SERTAB ERENER TELOMER TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Vitamin, mineral hapları, besin destekleri ile sağlıklı olmak da uzun yaşamak da mümkün değildir.

Hele de bu “astragallus” otuyla olacak bir şey değil.

Sertab Hanım bu yanlıştan tez zamanda dönmesi diliyorum.

Bu, abuk subuk bir ot için yapılan bir reklam kampanyasıdır.

Bu işe bilerek katılıyorsa tamam ama bilmiyorsa uyarıyorum:

Asparagasa” kanmasın.

Not: Ayşe Arman’ ın bu konuda sicili hiç de parlak değildir.

Sinsi sinsi yapılan bir HPV aşısı reklȃmı!” başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim: 

http://ahmetrasimkucukusta.com/2010/06/19/yazilar/tip-yazilari/ayse-armanin-hpv-asi-ile-ilgili-roportajina-cevabim/

***

Hürriyet’ te Ayşe Arman’ ın yazısı:

Sertab, sağlık manyağı bir kadın, bilim dergileri ve kitapları okuyor. Araştırıyor. Soruşturuyor. Kök hücre mi çıktı, hemen koşturuyor, telomer diye bir şey mi var, ilk o kendine uygulatıyor. Herkesin kafasına yatmayabilir ama o, tıptaki bu gelişmelere çok inanıyor. Telomer tedavisi için denek olup olmayacağı sorulduğunda kabul ediyor. Altı aydır bu tedaviyi görüyor. Her gün bir hap alıyor. Ve kendini hiç olmadığı kadar iyi hissettiğini söylüyor. Tüm bunları neden mi yapıyor? Çünkü 100 yaşına kadar yaşamayı kafasına koymuş.

Sertab Erener, telomer tedavisi görüyor: Hedefi, 100 yaşına kadar yaşamak

Telomer tedavisi görüyormuşsun. Nedir bu? Ne oluyor da, insan ömrü uzuyor ya da kısalıyor?

– Bizim bedenimiz hücrelerden oluşuyor ve yaşlanma süreci de aslında hücresel düzeyde gerçekleşiyor ya… Yaşımızı aslında ‘takvim yaşımız’ belirlemiyor. Biyolojik yaşımızla takvim yaşımız farklı olabilir. Ama hepimiz uzun ve sağlıklı yaşamak istiyoruz. Bu konuda anlaştık mı?

 Evet…

– İşte son 10 yılda, genetik alanında çok acayip şeyler oldu. Olmaya da devam ediyor. Ben de manyak gibi takip ediyorum. Hücrelerin kromozomlarının ucunda, telomer adı verilen sarmal bir şey var. Bir ayakkabı bağının ucundaki koruyucu lastik gibi bir şey. İşte o telomerler, doğduğumuz günden ölene kadar azalmaya başlıyor, yani kısalıyor. Herkeste kısalması farklı hızda oluyor. Bir fark ediyorlar ki, kısalan telomerleri uzatabilirsen daha fazla yaşıyorsun. Çok hızlı kısalırsa da ömrün azalıyor. Bunu araştıran bir bilim insanı var, Bill Andrews. Telomer biliminin geldiği son noktayı anlatan bir kitap yazdı. Ben deli olduğum için o kitabı okudum. Adamın Amerika’da 45 teknoloji patenti var. 28 yıldır biyoteknoloji alanında çalışıyor, 16 yılını da bu telomerlere vermiş.

Sertab Erener, telomer tedavisi görüyor: Hedefi, 100 yaşına kadar yaşamak

 Eeee?

– Türkiye’ye geldi, ben de gittim tanıştım. Birlikte yemek yedik. İşte Bill, Çin’de bir bitkinin kökünün bu telomerleri uzattığını keşfediyor. Daha doğrusu, telomer boylarının kısalmasını önleyen ‘telomeraz’ enzim genini buluyor. Bitkinin adı da ‘astragallus’. O bitkinin kökünden tedavi yapmaya başlıyor. Yani o ayakkabı bağının ucundaki koruyucu plastik uzayabiliyor. O uzadıkça da bizim ömrümüz uzuyor!

 Sana da “Gel denek ol, bu ilacı kullan!” mı dediler?

– Aynen öyle!  Telomer uzunluğunu belirleyen bir test var, onu yaptılar. Sonra da hapı almaya başladım. Altı aydır kullanıyorum.

 Ne tür etkilerini gördün?

– Çizgi filmlerdeki Temel Reis, bir ıspanak yer ve birdenbire dünyayı taşıyacak hale gelir ya, ben de altı ay içinde öyle oldum. Belki de psikolojik, bilmiyorum ama inanılmaz faydasını gördüm. Kendimi, içimi, dışımı, tenimi, enerjimi çok çok iyi hissediyorum. Göz bozukluğum bile geriledi. Artık gözlüksüz okuyorum, o kadar yani! Bu hapları almadan önce biyolojik yaşıma baktılar, takvim yaşımdan biraz gerideydi. Şimdi tekrar bakacaklar, gençleştiğimi hissediyorum. Heyecanla tekrar test yapmalarını bekliyorum.

YAŞLANMA DİYE BİR ŞEY OLMADIĞINA İNANIYORUM

 Bill Andrews nasıl biri?

– Valla ilginç. O, 10 yıldır kullanıyormuş. 66 yaşında. Bir gün önce Amerika’dan gelmiş, sabah 7’de 12 km. koşmuştu. Aynı zamanda maratoncuymuş. Üstüne konferans ve bir sürü görüşme, mülakat; akşam 5’te yine spor yapmış, sonra yemeğe geldi. Yemekte de sadece kinoalı bir salata yedi. Hiç yağ kullanmıyor, iki ay önce kesmiş.

Tamamını okumak için: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ayse-arman/sertab-erener-telomer-tedavisi-goruyor-hedefi-100-yasina-kadar-yasamak-40626299

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. ayşe yılmaz dedi ki:

    Sertapın yüzü maske gibi heykel suratı gibi hiç bir ifade yok. acaba ilaçtan mı mearak ettim

  2. Emrah Karataş dedi ki:

    Bu adam ilacının reklamını yapmaya gelmiş Sertabı da bu amaçla kullanıyor. Haberi bu gözlerle okuyun. Sertab bunu biliyorsa mesele yok bilmiyorsa işte o zaman durum kötü

Siz de yorumunuzu paylaşın: