ANNECİĞİNİN BİR ŞEYCİĞİ YOK, SGK’ SI VAR YAVRUM

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

İnsanların sağlık hizmetlerine istedikleri zaman ve kolayca ulaşmaları elbette çok güzel bir şey, diyecek sözüm yok ama… “daha çok tıbbın daha çok sağlık” manasına gelmediğini hatta bunun sağlığa ciddi zararlar verebileceğini hem vatandaşın hem de tıp âleminin çok iyi bilmesi gerekiyor.

Tomografiler, MR’ lar, anjiyolar, endoskopiler ve diğer tahlil ve tetkiklerin bazılarının “Çok şükür bir şey çıkmadı” diye sevinmelerini sağlamak gibi “büyük bir faydası” olsa da bazıları için âdeta bir kâbus sebebi de olabilir.

Ömür boyu bir belirtiye ve de ölüme yol açmayacak bir nodül, bir kist, hatta bir tümör veya kanser insanın dünyasını karartabilecek bambaşka bir “hastalığa” (aşırı teşhis-aşırı tedavi!) dönüşebilir.

Bunlara boş yere harcanan paranın devletin, SGK’ nın değil hepimizin cebinden çıktığını da unutmayalım.

kalabalık hastaneler ile ilgili görsel sonucu

İsrafa dağlar dayanmaz

Gereksiz yapılan bu tür tıbbi incelemeler ve gereksiz tedaviler sağlığa ayrılan “sınırlı” kaynakları eritiyor.

Bu gidişatta, yakın bir gelecekte gerçekten gerekli olan tıbbi tetkik ve tedaviler için kaynak bulamaz duruma düşülmesi kaçınılmaz olacak, “emeklilikte yaşa takılanlar” benzeri bir durum sağlıkta da yaşanacaktır.

Aklımızı başımıza almamız şart

Aşağıda Rabia isimli bir okuyucumun mektubu var. Sayısız doktora giden, sayısız tahlil tetkik yapılan, torbalar dolusu ilaç kullanan ama gene de iyileşmeyen Rabia’ nın bir tutam ot-çöple bir şeyinin kalmaması (!) “biz bu kadar pisliği neden yedik, ağam” hikâyesini de hatırlatmıyor değil!

Lütfen hem mektubu okuyun ve hem benim bir “instagram” videomu seyredin.

Karar yüce Türk milletinindir!

İnstagram videosunu seyretmek için:

https://www.instagram.com/p/B0YdX74jJhp/?igshid=3vd8loo66wmu

tabak dolusu ilaç ile ilgili görsel sonucu

***

Rabia’ nın mektubu:

Kıştan beri neler çektim neler. Bir sabah yutkunamadığımı fark ettim yemek yiyince göğüs kafesine değiyordu. Endişelendim hemen dâhiliyeye gittim, endoskopi yapıldı, antral gastrit tanısı konuldu.

İlaç yazdı 1 hafta sonra gel dedi… Ama hala şikâyetlerim var sağ tarafımda nefes almıyordum, göğüs doktoru yoktu başka.

Dâhiliyeye gittim sırtımı hızlı hızlı dinledi ve hemen antibiyotik yazdı. Kullandım ama hala şikâyet devam ediyordu. Sonra boğazımda apse olduğunun fark ettim KBB ye gittim hiçbir şey söylemedi antibiyotik yazdı.  Onu da kullandım.

Sonra girip oldum doktora gitmedim 2 hafta sonra yine sağ tarafımda iltihap olduğunu fark ettim, bu sefer özele gittim, nefes testi akciğer sinüs filmi derken 10 tane iğne bir tane alerji ilacı bir tane antibiyotik bir tane fıs fıs,  bunları kullanınca nefese daha da kötüleşti ilaçları azalttım.

Neyse en son başka doktora gittim o da bana  2 tane antibiyotik verdi.. Onları da kullandım hala şikâyetler var, en son bir aktarcıya uğradım bitkisel bir şeyler verdi kullandım ilaçlardan daha iyi geldi diyebilirim.

Mayıs ayı oldu alerji gibi bir şey başladı. Habire öksürmeye başladım,  hâlbuki kışın hiç öksürük yoktu. Göğüse gittim bir şey yok dedi doktor, KBB’ ye git dedi. KBB’ ye gittim, sinüs tomografi çekti sünizit var dedi, antibiyotik yazdı, 2 tane de fıs fıs.. kullandım. 1 hafta geçti kötüyüm hâlâ. En son bir acile gittim göğüs filmi çekti iltihap var dedi. Yedikuleye git dedi. Gidemedim..

Memlekete geldim şikayetler aynı devam  başka göğüse gittim alerji astım dedi ilaç yazdı daha da kötü oldum.. sonra KB  ye  gittim tekrar  alerji dedi.. 1 ay kullandım biraz azaldı şikayetim ama hala nefes problemi geniz  akıntısı boğaz ağrıları devam ediyordu..

Sonra ilaçları bıraktım şimdi propolis, keçiboynuzu pekmezine başladım sonra aktarcıya uğradım,  midende kaynaklı dedi birkaç bitkisel takviye verdi. 2 gündür kullanıyorum,  ne nefes problemi kadı ne alerji ne geniz ne de iltihap. ALLAH BİZİ HASTALIKTAN ANLAMAYAN DOKTORLARDAN KORUSUN

Rabia

Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2013/08/08/yazilar/tip-yazilari/astim/derin-nefes-alma-ihtiyacim-var/

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Melek dedi ki:

    Yetkim olsa sizi Sağlık Bakanı yapardım ve nasıl çuvallayacağınızı da görüp gülmek isterdim. Hariçten gazel okumak kolaydır beyefendi

  2. zeynel abidin dedi ki:

    sana katılıyorum ahmet abi insanlar doktorsuzluktan değil doktora gitmekten hasta oluyorlar

  3. Doktorsuz da olmuyor doktorla da… öf ki öööfff aman ki aman

  4. Yasin Yılmaz dedi ki:

    Kafaya hastalık takanlar sağlık hizmetlerinden kesinlikle parasız yararlanamamalı. Bunlar hem doktorları ve laboratuvarları boş yere meşgul ediyor hem de gerçekten ilgiye muhtaç hastaların arada kaynamasına neden oluyorlar. Bunların istedikleri tahlilleri yap yap bitmez, çuvalla ilaç yazılır bunlara hiçbirini içmezler kutusunu bile açmadıkları çoktur. Sağlık sisteminin bu tiplere karşı tedbir alması şarttır.

  5. Doğan Yalçın dedi ki:

    Ne yazık ki insanlar artık bir film çekilmeden kanlarına bakılmadan konan teşhislere inanmıyorlar. Bu algının mutlaka değiştirilmesi ve doktorların da buna göre eğitilmeleri gerektiği kanısındayım.

Siz de yorumunuzu paylaşın: