CANAN KARATAY’ IN ÖNERİSİYLE ALAY EDENLER

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Covid-19 salgınına karşı gargara önerisinde bulundu. Prof. Dr. Saraçoğlu, koronavirüs salgınına karşı adaçayı ve ebegümeci karışımının kaynatılmasıyla elde edilen gargaranın kullanılmasını tavsiye etmişti.

Bu tavsiyenin ardından Hürriyet bugün yeni bir haber yaparak, “Duyan aktara koştu, satışlar zirve yaptı” başlıklı haber yaptı. Hürriyet’in haberine göre, Prof. Dr. Saraçoğlu gargara önerisinin ardından, aktarlarda satışlar ikiye katlandı.

Benzer bir öneriyi haftalar önce Prof. Dr. Canan Karatay da yapmıştı. Ancak Karatay’ın önerisinin ardından televizyon ekranlarında birçok kişi tarafından adeta linç edilmişti. Karatay, virüse karşı C ve D vitaminlerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Bütün arkadaşlarıma, sağlık kurumlarında çalışan herkese ve vatandaşlara sabah-akşam karbonatlı suyla gargara yapmalarını öneriyorum” demişti.

Karatay’ın o sözleri şöyle:

 “2012’de yapılan bir çalışma, C vitamininin hakikaten akciğerlere birikmiş sıvıyı temizlediğini gösterdi. Koruyucu olarak bütün hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın ve halkımızın, vücutlarında D ve C vitaminini yüksek tutmalarını her zaman öneriyorum. Hiçbir virüs alkali denilen ortamda yaşamaz, bu yıllardır söylenen bilimsel bir gerçektir. Bütün arkadaşlarıma, sağlık kurumlarında çalışan herkese ve vatandaşlara sabah-akşam karbonatlı suyla gargara yapmalarını öneriyorum. El yıkamak, uyku ve sıvı almak çok önemli. C vitaminini ağızdan almak çok önemli. Ayda bir mutlaka D vitamini yaptırıyoruz. Bunlar virüslere karşı çok önemli. Deniz ve tuzlu su da çok önemli.”

HÜRRİYET NASIL HABER YAPTI

Prof. Dr. Saraçoğlu’nun gargara önerisi sonrasında “Duyan aktara koştu, satışlar zirve yaptı” başlığı ile aktarlarda yoğunluk yaşandığı yönünde haber yapan Hürriyet, Prof. Dr. Karatay’ın gargara önerisi sonrasında Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın ifadelerine yer vermişti. Prof. Dr. Ceylan, “Artık bu konuyla en ilgisiz bir vatandaş bile bu virüsün karbonatla, tuzlu suyla, çorbayla, limonla ölmeyeceğini biliyor. Halkta yalancı güven duygusu oluşturup, gerekli diğer tedbirleri uygulamamasına neden olacak bu gibi söylemler son derece tehlikeli, insan sağlığına zarar verici” demişti.

Kaynak: https://odatv4.com/canan-karatay-onerisiyle-alay-edenler-cumhurbaskani-danismanini-ovuyorlar-17112002.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: