TARÇIN YAĞ YAKIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Farelerde yapılan deneylerde, tarçına has lezzeti veren sinamaldehit isimli bileşiğin (tarçın yağı) obezite ve hiperglisemiye karşı koruyucu olduğu gösterilmişti.

Fareler ve insan yağ hücreleri üzerinde yapılan yeni araştırmada tarçın yağının metabolizmayı hızlandırdığı da ortaya çıktı.

Michigan Üniversitesi uzmanlarının, sinamaldehitin fare ve insanlardan elde edilen yağ hücrelerine etkisi incelendikleri araştırmada bu bileşiğin birçok gen, enzim ve proteini aktive ederek her iki hücre türünde de termogenez adı verilen bir mekanizma ile yağ yakılmasını sağladığı belirlendi.

Yağ hücreleri, normalde yağı lipit şeklinde depolarlar ve depolanmış olan bu enerji vücut tarafından yeterli enerji alınamayan dönemlerde kullanılır veya soğuk havalarda ısıya dönüştürülür.

Gel gelelim yiyeceğin ve soğuk havaların olmadığı toplumlarda harcanamayan bu enerji istenmeyen kilo artışlarına sebep olur.

Uzmanlar, araştırma insan vücudundan ayrılmış yağ hücrelerinde yapıldığı için bu sonuçların gerçek hayatta geçerli olduğunun bilinemeyeceğini dile getiriyorlar.

Gelelim neticeye

Tarçın, tatlılara ayrı bir lezzet veren faydalı bir baharat olması yanında sağlıklı olmak için de gereklidir.

Makul miktarda tüketilmeli, yağ yakıyormuş diye hapan hapan kullanılmamalıdır.

Kaynak: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0026049517302123

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Arman dedi ki:

    Arabanın yağ yakmayanı gıdaların yağ yakanı makbuldür.

  2. Nuri Kalkan dedi ki:

    Bu vb. önerilerinizde sağlıklı kullanım şekli ile de bilgi verirseniz sevinirim hocam. Tebrik ve teşekkür ederim…

Siz de yorumunuzu paylaşın: