40 YILDIR DOKTORA GİTMEYEN MUHTARA SAĞLIK BAKANLIĞI’ NDAN MÜKÂFAT

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Milliyet’ in haberine göre, Sağlık Bakanlığı 40 senedir hiç doktora gitmeyen muhtar Halim Yiğit’ e bisiklet hediye etmiş (1).

Sağlıklı olmanın hastalıklardan korunmanın tıpla alâkası olmadığı, bunun başta adam gibi beslenme olmak üzere “sağlıklı yaşamanın icaplarını” yerine getirmekle mümkün olacağı görüşümü ispatlayan iyi bir örnek.

BİR: Olur olmaz, eften püften şikayetler için doktora gitmek doğru değildir.

İKİ: Sağlık sistemini gereksiz yere meşgul etmeyen vatandaşlar da gereksiz tetkik ve ilaç yazmayan doktorlar da mutlaka mükâfatlandırılmalıdır.

ÜÇ: Sağlık Bakanlığı’ nı tebrik ediyorum. Bu yol, doğru yoldur.

DÖRT: Halim Yiğit aslında “arabayı” hak etmiş olmakla beraber bu hediyenin onu sağlıklı yaşamaktan uzaklaştıracağı endişesinden dolayı tercih edilmediğini düşünüyorum.

Kaynaklar:

1. https://www.milliyet.com.tr/gundem/40-yildir-doktora-gitmeyen-muhtara-saglik-bakanligindan-odul-6137664

2. http://ahmetrasimkucukusta.com/2017/02/08/yazilar/elestirel-yazilar/saglik-sistemi/hasarsizlik-indirimi-gibi-hastaliksizlik-indirimi-yapilmalidir/

3. http://ahmetrasimkucukusta.com/2019/07/19/yazilar/elestirel-yazilar/saglik-sistemi/cok-ilac-yazan-doktorlari-takibe-alacagiz/

tıptan uzak sağlıklı hayat ile ilgili görsel sonucu"

***

Milliyet gazetesinin haberi (1):

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ikamet eden ve aynı zamanda 32 yıldır Süleymaniye Mahallesinde muhtarlık yapan Halim Yiğit, 40 yıldır hiç doktora gitmedi. Bu davranışından dolayı da Sağlık Bakanlığından kendisine bisiklet hediye edildiğini söyledi

Halim Yiğit (67), İnegöl ilçesinde 32 yıldır muhtarlı yapıyor. Yiğit, 40 yıldır hiç doktora gidip muayene olmadı.

Aktardığına göre Sağlık Bakanlığı kendisine bu davranışından dolayı bisiklet hediye etti. Muhtar, gitmek istediği yere bisikletiyle gidip geliyor.

Konuyla ilgili konuşan Halim Yiğit, “40 yıldan beri hiç doktora gitmedim. Sadece yakın gözlüğü almak için doktora gittim. Muhtarların içinde en kıdemli muhtar benim. Sağlık Bakanlığından 40 senedir hiç doktora gitmediğimden dolayı bana bisiklet hediye geldi. İlaç kullanmıyorum, nezle, grip olduğum zaman çeşmenin altına kafamı sokuyorum, hemen burnumdaki tıkanıklıklar gidiyor. Bu şekilde idare ediyorum, hiç doktora gitmem. Ya yürürüm, ya da bisiklet kullanırım . Bir de yazın dağlara çıkarım. Sağlığımı buna borçluyum. Genelde acı biber yerim. Sağlığın ilacı acı biber. Ayranı bol kullanırım, yoğurt yerim. Balı da hayatımda bir sefer yedim” dedi.

 

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Tarkan dedi ki:

    yetmez ama evet, muhtardan SGK primi kesilmesin.

  2. Haluk dedi ki:

    İzliyoruz sizi ve takdir de ediyoruz

Siz de yorumunuzu paylaşın: