CHEERİOS’ TA KANSEROJEN YABANİ OT İLACI BULUNDU

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

İki düzine kadar kahvaltı gevreği ve atıştırmalıkta kanserojen olduğu bilinen glifosat bulunduğu bildirildi.

Glifosat Roundup isimli yabani ot ilacındaki kimyasal maddedir.

Environmental Working Group’ un (EWG) Çocuk Sağlığı Girişimi tarafından yayınlanan analizde General Mills’ in 21 yulaf bazlı kahvaltı gevreği ve atıştırmalıklarının dördü dışında tamamında çocuklar için emniyetli kabul edilen sınırın üzerinde glifosat olduğu tespit edildi.

Honey Nut Cheerios Medley Crunch ile ilgili görsel sonucu

Kâr amacı gütmeyen EWG’ nin çocuklar için güvenli olduğu kabul edilen bileşen seviyeleri ile ilgili ölçütü milyar başına 160 parçadan (ppb) fazla değildir.

En düşük seviyede glifosat ihtiva eden ürünler 76 ppb değeri ile Nature Valley’s Dark Chocolate & Nut version of Fruit & Nut Chewy Trail Mix Granola Bars idi.  

En yüksek değer ise 833 ppb ile Honey Nut Cheerios Medley Crunch’ da belirlendi.

Glifosat Regular Honey Nut Cheerios’ da 147 ppb. Toasted Whole Grain Oat Cheerios’ da 729 ppb, Nature Valley’s Maple Brown Sugar Crunchy Granola Bars’ da 566 ppb, Soft-Baked Blueberry Oatmeal Squares’ da 206 ppb olarak ölçüldü.

International Agency for Research on Cancer (IARC) tarafından 2015’ de insanlar için muhtemel kanserojen olarak kabul edilen glifosat, yulafa hasattan önce kurutucu ajan olarak püskürtülüyor.

Bu kimyasal California’s Office of Environmental Health Hazard Assessment tarafından da 2017’ de kanserojen olarak sınıflandırıldı.

Roundup’ın üreticisi Bayer-Monsanto aleyhine glifosatın kansere sebep olduğunu senelerden beri bildiği ama sakladığı iddiasıyla birçok dava açıldı.

Mağdurlara 2,2 milyar dolardan fazla para verildi.

Gelelim neticeye

Bizim yumurta, peynir, zeytin, tereyağlı mis gibi ve sağlıklı kahvaltı geleneğimiz dururken çocuklarına Amerikan usulü kahvaltı gevrekleri ve atıştırmalıklar yediren ailelere önemle duyurulur.

Uyanın artık!

Kaynak: https://www.usnews.com/news/health-news/articles/2019-06-12/cancer-causing-ingredient-in-roundup-weedkiller-found-in-cheerios-nature-valley-products

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Bedia dedi ki:

    Türkiş kahvaltıdan şaşmam ne ben ne ailem

  2. Banu dedi ki:

    Gelir durumu iyi olan ailelerin çocuklarının yediği şeyler bunlar bizim bunlara verecek paramız yok

Siz de yorumunuzu paylaşın: