VİTAMİN TÜCCARLARININ OYUNUNA GELMEYİN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Antalya Eczacı Odası Başkanı, “Koronavirüs salgını, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenleri vitamin haplarına yöneltirken bazı markaların vitamin fiyatlarını 20-30 kat arttırdığını” söylemiş (1).

BİR: Vitaminler sağlıklı yaşamak için elbette gereklidir ama “adam gibi beslenen” hiç kimsenin bunlara ihtiyacı yoktur.

İKİ: Vitamin hapları ancak özel durumlarda gerekli olabilir.

ÜÇ: Vitamin haplarını alanların çoğu bunları boş yere almaktadır.

DÖRT: Gereksiz alınan vitamin hapları sağlığa zarar verir (2).

BEŞ: Yağda eriyen vitaminler vücutta depo edilir, suda eriyenler idrar ve dışkıyla atılır.

ALTI: Medyada vitamin haplarına övgüler yağdıran doktorların kimler olduğuna iyi bakın. 

YEDİ: Vitamin haplarının fiyatlarının 30 misli artırılmasına hiç şaşırmadım.

Gelelim neticeye

Önce “Aaaa, ne güzel sağlık tavsiyeleri veriyor” zannediyorsun, sonra bir bakıyorsun ki “adam ya kendi adına vitamin hapları çıkarmış” veya “hapçılarla örtülü işbirliği” içinde. Ayıptır beyler, ikisinden birini tercih edin.

Ey vitamin hapları tuzağına düşen gafiller, vitamin tüccarlarının oyununu görün artık.

Kaynaklar:

1. https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/pandemide-bazi-vitaminlerin-fiyati-20-30-kat-artti-6321493

2. https://ahmetrasimkucukusta.com/2013/12/17/yazilar/tip-yazilari/besin-destekleri/vitamin-ve-minerallere-bosuna-para-harcamayin/

***

Milliyet’ in haberi:

Koronavirüs salgını, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenleri vitamin haplarına yöneltti. Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, bu süreçte vitaminler ile koruyuculuk önlemlerinin ön planda olduğunu söyleyerek, “Vatandaş biraz daha vücut direncinin yüksek olmasını istiyor. Böyle olunca da vitamin mineral gruplarından destek alması lazım. Ancak belirli markalar fiyatlarını çok yükseltti. Tabi sadece onlara bağımlı değiliz” dedi.

İNTERNETTEN SATIŞA DİKKAT

Vitamin haplarıyla ilgili doktor tavsiyesi gerektiğini ancak sadece eczanelerden ekonomik düzeyde ulaşımın mümkün olduğunu vurgulayan Ertekin, “Çünkü internet üzerinden de satışlar var ve dikkat edilmesi gerekiyor. Bu tür ürünlere farklı kanallardan ruhsat alındığından satışı da farklı kanallara kaçtı. Ama güvenliği ve güvenilirliği açısından eczanelerdeki doğru marka ve doğru fiyatları tercih ederek hastalarımız direnç konusunda önlemlerini alabilir” diye konuştu.

Bazı markaların vitamin fiyatının 20- 30 kat yükseldiğine değinen Ertekin, “Fiyatları artık firmalar belirliyor, eskiden Sağlık Bakanlığı belirliyordu. Ruhsat alımında bakanlık değiştiği ve fiyat serbestliği oluştuğundan fiyat artıyor. Burada bizim rolümüz devreye giriyor. Hem tercih edilecek ürün hem doğru fiyattaki doğru ürünü hastalarımıza sunmak için bize danışmalarını tavsiye ediyoruz. Eczacılarına danıştıklarında hem direncini yüksek tutacak hem de cebine zarar vermeyecek ürünleri tavsiye edebiliriz” dedi.

Siz de yorumunuzu paylaşın: