RTÜK’ TEN VATAN HAİNİ SUÇLAMASINA PARA CEZASI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

RTÜK, yılın son olağan toplantısında, FOX TV’de yayın konuğu Bingür Sönmez’in koronavirüs aşısı yaptırmayanları “vatan haini” ilan etmesini, eleştiri sınırlarını aşmak olarak değerlendirerek, kanala idari para cezası vermiş.

Haberde para cezasının ne kadar olduğu bilgisi yok.

Üst Kurulun, halkın moral ve maneviyatını bozmaktan başka bir işe yaramayan, tamamen siyasi prim elde etme amaçlı açıklamaları da değerlendirmesini diliyorum.

Son dakika haberi | 'Ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan haini' demişti!  RTÜK'ten o sözlere ceza... - Son Dakika Haberler

***

Anadolu Ajansı’ nın haberi:

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yılın son olağan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) toplantısında izleme uzmanlarının raporları görüşüldü.

Toplantıda, FOX TV’nin 27 Aralık’ta “İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu” programına konuk olarak katılan Bingür Sönmez’in koronavirüs aşısı olmakta tereddüt eden kişilere yönelik “…ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan haini, onlara kız bile vermeyeceğiz, resmi dairelere bile giremeyecekler, okullara gidemeyecekler. Nasıl sokağa çıkma yasağının kuralları var. Aşıda da kural koyacağız, toplu taşımadan faydalanamayacaklar.” ifadeleri değerlendirildi. 

Uzman raporunda Kovid-19 aşısının tüm dünyada kullanımına başlandığı, Türkiye’de de başta Sağlık Bakanlığı tarafından aşının önemine vurgu yapılırken, yayındaki ifadelerin aşılamanın yaygınlaşmasına ve aşı tereddüdü bulunan kişilerin ikna edilmesine katkı sunmayacağı bilgisine yer verildi.

Sönmez’in ifadelerinin eleştiri sınırlarının çok ötesinde bir itham olduğu kanaatine varan Üst Kurul, kanundaki “Yayın hizmetleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” ilkesinin ihlali nedeniyle FOX TV’ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/rtukten-televizyonlara-ceza/2093658

***

EK 1 (15.7.2021): Kapadokya Üniversitesi, Alev Alatlı ve Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ ın katıldığı programda BİNGÜR SÖNMEZ: “Her yıl aşı olacağız çünkü virüs her yıl mutasyona uğrayacak değişecek grip aşıları gibi her yıl korona aşısı olacağız. Ha, olmayanlar ne olacak, olmayanlar hani köpeklere aşınız var mı diye soruluyordu ve artık insanlara da sorulacak aşınız var mı?  Uçağa binemeyecekler, pasaport alamayacaklar, toplu taşıta giremeyecekler, ben bir kanalda bu konuda bir anons yaptım diye linç ettiler beni, 32 bin tivit geldi, nasıl böyle söylersin diye, ama bekleyip görecekler. Şu anda aşı olmayanlar İngiltere’ ye giremiyorlar hatta Biontek aşısı olmasını talep ediyor İngiltere. Uluslararası seyahat yapamayacaklar, İstanbul’ da toplu taşıta dahi binemeyecekler, HES kodları gibi kodlar olacak. Aşı olamayanlara yaşama şansı verilmeyecek”. Kaynak: https://twitter.com/somakhand/status/1415632662367195139?s=20

***

 EK 2 (26.8.2021): SEVDA TÜRKÜSEV “Biz insanız ve hayvanları da seviyoruz. Lakin; hem insanları hem hayvanları sevmeyenler böyle konuşabilir. Allah düşürmesin ellerine.” Kaynak: https://twitter.com/sevdaturkusev/status/1430735319343697920?s=20

Resim

***

EK 3 (26.8.2021): CEM KAYA KARATÜN “Arkadaşımın çocuğu büyük bir özel hastanede ameliyat oldu. Babası aşısız olduğu için hastaneye alınmadı hastanenin başhekimi TV’de herkes köpek gibi aşı olacak diyen birisi.” Kaynak: https://twitter.com/KARATUNHUKUK/status/1430454337508098049?s=20

Aşılının ve aşısızın bulaştırma riski aynı Sen doktorsun babayı çocuğundan ayırdın hem de ameliyat esnasında sonrasında öncesinde Peki bu baba bir rahatsızlığım var deyip muayene olmaya gelseydi yine aşı şartı koşacak mıydın yoksa paranı mı alacaktın. Kaynak: https://twitter.com/KARATUNHUKUK/status/1430454338871308289?s=20

***

EK 4 (8.8.2022): HALUK VAHABOĞLU “Kesin Bilgi Bazı yayın organları hastane hastane doktor doktor dolaşıp “işler çok kötü battık” diyen kişi ve kurum arıyorlar. Bir sorun yok diyenleri ise es geçiyorlar RTÜK tek taraflı yayın yaparak kamuoyunu yönlendirmeye çalışan yayın organları hakkında işlem yapmalıdır”

ARK “Ben bunu bir milli güvenlik meselesi olarak görürüm. RTÜK denen kurumdan da hiçbir beklentim yok. Onlar da malum sistemin içindeler.”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1556628779828641792?s=20&t=_hy5sU1x4Shon_CB3jXdYw

***

EK 5 (26.10.2022): DEMET VE ALİŞAN İLE SABAH SABAH Muhtemelen ocak ayının içinde herkese aşı yapılacak. Ama.. Ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan haini. Onlara kız bile vermeyeceğiz. Resmi dairelere bile giremeyecekler.  Okullara gidemeyecekler.  İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok. Kanun çıkarıp herkese yapılacak deme şansımız yok. Ama kurallar koyacağız. Nasıl sokağa çıkma yasağının kuralları var. Aşıda da kural koyacağız. Devlet dairelerine giremeyecekler. Otobüslere binemeyecekler.  Toplu taşımadan faydalanamayacaklar. Başka çaremiz yok.

Kaynak: https://twitter.com/grafensiz/status/1585138054016245760?s=20&t=_dZjuROY76j7lr8zYR6xow

***

EK 6 (30.6.2023): Herkes aşı olmak zorunda. Değil İstanbul değil Türkiye tüm dünyanın yüzde 70-80 oranında aşı olmazsa önümüzdeki 4-5 yıl korona pandemisiyle beraberiz. Ve… Herkes şunu soruyor, aşı olayım mı, bu sene de aşı olacağız, seneye de aşı olacağız, önümüzdeki 10 yıl her yıl aşı olacağız. Çünkü virüs her yıl mutasyona uğrayacak, değişecek, grip aşıları gibi biz her yıl korona aşısı olacağız. Ha olmayanlar ne olacak? Olmayanlar, hani köpeklere aşınız var mı diye soruluyordu, artık insanlara sorulacak aşınız var mı. Uçağa binemeyecekler pasaport alamayacaklar toplu taşıta giremeyecekler. Ben bir kanalda bu konuda beyanat yaptım diye diye linç ettiler beni. 32 bin tivit geldi.  Hakkı yok kimsenin.

Kaynak: https://twitter.com/Tera07590756/status/1667863387600977921?s=20

***

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Abidin dedi ki:

    Üçü birbirine çok yakışmış adeta kanka gibiler. sıra sıra

Siz de yorumunuzu paylaşın: