AHMET MARANKİ USULSÜZ İLAÇTAN YARGILANACAK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Hukukçu değilim, Maranki’ nin yaptıkları kanunlara uygun mudur değil midir bilemem, bunu mahkeme tespit edecektir.

Ben senelerdir elime geçen her fırsatta halkın kimisi tabip kimisi mütetabbip uyanık tüccarlar tarafından bitkisel ilaçlarla, fitoterapi ile aldatıldığını, beş kuruşluk otların hap haline getirilip beş liraya satıldığını anlatıyorum.

Usulsüz ilaç sözüne de çok güldüm.

Ben bunu “kılıfına uydurulmamış” olarak değerlendirdim, ne dersiniz?

**

Neyse.

5 seneden fazla zaman önce kaleme aldığım “Bitkilerle tedavi bilim mi şarlatanlık mı” başlıklı makalemin “gelelim neticeye” bölümünü okursanız derdimi anlayacağınızı umuyorum (1):

Son senelerde sayıları ve görünürlülükleri giderek artan “ot-çer-çöp şarlatanlarının” aslında fazla bir kabahati yoktur.

Bu eşhas, fırsattan istifade eden uyanıklardır.

Esas suçlular ise:

BİR: Halkı resmen dolandıran bu şarlatanlara karşı gereken tedbirleri almayan Sağlık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlıklarıdır.

İKİ: Halkın aldatılmasına seslerini çıkarmayan veya çıkarmaya korkan üniversiteler ve onların “sözde” bilim adamlarıdır.

ÜÇ: Tiraj ve reyting kaygılarıyla bu zevatı haber yapan, ekranlarında saatlerce konuşturan medyadır.

DÖRT: Bu tür programları denetlemekle yükümlü olan ama “halk sağlığı için sigara dumanını bulutlamakla iktifa eden” RTÜK’tür.

BEŞ: Ne iş yaptıklarını, ne işe yaradıklarını bir türlü anlayamadığım Tabip Odalarıdır.

Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2012/06/11/yazilar/elestirel-yazilar/alternaif-tip/bitkilerle-tedavi-bilim-mi-sarlatanlik-mi/

***

Takvim gazetesinin haberi:

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz aylarda, “Bitkilerin Efendisi” olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Maranki’yi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar etti.

Maranki’nin 28 Ocak 2017 günü bir televizyon programında kendi isim markası adı altında onaysız ürün sattığı kaydedildi.

Ürünlerin hastalık tedavi edici nitelikte ilaçlar olduğunu ileri sürerek “Bir alo demeniz yeterli” şeklinde beyanlarda bulunduğu belirlenen Maranki ise suçlamaları reddetti.

Ancak “1262 sayılı kanuna muhalefet” ettiği gerçekçesiyle yargılanacağı öğrenildi.

Kaynak: https://www.takvim.com.tr/guncel/2018/01/30/ahmet-maranki-usulsuz-ilactan-yargilanacak

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. filiz dedi ki:

    Bakanlık daha önceleri nerdeysdi acaba

  2. Kahraman dedi ki:

    Otları hap yapıp satan diğer şarlatanlar ne olacak

  3. Zeynep Nisa dedi ki:

    Tespitleriniz çok yerinde aynen katılıyorum. Bu kişiler medya sayesinde meşhur oldular, dolayısıyla bunların medya yapılanmasını da sorgulamak gerekir.

  4. Ersan dedi ki:

    Hocam; bir çok kez Çin’e gitme imkanım oldu. Bir gün hastalandım modern bir hastaneye gittim. Karşımda tıp doktorları muayene ettiler, sonrasında hastanenin eczane bölümünden ilaçlarımı almak akşam üstü gelmemi söylediler. Gidip eczane sırası icin numaramı aldım sıramı bekledim, ilaçlarımı almak icin bankoya gittim o da ne? Bir sürü kapalı korumalı zarf! İlaçların tek tek verildiğini düşünürken zarflardan birini açtım içinden kuru bir çiçek, digerinden bilmediğim tanımadığım bir ot, digerinden başka bir ot… zarfın üstünde bir sürü cince yazı. Yanımda ki arkadaşıma (tercüman) dönerek bunların ne olduğunu sordum. Üstünde yazanların nasıl ve ne kadar süreyle kullanılacağını belirten tarifler olduğu hastanenin ise bitkisel ilaçlar hazırlayan bir hastahane doktorların ise yine 5yil bu tıpbın eğitimini almış tıp doktorları olduğu, sentetik ilaçlar içinde yine ayni fakültelerde ayrıca tıp eğitimi verildiği, sentetik ilaçlarla eğitim görmüş bir doktorun bitkisel ilaç verebilmesi için yine bir 5 yıl daha eğitim alması gerektiğini söylemişti.
    Bizim ülkemizde de şimdilik hacamat egitimi başladı sanırım… 🙂
    Saygılar

Siz de yorumunuzu paylaşın: