SOĞAN YEMEK İÇİN 10 MÜHİM SEBEP

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Soğan adam gibi beslenmenin olmazsa olmaz unsurlarından biridir.

İşte size soğan yemek için 10 mühim sebep:

BİR: Soğanda krom vardır ve krom da insülin direncinin önlenmesinde çok etkilidir.

İKİ: Kırmızı soğanda bol miktarda kuersetin bulunur. Kuersetin, başta kanser ve ateroskleroz olmak üzere birçok hastalığın ortaya çıkmasında rolü olan serbest radikallerle savaşır.

ÜÇ: Soğanda antioksidan bir vitamin olan C vitamini de yüksek miktarda bulunur. Soğanın başındaki yeşil kısımda çok fazla A vitamini de vardır.

DÖRT: Soğanın glisemik endeksi düşüktür ve kilo vermek isteyenler için şayanı tavsiyedir.

BEŞ: Soğan sindirime yardımcıdır, iştah açıcıdır.

ALTI: Soğanda bulunan sülfür bileşikleri krom ve B6 vitamini ile beraber damar sertliğinin önlenmesinde çok etkilidir, kolesterolü ve tansiyonu düşürür.

YEDİ: Hayvan deneylerinde tümörlerin büyümesini durdurduğu gösterilmiştir. Salataya eklenen çiğ soğan mide kanseri riskini azaltır, ağrı giderici etkisi de vardır.

SEKİZ: Cilt ve saç sağlığı için de soğan şarttır, sivilce, siğil ve yaraların tedavisinde çok etkilidir, hasar görmüş derinin tamirini hızlandırır. Soğan suyu, arı sokmasında ağrı ve yanmayı gidermede çok etkilidir.

DOKUZ: Soğan rahat bir uyku için de çok yardımcıdır.

ON: Soğanın antibakteriyel etkisi de vardır, soğanda bulunan sülfür bileşiklerinin Salmonella ve E. coli gibi bazı bakterileri öldürebildikleri gösterilmiştir.

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Meltem dedi ki:

    Sogan zarı nın hazmı inanılmaz zordur, ya soyup çıkartıp öyle çig yenmelıdır, yada suyu sıkılıp içilmelidır.pişince özelligını kaybedıyor.der; geleneksel tıp!

  2. Nimet Taşkıran dedi ki:

    Tabii soğan çok faydalı ama ilaclanmamis, yiyince sağlığımızı daha çok bozmayacak sogan bulmak lazım. Bu dediğim tüm gıdalar için geçerli. Maalesef adam gibi beslenmek çok zor.

  3. Nurdan Uytun dedi ki:

    Soğnı yemeklere doğrayarak tüketiyoruz ne kadar doğru

Siz de yorumunuzu paylaşın: