ROBERT DE NİRO ‘DAN TARTIŞMALI ÇOCUK AŞILARINI HABER YAPACAK GAZETECİLERE 100 BİN DOLAR ÖDÜL TEKLİFİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

1968′ de bir suikasta kurban giden Amerikan Başkanlarından Kennedy’ nin oğlu olan Robert F. Kennedy Jr, ocak ayı ortalarında New York’ ta Başkan Trump ile görüşmüştü.

Kennedy, aşılarda bulunan tiomersal isimli cıva ihtiva eden koruyucu bileşiğin çocuklarda sinir sistemi gelişimini etkilediğini ileri sürüyor ve son senelerde otizm vakalarındaki artışı aşılarla ilişkilendiriyor.

Aşılarda cıva kullanılmamasını savunan World Mercury Project Başkanı olan Kennedy, Trump’ ın aşılar ve bir dizi hastalıklar arasındaki muhtemel ilişkiyi araştırmak üzere bir aşı emniyet komisyonu toplamayı düşündüğünü söylüyor.

RF Kennedy bu buluşmadan sonra aşılarla ilgili bir komisyona başkan olarak görevlendirileceğini açıklamıştı ama bugüne kadar böyle bir durum gerçekleşmedi.

Kennedy emniyetli aşıları desteklediğinin ama bir aı karşıtı olarak isimlendirilmeyi reddettiğini söylüyor ve “balıklardaki cıvanın elimine edilmesini söylediğinde kimsenin ona “balık karşıtı” demediğini hatırlatıyor.  

Kennedy gibi Robert de Niro da Başkan’ ın böyle bir komisyon toplayacağı konusunda iyimserler.

Kaynaklar:

http://www.medscape.com/viewarticle/875863

https://pjmedia.com/news-and-politics/2017/02/15/kennedy-de-niro-optimistic-about-trumps-effort-to-study-vaccine-safety/

 

***

Milliyet gazetesinin haberi:

Dünyaca ünlü ABD’li aktör Robert De Niro, tartışmalı çocuk aşıları konusunda haber yapacak gazetecilere 100 bin dolar ödül vermeyi teklif etti.

Robert De Niro, Washington’da katıldığı bir panelde, ABD’deki çocuk aşılarının güvenilirliğini sorguladı.

Çocukluk çağında uygulanan ve kızamık, kızamıkçık ve kabakulak (KKK) aşılarında civa bazlı koruyucu madde ‘timerosal’ kullanımının otizme neden olup olmadığının araştırılmasını isteyen Oscar ödüllü aktör, bu konuda gerçeği yazacak gazetecilere 100 bin dolar ödül teklifinde bulundu.

De Niro, oğlu Elliot’ın timerosal içeren KKK aşısı yapıldıktan sonra otizme yakalandığını ileri sürüyor.

73 yaşındaki oyuncu, bazı aşılama türlerinin çocuklarda otizme yol açtığını  iddia eden Andrew Wakefield’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Vaxxed’ adlı belgesele de destek vermişti. Ancak belgesel ‘aşı karşıtı olmakla’ eleştirilmiş ve yaşanan tartışmaların ardından De Niro’nun kurucusu olduğu Tribeca Film Festivali’ndeki belgeselin gösterimi iptal edilmişti.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/robert-de-niro-dan-100-bin-dolar-magazin-2398567/

 

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Google’a “vaxxed” (aşılı manasına geliyor) yazdığınızda sadece 4730 türkçe sonuç geliyor,bunların ekserisi de zaten bugün ki haber sayesinde, yani ülkemiz medyasının pek ilgisini çekmeyen bir konu.
    Halbuki iki senedir ABD’de gündemdeki en mühim sağlık haberlerinden biri (1).
    Üstelik necib matbuatımıza bakılırsa bu belgeselde rolü olan De Niro, sahibi olduğu filim festivalinde aşı karşıtı (ne demekse!) bir filim olduğu için yayınlatmamış. Hakikat ise tam tersi, adamcağızın otistik bir oğlu var ve bunun sebebinin aşılardaki ağır metaller olabileceğini düşünüyor, gördüğü tepkilerden dolayı muhtemelen ticari sebepler ile geri çekmiş olmalı (2).

    Otizm görülme sıklığı 1960’larda 1/5000 iken, aşıların yaygın kullanıldığı o tarihden bugüne 1/68’e yükselmesi ülkemizdeki çocuk hekimlerinin ve kendisi de çocuk hekimi olan sağlık bakanının dikkatini çekmiyor, en ufak bir şüphe duymuyorlar, aşı bilim kurulunu hala gözden geçirme lüzumunu hissetmiyorlar ise durup bir düşünmek lazım.
    Acaba bütün bunların Rockefeller tıbbı ile alakalı olabilir mi? (3).

    (1) http://www.globalresearch.ca/new-vaccines-still-cause-autism-and-the-u-s-government-knows-it/5573951
    (2) http://www.hurriyet.com.tr/robert-de-niro-otizmli-ogluyla-ilgili-konustu-40088356
    (3) http://ahmetrasimkucukusta.com/2016/02/05/misafir-yazar/zikavirus-ve-rockefeller-tibbi/

  2. TAHA YASİN ÇAKIR dedi ki:

    ALİŞAN HOCAM,YOLLADIĞINIZ LİNKTEKİ BELGESEL VİDEOLARINI VE HESAPLARI SİLMİŞLER.

Siz de yorumunuzu paylaşın: