M’CDONALD’S’ IN OYUNU GERİ TEPTİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dünyanın en büyük ve en uyanık fast food zinciri M’cDonald’s’ ın yeni pazarlama numarası fos çıktı.

M’cDonald’ s kısa bir süre önce USA ve Kanada’ da “Happy Meals” menüleriyle beraber müşterilerine bileğe takılan pedometre yani adımsayar hediye etmeye başlamıştı ve bunların giderek hediye oyuncakların yerini alacağı açıklanmıştı.

Amaçları güya “altın yumurtlayan tavukları” hareket etmeye teşvik etmekti ama pedometrelerin birçok kullananda deri irritasyonu (tahriş) yaptığının ortaya çıkması üzerine bu uygulamadan vazgeçildiği açıklandı.

Bu tür bir uygulama kâğıt üzerinde insan sağlığına önem veriliyormuş ve yiyeceklerinin sağlıklı olduğu algısı yaratsa da aslında gerçek hiç de öyle değil.

Evet, çocuk ve erişkinleri yürümeye teşvik etmek önemli zira günümüz insanı çok az yürüyor, çok az hareket ediyor.

Gel gelelim içinde işlenmiş un, şeker, trans yağ ve onlarca katkı maddesi bulunan yiyecek ve içeceklerin yaptıkları zararın yürüyerek giderilmesi mümkün değil.

Hatta bu tür bir hediyenin derideki tahrişlerin ötesinde daha büyük bir zararı var ki o da insanları “Nasıl olsa yürüyorum o zaman istediğim kadara hamburger, cips yer kola içerim” düşüncesine sevk etmesi ve onların daha fazla yeme ve içmelerine yol açmasıdır.

Gelelim neticeye

Sağlıklı yaşamanın biri “adam gibi beslenmek” ve biri de “yeteri kadar hareketli olmak”  üzere iki temel unsuru olduğunu biliyorsunuz.

Bunların ikisi de sağlıklı olmanın olmazsa olmaz unsurlarıdır ve biri diğerine tercih edilemez ama şu da bir gerçek ki kilo vermek isteyenler için asıl önemli olan “adam gibi beslenmedir”.

Sadece spor ve egzersizle zayıflamak mümkün değildir.

Kaynak: http://www.livescience.com/55803-fitness-tracker-mcdonalds-happy-meal.html

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Can dedi ki:

    Hiç merakınız olmasın Amerikalılara tahriş yapan bu aletleri başka ülkelere kakalarlar.

  2. Mustafa Akın GÜLESEN dedi ki:

    ABD’lılar Zaten Oldum Olası HAmburger ve Benzeri Hızlı Bir Şekilde Trans Yağ Oluşmuş Kızartma Tavuk ce Patatesleri Büyük Bir İştahla Yerler,Sağlıklı Beslenme Benim Kişisel Kanaatimce Bizim Kendi TÜRK MUTFAĞI’nın Ürünleriden Geçtiğine İnanırım Bu Nedenle Tencere Yemekleri veya Fırın Yemekleri En Sağlıklı Olanıdır Derim,Her Kese Sağlıklı Yaşam Dilerim..

Siz de yorumunuzu paylaşın: