SANOFİ YETKİLİSİ AŞIDA RÜŞVET İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINDI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Güney Koreli savcıların kısa süre önce Sanofi’nin Güney Koreli bir yöneticisini rüşvet nedeniyle gözaltına alırken, hükümetin aşı programlarına verilen aşılar için bir karteli araştırdıkları anlaşılıyor. 

Mlex’te yer alan habere göre Sanofi, Güney Kore pazarında birçoğu küçük çocuklar için olan çeşitli aşılar satıyor. Savcılar, tutuklanan yöneticinin yerel aşı distribütörlerinden onlarla iş yapmayı garanti altına almak için rüşvet aldığından şüpheleniyor.

Sanofi Kore sözcüsü, soruşturma devam ettiği için şirketin konu hakkında yorum yapamayacağını söyledi.

Sanofi’nin yanı sıra,  diğer ilaç ve dağıtım şirketleri de soruşturma altında. 

vaccine  Sanofi ile ilgili görsel sonucu

Güney Koreli yetkililer, Sanofi Kore yöneticisini, kamu ve askeri aşı programları için şüpheli bir karteli araştırırken gözaltına aldı. Rapora göre, potansiyel olarak 50’den fazla şirketi içeren milyarlarca dolarlık alımları içerecek şekilde soruşturma büyüyebilir. 

Diğer taraftan Türkiye’de geçtiğimiz Kasım ayında influenza aşısının tedariği ile ilgili sıkıntılar basına yansımıştı. Sanofi Pasteur Türkiye ve Avrasya Bölge Başkanı Dr. Emin Turan konuyla ilgili “Bu yıldan itibaren mevcut en geniş korumayı sağlayan 4’lü influenza aşısı Türkiye’de geri ödemeye dahil edildi. Biz Sanofi Pasteur olarak, 2019-2020 sezonu için aşımızın tedariğine 10 Ekim 2019’da başladık, yaklaşık 250 bin doz aşı dağıtımı yaptık ve yarından itibaren yılsonuna kadar partiler halinde tedariğe devam edeceğiz.” demişti.

Kaynak: https://www.medimagazin.com.tr/ilac-sanayi/genel/tr-sanofi-yetkilisi-asida-rusvet-iddiasiyla-gozaltina-alindi-8-60-86073.html

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Nurcan dedi ki:

    Rezalet

Siz de yorumunuzu paylaşın: