KALLAVİ KOLESTEROL YALANLARI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

İngiltere, USA, Fransa ve İrlanda’ dan bir grup doktor, “kötü kolesterolü düşürmenin kalp krizi riskini azalttığını” iddia eden teorinin temelden yanlış olduğu bildirdi.

Prescriber isimli tıp dergisinde bir makale yayınlayan uzmanlar “Bu ilaçların yan etkilerinin büyük araştırmalarda bildirilen oranların çok üzerinde olduğunu, ham verilerin bağımsız bilim adamları tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayarak  “Milyonlarca insanın kolesterol haplarıyla aldatıldığını” öne sürüyorlar:

Hap içmek yerine beslenme ve hayat tarzına dikkat etmek daha önemlidir.”

Harvard Tıp Fakültesi’ nden Dr. John Abramson “Yeni bir sistematik değerlendirmede 60 yaşın üzerinde olanlarda kötü kolesterol ve kardiyo-vasküler hastalıklar arasında bir ilişki bulunmaması kolesterol teorisinin iflas ettiğinin bir belgesidir”.

İngiliz kardiyolog Malhotra da “Onlarca senedir kolesterol hakkındaki yanlış bilgilendirme ve statinlerin etkilerinin abartılırken yan etkilerinin görmezden gelinmesi milyonlarca insanın gereksiz yere ilaç içmelerine yol açtı” diyor:

“Şimdi bu araştırmalara ait tüm ham verilerin açıklanarak bağımsız uzmanların değerlendirmelerine sunulması gerekiyor. O zamana kadar da gözlerimizi dört açıp bu ilaçlardan uzak durmalıyız.”

Eylül’ de Lancet’ de yayınlanan bir makalede bu ilaçların etkili ve güvenilir oldukları bildirilmişti.

Buna karşılık kardiyologların çoğu bu ilaçların emniyetli, etkili ve ucuz oldukları savunarak kalp krizi ve felçlerin önlemesinde çok önemli olduklarına inandıklarını dile getiriyorlar.

Bu ilaçların sigorta kurumlarına maliyetinin kişi başına sadece 2 pound olduğu ve İngiltere’ de her sene 80 bin kalp krizini önledikleri ileri sürülüyor.

NICE da, on senede kalp krizi riski yüzde 10 olanların sayısının 17 milyon olduğunu ama bunların sadece 6-10 milyonunun ilaç aldıklarını bildiriyor.

Gelelim neticeye

İki sene kadar önce “BÜYÜK KOLESTEROL YALANLARI” isminde bir kitap yazmıştım.

Geçen bu kısa sürede bu yalanlara o kadar çok yeni yalan katıldı ki kitabın yeni bir baskısını yapmak da farz oldu.

Kitabın adı bu sefer “KALLAVİ KOLESTEROL YALANLARI” olacak.

Kaynaklar:

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3969692/Now-experts-claim-statins-waste-time-say-studies-cutting-bad-cholesterol-fails-slash-heart-risk.html

http://www.express.co.uk/life-style/health/739529/statins-heart-drug-life-expectancy-health-benefit

http://www.prescriber.co.uk/wp-content/uploads/sites/23/2015/12/Maximising-the-benefits-and-minimising-the-harms-of-statins.pdf

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. deniz dedi ki:

    Hocam size yazacak pek çok başlık söleyim.
    kallavi D vitamini yalanları

    kallavi gıda tolerans testi yalanları

    kallavi balık yağı hapı yalanları

    kallavi mağara tedavisi yalanları

    kallavi tuz lambası yalanları

    Bunları yazın, daha yeni başlıklar göndereceğm.

Siz de yorumunuzu paylaşın: