KARATAY VE KÜÇÜKUSTA’ NIN TAVSİYELERİNE UYANLAR KOVİD’ İ HAFİF GEÇİRECEKTİR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

PhD Korcan Ayata‘ nın tivit dizisi:

Pandeminin daha en başında hastalıklara karşı gerçek savaşı verecek vücudun, nasıl daha dirençli hale geleceği açık bir şekilde anlatıldı. Gerçeklere odaklanmak yerine, aradan laf cımbızlamayı tercih edip ders verenler oldu: “Covid’in beslenmeyle alakası yok!”

Canan Karatay ve Ahmet Rasim Küçükusta’nın beslenme, uyku, güneş ve fiziksel aktivite tavsiyelerine uyanlar COVID-19’ü, bu tavsiyelere gülüp dalga geçenlere oranla daha hafif geçirecektir.

Covid’in beslenmeyle alakası var CDC’ye günaydın diyoruz! https://cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7010e4.htm…

Resim
 

#COVIDー19 dan hayatını kaybedenlerin hepsinin ikincil sağlık problemleri var. Tansiyon, diyabet, obezite, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları, kronik enflamasyon. Bu hastalıkların birçoğuna yol açan etkenleri bırakmak için hala geç değil.

Covid‘in beslenmeyle alakası var Risk grubu, risk grubu, risk grubu…. Sonsuza kadar risk grubu. Neden? Çünkü maske, mesafe, musluk STOP! Otorite böyle dedi. Yıllardır artan kronik-metabolik hastalıklara müdahale etmeyip, kocaman risk grubunu seyreden otorite!

Covid’in beslenmeyle alakası var “Aşılar da geldi, artık pandemi de biter, hadi bir sonraki pandemide görüşürüz” diyenlere ne demeli? Aşı virüse karşı korudu, peki hastalıkların pençesindeki insanlar ne olacak? Bir sonraki pandemide de risk grubu olarak aşı bekleyecek: Newyork’daki COVID-19 vakalarında obezite tek başına en büyük risk faktörü.

Toplumsal olarak maske-mesafe-hijyen kuralları ne kadar önemliyse, bireysel olarak sağlıklı yaşam koşulları da en az o kadar önemli. Bulaşıcı hastalıklara daha az yakalanan, hafif atlatan, hastalığı az yayan ve sağlık sistemine fazla yük bindirmeyen bireylere neden karşıyız?

Bilim ortaya koydu, sadece 2 haftada, aşırı işlenmiş besinler tüketilmediğinde, kandaki tüm enflamasyon belirteçlerinde azalma görülüyor. 2 HAFTA. Salgın başlayalı olmuş 52 HAFTA.

Çok vakit kaybettik! Bir yılda risk arttıran fazla kilolar da verilirdi, kan şekeri ve insülin de kontrol edilirdi. Tansiyon da dengelenirdi, karaciğer yağlanması da giderilirdi… Covid bitecek, bunlar can almaya devam edecek. Aşısı da yok, ilacı da yok, maske-mesafe çalışmaz!..

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1374461170275389451

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Şennur dedi ki:

    Biz sizlerin ne kadar iyi niyetle halkın sağlığı için çalıştığınızı ve size hakaret edenlerin de kim olduklarını ve gerçek amaçlarını çok iyi biliyoruz. Duacınızım.

  2. Cumhur dedi ki:

    Korcan Bey, sağ olun teşekkürler. Bizde ilaç şirketlerinin menfaatini gözetmeyen doktorlara maalesef şarlatan deniyor. Türk tıbbı adına utanç verici bir durum.

Siz de yorumunuzu paylaşın: