JANDARMALAR CEZA KESİYORLAR DENİZ KENARINDA VE TENHADA!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Canan Karatay‘ ın yazısı:

Hastalara, en kritik durumlarda, yoğun bakım ve acil servislerde, hayat kurtarıcı olarak Serum Fizyolojik dediğimiz, binde 9 yani, (% 0.9) oranında tuzlu su infüzyonları verilmektedir. Senelerden beri, serum fizyolojik de ayrıca, buğu olarak, burun spreyi ve ağız yıkamaları için kullanılmakta ve eczanelerde halkımıza şişelenmiş olarak satılmaktadır.

KBB ve çocuk hekimleri tarafından, burun tıkanıklığının açılması, rahat nefes alınabilmesi amacıyla üst solunum yolu infeksiyonlarında ve alerjik ve kronik rinit ve sinüzitli hastalara sıklıkla önerilmektedir. Bazı şartlarda, kronik sinüziti olan hastaların, sinüsleri operasyon ile delinerek, tuzlu su ile yıkama, önemli bir tedavi yöntemidir. Kronik burun tıkanıklığı ve kronik sinüzitİ senelerden beri süre gelen hastalarımıza, senelerden beri eczanelerimizde, şişelenmiş olarak, deniz suyu ve
okyanus suyu faydalarından dolayı reçetesiz olarak satılmaktadır.

Kristal kaya tuzu ile tedaviye tıp dilinde Haloterapi denilmektedir. Kronik maksiller sinüsit tedavisinde, sinüslere operasyon ile delik açılmaksızın, tuzlu su ile rahatlıkla yıkayarak, sinüsleri temizleme ve tedavi etmenin mümkün olduğu bir çok bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir 1 2 .

‘Saline (a sterile solution of salt) is routinely used in medicine—for inhalation via nebulizer, intravenously, in nasal washes and nasal sprays, etc. Hypertonic saline (higher concentration) nasal spray has shown some success in drawing fluid out of the tissue,’ Bowser says.

Hepimizin bildiği gibi, deniz suyu da hipertonik olan tuzlu bir sudur. Deniz suyunun MAGNEZYUM içeriği, deniz suyunu alkali, yani pH değerini oldukça yüksek yapmaktadır. Deniz suyu da aynı zamanda İYODLU bir sudur.

Dr. Mark Sircus, SODIUM BICARBONATE. NATURE’S UNIQUE FIRST AID REMEDY adlı kitabında, bikarbonatlı su ile İYOT karışımının, güçlü ve geniş spektrumlu bir anti-mikrobiyal etkisi olduğunu bildirilmiştir 3 .

Alkali olan iyotlu deniz suyu, geniş spektrumlu, yani geniş kapsamlı olan bir antibiyotik gibi mikropları öldürebilmektedir. Üstelik geniş spektrumlu antibiyotikler, ağız, burun boğaz, deri ve barsaklarda bulunan koruyucu dost mikrobiyomu yok ediyorken, İYOTLU olan deniz suyu, cildimizde olduğu gibi, AĞIZ BURUN BOĞAZ MUKOZASINDA VE MİDE İNCE VE KALIN BARSAK epitellerinde
bulunan doğal ve dost mikrobiyomu beslemekte ve çoğaltmaktadır. Bu nedenle en başta SARS CoV-2, COVİD-19 virüsü olmak üzere, tüm virüs ve bakteri infeksiyonlarından korunmada ve alerjik reaksiyonları önlemede, son derece güçlü bir etkendir.

Kimya mühendisi ve çevre uzmanı olan sayın Prof. Mustafa Öztürk , SARS CoV-2, COVİD-19 VİRÜSÜNÜN hidrofobik, yani suyu sevmeyen bir VİRÜS türü olduğunu açıklamıştır. Prof. MUSTAFA Öztürk, solunan havadaki tuz oranı arttıkça SARS CoV-2, COVİD-19 virüs infeksiyonundan ölüm oranının azaldığını bildirmiştir. HİDROFOBİK OLAN, (yani suyu sevmeyen sudan korkan virüs) SARS CoV-2, COVİD-19 VİRÜSÜ, hidrofobik olan bir C-terminal proteinine sahiptir.

Prof. Öztürk’e göre, SARS CoV-2, COVİD-19 VİRÜSÜ, bu nedenle suyu sevmez, yani HİDROFOBİKTİR. Prof. Mustafa Öztürk’e göre, SARS CoV-2, COVİD-19 VİRÜSÜ nedeniyle ölüm oranı yüksek olan şehirlerde havadaki tuz miktarı düşük olarak ölçülmüştür (0.196
µg/m3). SARS CoV-2, COVİD-19 infeksiyonu nedeniyle ölüm oranı düşük olan şehirlerin havalarında, ise tuz içeriği oldukca yüksek olarak bulunmuştur (0.81 µg/m3).

Özetleyecek olursak, Prof. Mustafa Öztürk’ün açıklamalarında; ‘’Soluduğumuz havadaki tuz oranı arttıkça COVID-19 infeksiyonuna bağlı ölüm oranı azalmaktadır. Prof. Mustafa Öztürk’ün açıklamalarına göre; solunan havada tuz oranı yüksek olursa SARS CoV-2, COVİD-19 virüsü daha az yayılıyor. Yaz aylarında sıcaklığın artması ile kıyı şehirlerimizde havadaki tuz oranı da artmaktdır’ demektedir.

Profesör Öztürk:
1. Solunan Havasında yüksek tuz seviyesi olan, İngiltere’nin güneybatı bölgesinde, daha düşük tuzlu havası olan Londra’ya kıyasla daha az sayıda SARS CoV-2, COVİD-19 enfeksiyonu görülmektedir.
2. Solunan Havasında, oldukca Yüksek tuz bulunan Pekin’de de vaka sayısı, Wuhan’a oranla daha düşüktür.
3. İtalya’da solunan havanın tuz oranı az olduğu bilinen Lombardiya bölgesi COVID-19 infeksiyonundan ciddi şekilde etkilenmiştir. İtalya’nın güneyinde yüksek tuzlu bölgelerde ise virüs oranları çok düşük gözlemlenmiştir” diye açıklamalar yapmıştır.

Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, kıyılarımızda kalabalığa karışmadan açık havada uzun uzun yürürsek, kalabalığa karışmadan sık sık denize girersek, SARS CoV-2, COVİD-19 virüsünün bulaşması ve yayılması azalacaktır, ve SARS CoV-2, COVİD-19 VİRÜSÜ infeksiyona yakalanmamız bu şekilde uygulama sonucu kolayca önlenecektir.

NOT:
Sokağa çıkma yasağının, deniz kıyılarında mesafelerini koruyarak yürüyenlere, ya da denize girenlere uygulanması kanımca doğru bir uygulama değildir, yanlıştır. Halkın fizik ve mental olarak sağlıklı olmasını, bağışıklık sisteminin güçlenmesini engelleyen anlamsız, geçersiz bilimselliktten uzak bir uygulamadır.

Bu bağlamda, hipertonik olan denizlerimizin sularının tuzluluk oranlarını açıklamayı bir borç biliyorum:
1.Tuzluluk oranı, Karadenizde;de binde 18,
2. Ege denizinde binde 25, 
3. Akdeniz'de binde 36'dır.
4. Marmara denizinde Karadeniz’den gelen üst akıntılardan dolayı üst kısımlarında tuzluluk oranı binde 23 tür. Marmara denizinin güney kısımlarında tuzluluk oranı ise binde 36 civarındadır. Ege denizinin kuzeyinde tuzluluk oranı %33 güneyinde ise
tuzluluk oranı binde 37 seviyesindedir 4 .

Antibakteryel olan, İYOTLU ve Hipertonik Deniz suyunda, ayrıca, Na+Cl ile birlikte, kaya tuzunda bulunan bir çok temel mineral de bulunmaktadır. Bu nedenle deniz suyu da alkalidir: Kalsiyum Ca++, Magnezyum Mg++ 5 , Potasyum K+, Kromiyum Cr 6 , Selenyum Se, Çinko Zn, Vanadium (V) gibi bir çok minerali dengeli olarak içermektedir.

Örneğin deniz suyunun eklendiği süt ile mayalanan yoğurdun ve tüm fermente gıdaların antibakteriyel etkilerinin arttığı bir çok bilimsel çalışmada gösterilmiştir 7 8 9 .

Ayrıca deniz suyunda bekletilmiş olan yeşil çay yapraklarının antioksidan etkisinin de çok daha fazla arttığı da gösterilmiştir 10 .

İYOTLU ve HİPERTONİK olan, deniz suyunun, başta SARS CoV-2, COVİD-19 virüsü olmak üzere, bütün vürüsleri yok ettiği, güçlü bir antibakteryel etkisinin bulunmasının dışında, bilinen bir çok sağlık sorununu da doğal olarak giderdiği gösterilmiştir. Örnek verecek olursak, yayınlanmış olan bir çok deneysel laboratuvar çalışması sonucu tansiyonu, kolesterolü ve kan yağlarını düzenlediği, obezite, diyabet, karaciğer yağlanması gibi kronik hastalıkları giderebildiği bildirilmiştir 11 12 13 14 15 16 17 18 19 .

Hipertonik ve İYOTLU olan deniz suyunun ayrıca, atopik egzema ve dermatit gibi alerjik ve kronik cilt hastalıklarına da iyi geldiği bir çok bilimsel çalışmada bildirilmiştir 20 21 .

ÖZETLE:
GEREK HİPERTONİK OLAN KRİSTAL KAYA TUZLU SU, GEREK HİPERTONİK OLAN İYOTLU DENİZ SUYU İLE GARGARA YAPMAK, AĞIZ-BURUN BOĞAZ MUKOZALARINI TEMİZLEMEKTE VE BAŞTA SARS CoV-2, COVİD-19 virüsü OLMAK ÜZERE, 400 TİP RİNOVİRÜS VE İNFLUENZA A ve B VİRÜSLERİNİ SOLUNUM YOLLARINA İNMELERİNİ ENGELLEMEKTE ve ÇEVREYE YAYILMAYI, BULAŞMAYI BU ŞEKİLDE ÖNLEMEKTEDİR.

Sonuç olarak, başta SARS CoV-2, COVİD-19 virüsü OLMAK ÜZERE, 400 TİP RİNOVİRÜS VE İNFLUENZA A ve B VİRÜSLERİNİN toplum içinde yayılmasının ve bulaşmasının önü kesilmektedir.

Ceza Haberleri - Son Dakika Güncel Ceza Gelişmeleri

SONUÇ:
1. Denize giren, deniz kenarında oturup hava soluyan, deniz kenarında gezen vs. kişilere JANDARMA ve POLİSLERİN ceza kesmeleri kadar, büyük bir saçma, bilimsellikten uzak bir uygulama olamaz.
2. Tüm halkımızı denize girmeye ikna edersek (!) pandemi sona erer.
3. İÇİŞLERİ BAKANIMIZ SAYIN SOYLU’ya SESLENİYORUM, lütfen deniz kenarlarında, oturan, yatan, dolaşan, denizde yüzen kişilere ceza kesilmesi uygulamasını bir an önce durdurun.

KIZ BEN SANA DEMEDİM Mİ, KARŞIKİ DAĞLAR JANDARMA, JANDARMA!
:Sözcünün Haberi

Kaynaklar:

1 Grigor'eva NV. [Halotherapy in combined non-puncture therapy of patients with acute purulent
maxillary sinusitis] Vestn Otorinolaringol. 2003;(4):42-4. Russian.
2 RabagaD., et al. Efficacy of Daily hypertonic saline nasal irrigation among patients with sinusitis: a
randomized controlled trial J Fam Pract 2002,51(12): 1049-55.
3 Dr. Mark Sircus. SODIUM BICARBONATE. NATURE’S UNIQUE FIRST AID REMEDY. ISBN 978-0-7570-0394-3. 2014 USA
4 Türkiye denizlerinin tuzluluk oranı nedir? – Habererk.www.habererk.com › gundem › turkiye-
denizlerinin tuzlulu oranları.
5 Y. Ouchi, et al. “Effect of dietary magnesium on development of atherosclerosis in cholesterol-fed
rabbits,” Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology, vol. 10, no. 5, pp. 732–737, 1990.
6 S. Lewicki, et al., “The role of chromium III in the organism and its possible use in diabetes and
obesity treatment,” Annals of Agricultural and Environmental Medicine, vol. 21, no. 2, pp. 331–335,
2014.
7 C. M. Villanueva, et al., “Assessing exposure and health consequences of chemicals in drinking
water: current state of knowledge and research needs,” Environmental Health Perspectives, vol. 122,
no. 3, pp. 213–221, 2014.
8 S. M. Kang, et al. “Effect of yogurt containing deep sea water on health-related serum parameters and
intestinal microbiota in mice,” Journal of Dairy Science, vol. 98, no. 9, pp. 5967–5973, 2015.
9 C.L. Lee, “The advantages of deep ocean water for the development of functional fermentation
food,” Applied Microbiology and Biotechnology, vol. 99, no. 6, pp. 2523–2531, 2015.
11 M.J. Sheu, et al., “Deep sea water modulates blood pressure and exhibits hypolipidemic effects via
the AMPK-ACC pathway: An in Vivo Study,” Marine Drugs, vol. 11, no. 6, pp. 2183–2202, 2013.
12 S. He, et al. “Modulation of lipid metabolism by deep-sea water in cultured human liver (HepG2)
cells,” Marine Biotechnology, vol. 16, no. 2, pp. 219–229, 2014.
13 M.H. Chang, et al. “Effects of deep-seawater on blood lipids and pressure in high-cholesterol dietary
mice,” Journal of Food Biochemistry, vol. 35, no. 1, pp. 241–259, 2011.
14 M. Kimura, et al., “Effect cholesterol level in plasma of rats by drinking high magnesium water made
from deep sea water,” in Proceedings of the MTS/IEEE Oceans (OCEANS '15), pp. 1965–1966,
Honolulu, Hawaii, USA, November 2001.
15 B. G. H, et al. “Effects of balanced deep-sea water on adipocyte hypertrophy and liver steatosis in
high-fat, diet-induced obese mice,” Obesity, vol. 22, no. 7, pp. 1669–1678, 2014.
16 J.L. Shen, et al., “Effects of deep-sea water on cardiac abnormality in high-cholesterol dietary
mice,” Journal of Food Biochemistry, vol. 36, no. 1, pp. 1–11, 2012.
17 B. G. Ha, J. “Modulation of glucose metabolism by balanced deep-sea water ameliorates
hyperglycemia and pancreatic function in streptozotocin-induced diabetic mice,” PLoS ONE, vol. 9,
no. 7, Article ID e102095, 2014.
18 B. G. Ha, et al. “Anti-diabetic effect of balanced deep-sea water and its mode of action in high-fat
diet induced diabetic mice,” Marine Drugs, vol. 11, no. 11, pp. 4193–4212, 2013.
19 I.S. Chen, et al.. “Alleviative effects of deep-seawater drinking water on hepatic lipid accumulation
and oxidation induced by a high-fat diet,” Journal of the Chinese Medical Association, vol. 76, no. 2,
pp. 95–101, 2013.
20 Y. Hataguchi, et al. “Drinking deep-sea water restores mineral imbalance in atopic eczema/dermatitis
syndrome,” European Journal of Clinical Nutrition, vol. 59, no. 9, pp. 1093–1096, 2005.
21 H. Kimata, H, et al.“Reduction of allergic skin responses and serum allergen-specific IgE and IgE-
inducing cytokines by drinking deep-sea water in patients with allergic rhinitis,” Oto-Rhino-
Laryngologia Nova, vol. 11, no. 6, pp. 302–303, 2001.

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Gülgün dedi ki:

    Çinde kıvidin az förülmesini çinlilerin tuzlu yemelerine bağlayan bir haber pokumuştum.

  2. Güngör Uslu dedi ki:

    Tek kelime ile harika bir makale teşekkürler, saygı ve hürmetlerimizle sağlık ve afiyet dileriz…

  3. Enthusiast dedi ki:

    Resimdeki habere algı yönetimi diyenler var;
    https://twitter.com/Varyant35/status/1388817311981785090

    Ancak, doktor olduğum halde jandarma bana dağ başında sokağa çıkma yasağını ihlal cezası kesdi.

    Turistlere test yapmayan, bunları ülkeye alan, serbestçe her yere gitmelerine izin veren siyasi otorite kendi ayağına sıkıyor, benden söylemesi;

    https://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiyeden-cok-onemli-pcr-testi-karari-resmen-duyuruldu-1535469.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: