AÇLIK KANSER TEDAVİSİNİ DAHA ETKİLİ KILIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Üç ana üç ara öğün yemeyi şart koşan diyetisyen ve metabolizma uzmanlarının ibretle okumaları gereken bir makale:

Kanser hücrelerinin besin mahrumiyetine olan hassasiyetleri ve spesifik metabolitlere ola bağımlılıkları kanserin başta gelen hususiyetleridir.

Açlık veya açlığa yakın diyetler büyüme faktörleri ve metabolit seviyelerinde büyük değişikliklere yol açarak kanser hücrelerinin adapte olmaları ve yaşamalarını engelliyor; bu da kanser tedavilerinin etkisini artırıyor.

Buna ilave olarak açlık veya açlığa yakın diyetler normal hücrelerde kemoterapiye olan direnci artırır ve normal dokularda rejenerasyonu teşvik eder ve böylece de tedavinin zararlı ve hayatı tehdit eden yan etkileri önlenebilir.

Açlık hastalar tarafından kolay tolere edilmez ama hem hayvan deneyleri hem klinik çalışmalar düşük kalorili dönemler uygulanabilir ve genel olarak da emniyetlidir.

Açlık veya açlığa yakın beslenmenin tedaviyle ortaya çıkan ters olaylara etkilerini inceleyen birçok araştırma yapılmaktadır.

Açlığa yakın beslenmenin kemoterapi, immünoterapi ve diğer tedavilerle birleştirilmesinin kanser tedavisinin etkinliğini artıracağını, direnç gelişmesini önleyeceğini ve yan etkileri azaltacağını savunuyoruz.

Gelelim neticeye

Günde 14 saati geçen uzun sürekli açlığın sadece kanser değil, obeziteden diyabete, Alzheimer’ den kalp damar hastalıklarına kadar bütün kronik enflamatuar hastalıkların riskini azalttığı biliniyor.

Ben de senelerdir iki öğün besleniyor ve bunu herkese de tavsiye ediyorum.

Kaynak: https://www.nature.com/articles/s41568-018-0061-0

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. CANAN KARATAY dedi ki:

    İBNİ SİNA’dan:

    İki öğün sağlıklıdır
    Üç öğün hastalıktır

    Beslenme uzmanları ve bir üniversitede konuşmamı engellemeye kalkan, hatta konuşacak olursam tutuklatma tehdidinde de bulunan meşhur diyetisyenlerimize duyurulur.

    YAŞA YAŞA GÖR TEMAŞA !!!!

  2. Nuray Öztürk dedi ki:

    Gelelim orucun faydalarına

  3. esra dedi ki:

    ahmet bey iki öğün beslenmek karatay diyetiyle tanıştığımız bir olay.meyveyi yemek ile beraber yenilmesi yanlış diyolardı bu beslenme düzeninde meyve yemek dolu mide ile olacak bu da zararlı olmuyo mu yada meyve yemeyecekmiyiz?
    üzüm incir bu meyveleri yemeğin üstüne yersek midede olumsuz reaksiyonlar oluşmuyormu

  4. Faruk BASA dedi ki:

    İyi günler sayın hocam
    Kemoterapi gören kanser hastalarına enfeksiyondan korun, bağışıklık sistemin zayıf deniyor. Eğer öyle ise vücut kanseri nasıl yenecek?. Eğer kemoterapi kanser hücrelerini öldürüyorsa kanser neden nüksediyor?.

  5. Andy dedi ki:

    Cok basit cunku kemoterapi kanser ve normal hucre olarak secemediginden onune gelen hucreleri imha ediyor. Ve boylelikle vucuda zarar vermis oluyor.

Siz de yorumunuzu paylaşın: