HAPI YUTTURAN TIP

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Uz. Dr. Dinçer Erdinç’ in yazısı:

Saygıdeğer atalarımızdan bize ulaşan “Hapı yuttuk!” tabiri tam da bugünlerde uyanmaya başladığımız bir hakikati dile getiriyor sanki!..

Bahsettiğimiz hakikat odur ki, günümüzde “Modern Tıp” veya “Batı Tıbbı” veya “Ortodoks Tıbbı” veya “Semptomatik Tıp” veya “Allopatik Tıp” gibi pekçok tabir ile anılan ve bizlerin hem hekimler olarak hem de halk olarak adeta teslim (!) olduğumuz tıp ekolü ne yazık ki tüm gerçekleri bize anlatmamaktadır! 

Hemen popüler bir konudan örnek verecek olursak, “kolesterol” gibi vücudumuzun temel yapı taşlarından birini damar tıkanıklığının ana nedeniymiş gibi lanse edilerek(!), bahsedilen ilaçların aksi tesirlerinin sümenaltı edilmesi, Batı tıbbının bakış açısını, hem dünyada hem de ülkemizde yeniden sorgulanır hale getirmiştir.

Batı Ortodoks Tıbbının acil durumlarda, hastanede yatan hasta bakımında ve cerrahideki üstün başarısının takdire şayan olduğunu teslim-i hak olarak belirtmek ve teknolojiden sonuna kadar faydalanarak insanları pekçok dertten kurtardığını söylemek te boynumuzun borcudur. 

Fakat neyazık ki söz konusu “kronikleşmiş hastalıklar” olduğunda bu Baskın Tıp ekolü sadece bulgu ve şikayetleri yani hastalıkların sonuçlarını gidermek üzerine ilerlemiştir.

Öyleyse Batı (!) Tıbbı -bilerek veya bilmeyerek- nerede hata yapmıştır ki bugün Kanser gibi Diyabet, Hipertansiyon, Obezite, Romatizma, Damar sertliği, Kireçlenme, Allerji-Astım, Egzema, Migren, MS, Alzheimer, Parkinson vs gibi insan hayatını yaşanmaz hale getiren kronik(!) hastalıklarla başedemeyecek kadar aciz durumda kalmıştır?

Acaba bu hastalıklardan kurtulmanın hakikaten(!) hiçbir yolu yok mudur? Yoksaaa… yutturacak bir hapını henüz üretemediği için bizi yıllar boyunca oyalamış mıdır? 

Düşünelim ve soralım, dünyada 3 trilyon(!) doları aşmış bir ilaç piyasası varken ve bu ilaçların ezici çoğunluğu yazdığımız kronik hastalıkların sözde(!) tedavileri için harcanırken, hem iyileşmeyip yani şifa bulamayıp hemde bu kadar para ödemiş olmak bizim yanımıza zarar mı kalmıştır?

Aslında en çarpıcı soruyu tekrar soralım mı? Bu hastalıkların gerçekten çaresi yani şifası yok mudur? Modern=Batı tıbbına göre YOKTUR!..  Sizce?..

Siz de yorumunuzu paylaşın: