir çocuk hastalıkları uzmanı olarak bu kadar çok aşı yapılmasını doğru bulmuyorum, özellikle de henüz bağışıklık sistemleri tam gelişmemiş bebek ve küçük çocuklara.

    Asıl önemlisi de yeni çıkan henüz ne emniyeti ne etkinliği kesin belli olmayan aşıların dayatılmasıdır.

  3. Hüseyin AYYAYLA dedi ki:

    Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Profesör Doktor Alişan Yıldıran hocamızdan Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na çok güzel cevap verilmiş. Hocamıza bu cesur yazısı nedeniyle şükranlarımızı arz ediyorum. Diğer üniversitelerde görev yapan bu işin uzmanı olduğuna inandığımız hocalarımızdan da aynı cesareti göstermelerini bekliyoruz. İlaç ve aşı firmaları sponsorluğunda görev yapan insanlar böyle açıklama yapamazlar…

  4. Yasemin Çakırer Özservet dedi ki:

    Çocuklarımız konusunda oldukça endişeliyiz. İlk çocuğumda kısmen aşılardan kaçabildim endişelerden dolayı. Şimdi ikincisi için zorunluluk getirilmesi beni bir ebeveyn olarak endişelendiriyor. Hiç bir şekilde bilgi verilmemesi dayatmacı zihniyet bizi daha da endişeli kılıyor. Hekimlerin bu konuyu detaylı araştırması en büyük isteğimiz.

  5. Ekim Celik dedi ki:

    Alisan Yıldırım gibi ticari kaygı yaşamayıp ; mesleginin getirdigi mesuliyetin farkında yaşayan hekimlerin artması ümidi ile .. Sayesinde bizler de aşı konusunda kendisinin bilgilerinden fayda gördük . Allah razı olsun kendisinden.

  6. Burcu dedi ki:

    Cocuklarimizi rant ugruna harciyorlar oysa sizler gibi saygideger hocalarimiz bilim isiginda yapilmasi gerekenleri belirlemeli toplumu bilinclendirmeliler.tesekkurler hocam

  7. Yunus Emre Aksoy dedi ki:

    Bizim uzmanlarımızın maalesef ki ne kendi araştırmaları ne de kendi fikirleri var. Yaptıkları Amerikalıların dediklerini papağan gibi tekrarlamak ve asıl felaket de bunun adına bilim demeleri.

  8. Gökhan dedi ki:

    Alişan hocamız gibi değerli doktorlarımızın artması dileğiyle.

  9. Fahrettin dedi ki:

    Amerikalıların dediklerinin aksini söylemek bilim dışılık oluyor!

  10. busra dedi ki:

    Benim iki cocugumada asi içinde bulunan kimyasallar alerji yaptı. ilk çocuğum olumlerden döndü ikinciyi erken farkettik. malum ilkinden tecrübeli olunca. peki şimdi benim çocuğumun giden sağlığını hangi kanunla geri getireceksiniz.yada hangi yasa benim biricik yavrumun çektiği o acıları o psikolojiyi yada benim yaşadığım o kötü günleri telafi edecek? minicik damarlarında koca ignelerle kan alınırken yaşadıklarımız….hala izleri sürüyor o günlerin. ..
    .

  11. Sündüs dedi ki:

    Böyle titri olan bir insanin ağzından bunlari duymak cok rahatlatici demek ki doğru yolda ilerliyoruz bize rant saglamak uğruna dayatilan şeylerden yanımızda sizler gibi bilim insanlari sayesinde korunacagiz. Kimin zulme sesi çıkmıyorsa o da zalimlerdendir. Teşekkürler zalimlerin yaninda yer almadiginiz için allah razi olsun.sayilarinizin artmasi dilegiyle..

  12. Emine yilmaz dedi ki:

    Keşke bütün doktorları mız da bu meseleyi arstir salar ins sağlık bakanlığı bu yanlış dayatma nin farkına varır agzini za sağlık hocam

  13. Bekir çelik dedi ki:

    Hocamıza Teşekkür ediyorum Hislerimize tercüman olmuş . Artık sağlık bakanlığı görsün bu gerçekleri. bebeklerimizin üzerinden Çeksin ellerini.

  14. ZeynepN dedi ki:

    Hocamizdan allah razi olsun,ilk cocugumun aşı yan etkileri gosterdigini malesef anlayamadigim icin goz gore gore otizmin kucagina attık sapasağlam yavrumu 🙁 2.cocuguma aşı yaptirmama kararimi bu sebeple aldim,allah yolumuza engel cikartmasin ve sizin gibi bilgili ve cesur insanların sayisini artirsin ins..

Siz de yorumunuzu paylaşın: