BİLİM DÜNYASININ SAĞLIK BAKANI’ NDAN ALMASI GEREKEN DERSLER VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Habertürk’ te Fatmanur Boylu’ nun Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan ile mülȃkatını mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum (1).

Benim bu haberle ilgili görüşlerim özetle şöyle:

BİR: Grip, soğuk algınlığı ve nezle sadece insanlar tarafından değil doktorlar tarafından da karıştırılır.

Gribin kesin teşhisi sadece ve sadece virüsün (antijenlerinin) veya ona karşı oluşan antikorların gösterilmesiyle mümkündür ve bu testlerin her vakada uygulanması pratik olarak imkânsızdır.

Zaten bu tür akut solunum yolları enfeksiyonları için bilimsel literatürde bile “grip benzeri hastalık (“influenza-like illness” veya “flu-like syndrome”) gibi tabirler kullanılır.

İKİ: Bütün faturanın grip hanesine yazılması Dünya Sağlık Örgütü’ nün bir numarasıdır.

Maksat gribi ve gripten ölümleri yüksek göstererek korku yaratmak, daha fazla aşı satılmasını sağlamaktır.

Gripten her sene 250 bin-500 bin kişinin öldüğü bilgisi kış mevsimindeki tüm ateşli hastalıklardan ölümlerin gribe bağlı olarak kabul edilmesiyle ortaya çıkan abartılmış bir ifadededir (2).

ÜÇ: Bakanımızın “Domuz gribi yok” sözüne bir anlam veremedim. Bugünlerde görülen vakaların çoğunda etken domuz gribi virüsü yani H1N1’ dir ve iyi ki de öyledir.

H3N2’ nin sebep olduğu grip bilhassa risk grubunda olanlar için çok daha tehlikelidir, ölümcüldür.

H1N1 önümüzdeki senelerde de başrolde olmaya devam edecektir.

DÖRT: Grip için “yaygın bir aşılama kampanyası içerisinde olmadıklarını, aşıyı daha çok riskli gruplar için önerdiklerini” söyleyen Sağlık Bakanı açıkça “aşı karşıtlığı” yapmaktadır.

Sayın Mehmet Ceyhan’a ve aşı meftunu arkadaşlarına önemle duyurulur. Artık suç duyurusu mu yaparlar Tabip Odası’ na şikâyette mi bulunurlar kendileri bilir.

BEŞ:Vatandaş kendi önlemini almalı” sözünü tüm aşı meftunlarının odasına çerçeveletip asmak lȃzım.

Vatandaş grip aşısına haklı olarak ilgi duymuyor ve kendini gripten Sayın Bakan’ ın tavsiyeleri doğrultusunda adam gibi beslenerek, sağlıklı yaşamanın diğer icaplarını yerine getirerek ve hijyene dikkat ederek koruyor.

Gripten korunma önerileri başlığı altında riskli gruplar için dahi “grip aşısının adının bile geçmemesini” dikkatinize sunuyorum.

ALTI:İlle de grip aşısı olacaksınız” diye dayatanların çoğunun grip aşısı yaptırdıklarını da sanmıyorum.

Meşhur domuz gribi salgınında tüm dünyayı aşılanmaya zorunlu kılan Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Chan’ ın aşı yaptırmadığı ortaya çıkmıştı.

Keşke bir araştırma yapılsa da aşı meftunlarından kaçının aşı yaptırdığını, ne kadar samimi olduklarını öğrensek.

Ben oranın, sağlık personeli üzerinde yapılan araştırmaların da ortaya koyduğu gibi yüzde 10’ u geçeceğine zerre kadar ihtimal vermiyorum (3).

Gelelim neticeye

Hastalık Bakanı gibi değil gerçek bir Sağlık Bakanı gibi konuşan Ahmet Demircan’a gönülden teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum.

Kaynaklar:

1. http://www.haberturk.com/saglik-bakani-ahmet-demircan-haberturk-e-konustu-1804251

2. http://ahmetrasimkucukusta.com/2017/12/17/yazilar/tip-yazilari/grip-tip-yazilari-yazilar/katil-grip-650-bin-kisiyi-oldurecek/

3. http://ahmetrasimkucukusta.com/2017/12/27/yazilar/tip-yazilari/grip-tip-yazilari-yazilar/saglikcilar-grip-asisindan-kaciyor/

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. Ali Fuat dedi ki:

    Bunların gücü ancak Canan Karatayı savcısına şikayet etmeye yeter.

  2. Yakup Cemal dedi ki:

    Bu hiçbir işe yaraması söz konusu olmayan aşılara devletin ödediği para hepimizin parasıdır. Bu beyhude ödemeler içimi acıtıyor.

  3. Mahmut dedi ki:

    Bu milletin alın teriyle kazandığı tertemiz paralarının aşı şirketlerinin işe yaramayan aşılarına gitmesini hazmedemiyorum

  4. köyün delisi dedi ki:

    İlaç şirketleri ile al takke ve külah olan doktorlara inanmıyoruz güvenmiyoruz.

Siz de yorumunuzu paylaşın: