YARGITAY, İKİZLERİNE AŞI YAPTIRMAYAN SAVCIYI HAKLI BULDU

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Kalp krizi ve kanserlerden sonra en çok ölüme yol açan sebebin “tıbbi hatalar” olduğu…

Tıptaki bilgilerin “her gün değişebildiği“….

Aşı ve ilaçların tamamen “ticari ürün” olduğu…

Aşıların yüzde 100 etkili olmadığı ve “uzun vadedeki olumsuzluklarının henüz kesin olarak bilinmediği“…

Dertlerine derman arayan insanların yani hastaların “müşteri” olarak görüldüğü…

Aşılardan zarar görenlerin “aşı üreticilerini dava etmelerinin yasaklandığı” …

Sağlık hizmetlerinden şikayetçi olanların haklarını “tüketici mahkemelerinde” aradığı…

Bilimsel yayınların en az yarısının yalan olduğunun” iddia edildiği…

Aşılama kararlarının “endüstri ile menfaat münasebetleri olan bilim (?) adamlarınca” alındığı…

İlaç endüstrisinin pazarlama oyunları sebebiyle “milyarlarca dolar tazminata mahkum edildiği“…

… bir düzende herkesin “zorunlu aşılara itiraz hakkı” vardır.

***

İHA’ nın haberi:

Ordu’da 41 yaşındaki Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, ikiz bebeklerine zorunlu olan aşıyı yaptırmamak için verdiği hukuk mücadelesini ikinci kez kazandı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 7 Aralık 2015 tarihinde verdiği karara karşı ‘karar düzeltme talebinde’ bulunan Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün başvurusunu ikinci kez reddetti.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde oturan Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla ile öğretmen eşi 29 yaşındaki Reyhan Ayyayla’nın 15 ay önce normal doğumla ikiz bebekleri dünyaya geldi. ’Muhsin’ ve ’Nergiz’ isimli bebekler, Hepatit B aşısı olması için Altınordu ilçesindeki Karşıyaka Aile Sağlığı Merkezi’ne davet edildi. Aşı içerisinde sağlığa zararlı maddeler olduğunu iddia eden çift, ikiz bebeklere aşı yaptırmak istemeyince Aile Sağlığı Merkezi tarafından tutanak tutuldu.

Tutanak, Aile Sağlığı Merkezi tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne, oradan da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne gönderildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise Ordu Aile Mahkemesi’ne başvurarak, Ayyayla çiftinin aşı yaptırmadığı ikiz bebekleri için ‘korunma ihtiyacı olan çocuklar’ kapsamında değerlendirip bebekler hakkında sağlık önlemi alınması isteğinde bulundu.

0-2 yaş grubundaki çocuklara aşı yapmanın risklerine dikkat çeken savcı Hüseyin Ayyayla, tıbbi ve hukuki gerekçelerle mahkemeye 8 sayfalık savunma vererek uygulanması istenen sağlık önlemlerini istedi. Ordu Aile Mahkemesi, geçen 12 Haziran’da yapılan duruşmada Hüseyin Ayyayla lehine karar vererek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ikiz bebeklere uygulanmasını istediği sağlık önlemi isteğini Yargıtay’a temyiz yolu açık olmak üzere reddetti. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kararı Yargıtay’a temyize götürdü.

YARGITAY’A 14 SAYFALIK SAVUNMA

Daha önce yerel mahkemeye 8 sayfalık tıbbi ve hukuki gerekçelerle savunma veren savcı Hüseyin Ayyayla, aynı gerekçeleri de tekrarlayarak davanın görüldüğü Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne 14 sayfalık savunma verdi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, geçen 7 Aralık’ta görülen duruşmada 2015/16500 esas, 2015/23449 sayılı kararıyla Hüseyin Ayyayla’nın tıbbi ve hukuki gerekçelerini dikkate alarak lehine karar verilen Ordu Aile Mahkemesi’nin kararını onadı.

Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın emri doğrultusunda Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yargıtay 2. Dairesi’ne ‘karar düzeltme talebinde’ bulundu. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 18 Nisan 2016 tarih ve 2016/ 4692-7864 esas karar sayılı ilamı ile karar düzeltme talebini de reddederek yerel mahkeme lehine karar verdi. Karar, 10 Mayıs 2016 tarihi itibari ile yerel mahkeme tarafından kesinleştirildi.

KARAR EMSAL OLACAK

Ordu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın şahsıma karşı yürütmüş olduğu tüm mücadeleleri boşa çıkmış, hukuk bir kez daha kazanmıştır. Bütün Türkiye’ye emsal olması dileği ile herkese saygı, sevgi ve hürmetlerimle” dedi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/asi-davasinda-yargitay-dan-2-kez-ret-ordu-yerelhaber-1365589/

Siz de yorumunuzu paylaşın: