GDO VE DOMUZ GÜBRESİ ÖNERENLER!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Yeniçağ’ da Burhan Ayeri‘ nin köşesinden:

HaberTürk’ün “Gerçek Fikri Ne?” isimli tartışmasını izledim. Geç saatlere kadar keşke takılmasaydım. Konu günceldi ama tema kanserdi. Erken teşhis ve nedenleri işlendi. Eren Eğilmez‘in konukları arasında Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ile Onkolog Dr. Yavuz Dizdar‘ı fark edince mecburen seyrettim.

Katılımcılardan Prof. Dr. Taner Demirer’i izledikçe gerçekten sinirlerim bozuldu. Bu hematoloğa bir de TÜBİTAK Ödülü verilmiş. Ayrıca TUBA Kanser Çalışma Grubu’nun Başkanı. Katılımcıların toplamından fazla konuştu. Öyle şeyler savundu ki şaşırdım.

GDO’lu tarımı överken “Türkiye bir an önce buna başlamalı” emri verdi. En çok bozulduğum ise domuz gübresine başlanması isteğiydi. Hatta bir ara, bu hayvanın etinin yenmesini de önerdi. Konunun uzmanı değilim ama dinimizin yasakladığı bir şeyi nasıl teklif edebiliyor?

Prof. Dr. Taner Demirer Kanola‘nın reklamını da yaptı. Bu bitkiden elde edilen yağ asırlardır boya ve tekstil sanayisinde kullanıldı. Birileri son yıllarda bunu millete yedirmeye başladı. Bunu nasıl başardılar, merak içindeyim.

Böyle giderse…

Bu görüşleri savunan diğer kişi Doç. Dr. Oytun Erbaş‘tı. Bu fizyoloğu bir dönem Deniz Bayramoğlu‘nun “gırgır-şamatalı” gece yarısı yapımlarından hatırlıyoruz. Suratında hep “gülen adam imoju” taşımasıyla tanımıştık. Küçükusta’yı bir ara o kadar sinirlendirdi ki “sululuğu bırak” diye bağırttı.

Prof. Dr. Osman Erk ise “ABD’nin trans yağların zararını artık kabul ettiğini” ancak kesin yasaklamayı 2023’te yürürlüğe sokacağını söyledi. Bu da, gıda tekellerinin gücünü ispatlamaya yeter sanırım. Saatler boyu süren tartışmada iki doğrucunun durumuna gerçekten üzüldüm. Küçükusta ve Dizdar, karşılarındaki isimlerden çok uluslararası tekellerin adamlarıyla mücadele ettiklerini anladılar. Bu yüzden de genelde az konuşmayı tercih ettiler. Allah sonumuz hayreylesin…

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/gdo-ve-domuz-gubresi-onerenler-50650yy.htm

 

Yazı için 7 yorum yapılmış:

  1. Cem Aktaş dedi ki:

    Tüm Türkiye, kimlerin kimin adına konuştuğunu görmüş oldu. Ahmet, Yavuz ve Osman Hocalarıma teşekkürler.

  2. Canan Karatay dedi ki:

    NeW York Eyaletinde 2006 yılında TRANSYAĞLAR yasaklanmıştır.

    Diğer bir kaç eyaletde de yasaklar başlamıştır! Kimse büyük devletin kararını beklemiyor zaten. Eyaletler kendi içlerinde yasak getirebiliyorlar ABD de.

  3. Atilla dedi ki:

    Bunlar nasıl bilim adamı ünvanı taşıyor nasıl doktorluk yapıyor nasıl GDo savunuculuğu yapıyor, pes diyorum

  4. S. Öztürk dedi ki:

    Halkı düşünüyor maskesi takanların asıl niyetlerinin ne olduğunu bu millet gayet iyi biliyor Burhan Bey üstadım. Aksine çok konuşmaları da iyi oldu zira konuştukça millet onların gerçek fikrini tam olarak öğrendi. Gerçek fikirleri şudur: ilaç ve gıda şirketlerinin dediği olur, aksini iddia edenin canına okunur ama bu millet de kimin canına okunacağını çok iyi bilir.

  5. Esra Şenses dedi ki:

    Vız gelir, tırıs gider. Gün gelir halka zorla dayattiklarinda kaybolurlar sabır….Herkes neyin ne olduğunu biliyor kimse kimseye Amerika’nın trans yağlarını , domuzunu zorla yediremez. Çok şükür iyi ve dobra insanlar var ve halk cahil değil kime guvenecegini biliyor.

  6. @drahmetrasim adlı kişiye yanıt olarak
    Sayın Küçükusta, Dizdar bu konunun felsefesini yapıyor. Çok doğru yapıyor. Felsefe bilmeyenler onu anlamıyor. Siz aynı konuyu 6 yaşındaki çocuğun da anlayabileceği şekilde ortaya koyuyorsunuz. Sizi de anlıyorlar ama anlamazdan geliyorlar. Doğru yoldasınız.

  7. @drahmetrasim adlı kişiye yanıt olarak

    “Bu genlerin sadece ticari özelliği vardır. Çiftçiyi tohum şirketine köle etmek amacıyla bilim insanları(?) tarafından geliştirilmiştir.”
    GDO’nun nasıl bir rezalet, felâket ve pislik olduğunu öğrenmek isteyenler okusun ve anlatsın!!!! Bilimmiş, hangi bilim?

    Açları doyurmak yalanıyla aptalları kandırıp gdo savunucusu yapıyorlar, lâkin parası olmayana bir şey verdikleri yok! Obezite başını almış giderken fakirler açlıktan ölüyor. Kahrolsun Kapitalistler ve yancıları!

Siz de yorumunuzu paylaşın: