BEBEĞİME ŞEKER YÜKLEME ! ÇOCUĞUMA ŞEKER VERME ! ŞEKER EN TATLI ZEHİRDİR !

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Canan Karatay‘ ın yazısı:

Bütün şekerler aşırı düzeyde tüketildiklerinde bütün vücut hücrelerimizde karamelizasyon yaparak (milliard reaksiyonudur) hücrelerin fonksiyonlarını bozarak, birçok hastalığın temeli atılmaktadır.

Ancak en zararlı olan şeker, şekerli içeceklerde bulunan früktoz ve glükozdan meydana gelmiş olan MISIR ŞURUBU ŞEKERİDİR yani ‘High früktoz corn syrup-HFCS’.

Örnek olarak, ABD’de son on beş yıl içinde, HFCS içeren, şekerli içeceklerin kullanılması % 250 oranında artmıştır. Buna paralel olarak da, aynı zaman dilimi içinde şeker hastalığı % 45 oranında artmıştır.

Son 15 yıl içinde % 45 oranında artan şeker hastalığı yani DM genetik olabilir mi? Tabii ki değil. Ailesel olabilir, çünkü armut altına düşer. Evde ne gördük, nasıl yaşadıysak onu model olarak alırıyoruz çünkü.

Çevresel olabilir, arkadaşlarımıza ayak uydurabilmek için, uyguladığımız bir yöntem de onların yaptığını yapmak değil mi? Tüm dünyada mantar gibi artan, pandemik haline gelmiş olan obezite ve şeker hastalığı tabii ki genetik değildir! Kesinlikle genetik olamaz!

Mısır şurubu şekeri olan HFCS, rafineleride mısır nişastasını, mısır şurubu haline dönüştürülmesiyle elde ediliyor. Daha sonra bu ucuz şeker, şekerli gazlı her türlü içeceğe, şekerlere, çikoltalara, unllu sütü bütün tatlılara, tuzlulara, tahıllara,  ekmeklere, ve bütün işlenmiş paketlenmiş gıdaların içine ekleniyor.

Şeker endüstrisi, mısır şurubunun şeker olmadığını açıklayarak, ileri sürerek, kafaları karıştırmaya devam etse de, insan vücudu mısır şrubu şekerini ‘ŞEKER olarak’ görüyor, kabül ediyor. Kaliforniya Üniversites, Pediatri Profesörü olan Robert Lustig, mısır şurubu şekerinin insan vücudu için, diğer şekerlerden 7 kat daha toksik olduğunu senelerden beri söylüyor.

Mısır şurubu içinde bulunan FRÜKTOZ, dokularımıza toksik ve zararlı etkisini göstermeden, dolaşımdan hemen uzaklaşırılarak karaciğere gönderilir ve orada yağ olarak depo edilir ve karaciğer yağlanmasını başlatır.  Çocuklarımızın kilo almaları, karaciğerlerinin yağlanması işte bu nedenledir.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin erken yaşlarda, bira ve alkol içmedikleri halde,  BİRA göbekleri meydana gelmiştir, hatta erkek çocuklarımızın memeleri bile büyümüştür!

NEDEN Peki?

Bu çocuklar bira mı içiyorlar? Alkol mü tüketiyorlar? Hayır efendim, BU ÇOCUKLAR ŞEKERLİ GAZLI İÇECEKLERİ, 2-3 yaşından beri içiyorlar, bol bol cips gibi paketlenmiş her türlü yiyeceği, biskivi ve şekerli tuzlu çubukları, kofletleri ballandıra ballandıra tüketiyorlar.

Doğum günlerinde bu gazlı şekerli içecekler, önemli bir içecek olarak onlara anneleri babaları tarafından sunuluyor Bütün arkadaşları ile birlikte içiyorlar…

Şekerli gazlı içecekler bilin ki, çocuklarımızın ve gençlerimizin ALKOLÜDÜR! Çocuklarımız ve gençlerimiz kandırılıyorlar maalesef.

Benim de üyesi olduğum, FOOD anad BEHAVIOR RESARCH (FAB), YANİ GIDA VE DAVRANIŞ araştırma grubunu kuran OXFORD Profesörü, DR. Alex Richardson, ‘THEY ARE WHAT YOU FEED THEM’ ADLI KİTABINDA gazlı şekerli içeceklerin çocukların beyinlerini etkiliyerek, davranış ve öğrenme bozukluklarına, saldırganlıklara ve dikkat dağınıklarına neden olduğunu detaylarıyla açıklıyor.

YANİ ÇOCUĞUNA NE VERİRSEN, ÇOCUK ODUR diyor.

ÇOCUKLAR ELLERİNDE ŞEKERLİ GAZLI İÇECEK KUTULARIYLA MI DOĞUYOR?

BİZ DE SAĞLIKLI YAŞIYORUZ EKİBİ OLARAK:

‘ÇOCUĞUMA ŞEKER VERME, BEBEĞİME ŞEKER YÜKLEME’ kampanyasını Aralık 2015’te başlattık.

Tüm sağlık kurumlarımızın, eğitim kurumlarımızın, anne ve babaların, görsel ve yazılı medyanın desteğini bekliyoruz. SAĞLIKLI ÇOCUKLARIMIZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN !

KAYNAKLAR:

Ahmet Aydın, Yediden Yetmişe Taş Devri Diyeti. 2015, hayykitap.

Food and Behaviour ‪@FABResearch, “It’s your life, and your child’s life, that we are focussing on in this book”

Dr. A. Richarson. They are what you feed them, how food can improve your child’s behavior, mood and learning. 2006

ISBN -13 970-0-00-718225-1

Chiristiane N, MD. , ob/gyn physician. Women’s Bodies, Women’s Wisdom and Wisdom od Menapause. 2010

  • ISBN-10: 0553386735, ISBN-13: 978-0553386738

Jacop Teıtelbaum, MD et al. THE COMPLETE GUIDE TO BEATING SUGAR ADDICTION. 2015.

www.fairwindspress.com

‘Corn Syrup Is More Toxic Than Refined Sugar, Researchers Conclude

January 21, 2015

Dr. Robert Lustig, Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology at the University of California, has been a pioneer in decoding sugar metabolism.

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Nermin dedi ki:

    Bu diyarda bir Karatay var bir Dizdar bir de Küçükusta. Ahmet Aydın’ ı da rahmetle anıyorum.

  2. Umut dedi ki:

    Size ve sizin gibi sayısı az değerli büyüklerimize sonsuz saygı ve sevgiler umarım birgün herkes sizin ve sizin gibi insanlığı sağlıklı yaşama yönlendirmeye çalışanların kıymetini bilirler vakıa buradan çıkacak sonuç aslında kendilerine daha bir faydasi olan davranıştır bu sihirli bu illusion bu transa geçmiş hipnotize edilmiş insanlar umarım bir an evvel uyanirlar tv programları ve saçma dizilerin başından kalkıp ellerine hakikati doğru bir dille ve dürüstçe anlatan kitap alırlar ve inanin insan sağlıklı beslenip sağlıklı yaşamaya başladığında içsel bir huzur ama gerçekten içsel bir dinginlik bir ferahlama yaşıyor bu yapmış olduğumuz fiilin iyi olduğunu bildigimizden kaynaklı değil bu insan midesinin aslında bir çöp tenekesi olmadığını anlayıp kavrayıp yorumlamasindan sonra ki eline aldığı bir kazançtır insanlar az yemek yiyip sofradan kalktığında aslında ne kadar hafiflediklerini az yorulduklarini idari edecekler dilerim birgün inekten eşşekten okuzden kedi köpekten kisacasi diğer canlılardan bizi üstün kılan bir beyne sahip olduğumuzu tüm dünya insanları olarak anlar ve yaşarız okumanın ve de öğrenmenin vermiş olduğu mutluluktur beni sağlıklı yaşamaya seve seve iten çünkü bir ömre sigmayacak kadar yapmak öğrenmek bilmek istediklerim var eskiden derlerdi insanları diğer canlılardan ayıran en büyük özelliktir düşünmek diye ancak kimse kusura bakmasın çünkü ben o devri bu cumlemle kapattım asıl insanları birbirinden ayıran en büyük özelliktir düşünmek. Dilerim dünya bizatihi kendisi biz insanlardan intikamını almadan biz durdururuz bu tüketim çılgınlığını yoksa toprağı kirlettik havayıda öyle şimdi sıra suda oda fazla surmeyecek böyle giderse o güneş kimine göre tersten doğacak belki ama bana göre kimse bunu görmeyecek yaşam son bulacak birgün ve bu çok ileride değil.

Siz de yorumunuzu paylaşın: