PROF. DR. CANAN KARATAY’IN NE İNTERNET SİTESİ VAR NE DE SOSYAL MEDYADA HESABI!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bugünkü Hürriyet gazetesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın söylediği iddia edilen şöyle bir haber yer almaktadır.

“BAKAN Recep Akdağ, dün Doğan Medya Center binasını ziyaret etti. 4 ayda 10 kilo vermeyi hedeflediğini söyleyen Akdağ, kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay’ı da eleştirdi. Akdağ, “Böyle bilim adamlığı mı olur? Yiyin dediği ürünleri internet sitesinden satıyor. Aydın’a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış. Bu işleri konuşup da yapmayan kimse var mı? Yılda milyonların üzerinde para kazanıyorlar. ‘Lahmacun yiyebilirsin çünkü ben yedim’ denir mi” dedi.” (1)

Canan Hoca internet sitesi ve sosyal medyada hesabı bulunmadığını çıktığı TV programlarında pek çok kez halka açıklamıştır. Örneğin Ağustos 2015’te Haber Türk TV’de Enine Boyuna Programında (2), Haziran 2016’da Ülke TV’de Odak Noktası Programında (3)

Sadece halka açıklamakla kalmayıp yakınlarının kendisine bildirdiği internet ve sosyal medya hesaplarıyla ilgili hukuki süreci de avukatları aracılığıyla başlatmıştır.

Prof. Dr. Canan Karatay vekili Av Eyüp Seyfi Ünal’dan alınan bilgiye göre; İnternet sitelerine ve tüm sosyal medya hesaplarına ilişkin olarak başlatılan hukuki süreçler şu şekilde özetlenmiştir:

– Canan Hocanın adını kullanarak gönderi paylaşan, satış yaptığı bildirilen siteler için dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunuluştur. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun 2016/66567 Soruşturma numaralı dosyasında işlemler devam etmektedir. Savcılık Makamı tarafında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak, bu siteleri kimlerin erişime sunduğunun tespiti için IP araştırması yapılması, hosting firmalarından bu sitelere ait bilgilerin istenmesi talep edilmiştir. Emniyetin bu ilgili birimlerinden cevap beklenmektedir. Cevabın gelmesini takiben görevli Savcı tarafından soruşturmaya devam edilmesi ve bu suçlardan dolayı dava açılması beklenmektedir.

– Buna ek olarak delil tespiti yapılması talebiyle İstanbul 14.Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 2016/138 D.İş sayılı dosyasında dava açılmıştır. Bu dosyada Mahkeme tarafından seçilecek bilirkişi eliyle bu internet sitelerinin içeriğinin tespit edilmesi ve ayrıca Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’na müzekkere ile sorularak kimler tarafından erişime sunulduğunun tespiti talep edilmiştir. Burada yapılacak tespite ve alacağımız bilirkişi raporuna dayanarak, ilerde tazminat davaları açmamız gündeme gelebilecektir.

-Facebook’ta yer alan hesaplara ilişkin olarak da ayrıca suç duyurusunda bulunulmuştur.

Buradan da görüleceği üzeri hem medyadan bu tür sahtekarlar kamuoyuna duyurulmuş diğer taraftan da yasal işlemler başlatılmış ve süreç devam etmektedir.

Hal böyle iken Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Hürriyet gazetesinde yer alan demeci gerçekten çok düşündürücü ve üzücüdür. Bu sözler gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı’na mı aittir yoksa gazetecilerin haddini aşan yorumu mudur? Gerçekler mutlaka er geç su yüzüne çıkacaktır.

Gandhi’nin sözleri ne kadar doğruymuş.

Önce seni görmezden gelirler,
Sonra alay ederler,
Sonra seninle savaşırlar,
Sonra sen kazanırsın.

Bir bilim insanının görüşleriyle savaşmak ancak bilimsel görüşlerle olabilir. Bu şekilde mesnetsiz iddia ve iftiralarlarla savaş olmaz.

ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE…

Sağlıklı Yaşıyoruz

(1) http://www.hurriyet.com.tr/kasinirlarsa-anlatirim-gata-salv…
(2) https://www.facebook.com/saglikliyasiyoruzcom/videos/761446323965100/
(3) https://www.facebook.com/saglikliyasiyoruzcom/videos/922263047883426/

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. Muhammet Yasin dedi ki:

    Canan Karatay ceviz bahçesiyle anlaşmış demek için bunu ispat etmek gerekir. Kulaktan duyma uydurma şeyler bir bakanın ağzına yakışmaz. Bu dediği doğru değilse ki ben hiç sanmıyorum bakan yalancı durumuna düşmeyecek mi?

  2. Cahit dedi ki:

    Bence bu Karatay düşmanı Hürriyet gazetesinin bir çarpıtma haberidir. Bakan bunları söyledi mi söylemedi mi, ne manada ne bağlamda söyledi bilmiyoruz. Ama ben bu haberden sinsi bir Karatay düşmanlığı kokusu alıyorum.

  3. Gulay Kaya dedi ki:

    Kiz canan yemin ediyorum dediklerini uyguluyorum 1 aydir agzima ne ekmek ne seker ne de paketli gida surdum; ne bir halsizlik ne bir acliktan gozumun donmesi ne de uyku sorunu cekiyorum hatta ikinci ogunumu acliktan degil sirf siz iki ogun yiyin dediginiz icin yiyorum acikmiyorum cunku ki tempolu da bir iste calisiyorum.yalniz her sabah mutlaka mevsim meyvesi yiyorum cunku siyah uzumun taze incir zaten cok kisa suruo mevsimi. Kilo da veriyorum sanirim.onca diyet denedim az yiyip sık yemekten kolumu kaldiracak halim kalmiyordu.Sonunda bana uygun beslenme bicimini en uzmandan ogrendim sizi cok seviyorum cok yasayin insallah.(Bu arada 20 kg fazla disinda bir saglik sorunum yok) Sevgiler.

  4. emine dedi ki:

    havam canan hocam isverc şurubu zayiflatiyormu. güvenip alamiyom sen gonderirmisin iprahim saraç oğlu birde sana guveniyom. beni aydinlatirmisin benim astım alercik midemde gastirit var gastirit kapakları acıkmış yediğim uyurkene ağzımdan burnumdan geliyor na yapabilirim ne tavsiye edersiniz zayıflamak lazım

Siz de yorumunuzu paylaşın: