AŞI OLMAK İSTEMEYENLER CEHENNEME ATILSIN?!.

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Türkiye’ de Cem Küçük‘ ün yazısı:

Ben Covid-19 olmuş ve bu zorlu virüse maruz kalmış biriyim. Virüsün ciddiyetinin en çok farkında olanlar bu zorlu hastalığı tecrübe etmiş olanlar. Başından beri buna komplo diyenlerle de uğraşıyorum… 

Ayrıca bence aşılar da güvenli ve olmak lazım. Ama aşı olmak zorunlu değildir olamaz da! İstemeyen birine aşı yaptıramazsınız. Dünyanın bütün demokrasilerinde bu genel kuraldır. Ayrıca ben bunu nereden biliyorum? Şu an Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Tevfik Özlü’nün 2005 yılında çıkan “Hasta Hakları” kitabından. Çünkü bu kitabın editörü bendim. Hocamızın bu kitabından bütün detayları öğrendim. 

Hasta haklarının 7. maddesi çok açık: Reddetme, durdurma ve rıza…

7.1: Tedaviyi reddetmeye, durdurulmasını istemeye, tıbbi müdahalelerde rızasının alınmasına ve rıza çerçevesinde hizmetten faydalanmaya hakkı vardır.

7.2: Hiç kimse kendi rızası bulunmaksızın tecrübe, araştırma veya eğitim amaçlı hiçbir tıbbi müdahale konusu yapılamaz.

Dolayısıyla aşı olmak istemeyenleri suçlamak, hele hele ağır ithamlarla vatan haini ilan etmek doktorlara yakışmaz. Allah’tan “cehenneme atılsın” dememişler. Sağlık çalışanlarına düşen insanları ikna etmektir. Ünlü insanların, siyasetçilerin halkın önünde aşı olması bu yüzden zaten. 

Türkiye’de az biraz konum elde edenler zıvanadan çıkıyor. İsteyen herkes aşı olsun, istemeyen olmasın. Bu kadar basit.

Ercüment Ovalı seninle uğraşan yok, yalanlarınla uğraşanlar var!

Covid-19 pandemi başladığından beri Ercüment Ovalı meselesini yazdım durdum. Ovalı aşıyı bulacağını söyledi. Ben de bu kadar kısa sürede aşı bulmak imkânsız dedim. 

İlk yazıyı 20 Nisan 2020’de yazdım. “Olmadı, size yakışmadı Ercüment ovalı” dedim. “Dünya nereye varacağımızı 2023’te görecek” dedi ama fos çıktı. İkinci yazıyı 29 Temmuz 2020’de yazdım. “Aşı konusunda emin misiniz Ercüment Ovalı?” diye sordum. 

Ovalı da, “22 Haziran’da deney hayvanları gelecekti, gecikme oldu. 10 Ağustos’ta gelecek” dedi. “Ekimde insan üzerinde denemelere başlayacağız” diye de iddialı açıklamada bulundu. Aradan aylar geçti, Ercüment Ovalı’nın maymunlarından da, denemelerinden de, aşısından da haber alamadık. 

Son yazıyı da 19 Ekim 2020’de yazdım. “Millete söz verenler nerede?” diye sordum. Ovalı aşıyı bulacağını söyledikten sonra Pfizer, Moderna, Sinovac, Sputnik V uygulanmaya başladı bile… Allah aşkına milletle böyle dalga geçilir mi? Aşıyı bulacağım diye umut verilir mi? 

Ercüment Bey şimdi de çıkmış, “benimle uğraşılıyor!” diyor. Yapmayın, etmeyin. Size çağrımdır, sözünüzü tutun ya da çıkın milletten özür dileyin. Maymunlara ne oldu? Aşı nerede? 23 Nisan’da yetişecek dediniz, sene-i devriye oldu neredeyse! Size yakın gazeteciler üzerinizden kendinizi aklamaya çalışmayın.

Covid-19 gibi ciddi bir hastalıkla uğraşılırken milletin duygularıyla oynanmaz. “Yapamadım” deyin olsun bitsin…

Kaynak: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/cem-kucuk/616860.aspx

Siz de yorumunuzu paylaşın: