KENDİMİZİ KORUMAK İÇİN HÜCRELERİMİZİ TUZLUYORUZ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Canan Karatay‘ ın yazısı:

HALİT MİNERALİ DE DENİLEN, MİNERAL DEPOSU KRİSTAL KAYA
TUZU SAĞLIK İÇİN ŞARTTIR

Kristal kaya tuzu ile hazırlanmış tuzlu su veya deniz suyu, virüs ve bakterileri öldürür. Kaya tuzu ile hazırlanmış tuzlu su veya deniz suyunun virüs ve bakterileri yok etmesi yalnız cilt ve mukozalar ile sınırlı değildir!

Lenf düğümleri, dalak ve timus gibi lenf organlarında ve infekte olan dokularda tuz konsantrasyonun yüksek olarak saptanmıştır. Tuz konsantrasyonun yoğun olmasının nedeni araştırıldığında, her türlü enfeksiyonla mücadele edebilmek amacıyla, enfeksiyon ya da yara bölgesine organizmanın tuz biriktirdiği gösterilmiştir. 1

HİPERTONİK TUZLU SU SOLÜSYONU, BAĞIŞIKLIK SAĞLAYAN, T-HÜCRELERİNİN FONKSİYONUNU GÜÇLENDİRMEKTEDİR. Bu nedenle, sepsis gibi tüm sistemik enfeksiyonların tedavisinde faydalı olduğu bildirilmiştir.

Özellikle, HIV (AİDS), EBOLA ve HEPATİT virüslerinin neden olduğu hastalıkların tedavisinde de faydalı olduğunu açıklayan bilimsel çalışmalar bulunmaktadır 2 .

ABD, Nashville Vanderbit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Jens Titze ve arkadaşlarının farelerde yaptıkları araştırmada, farelere az tuzlu diyet verdikleri halde ciltlerinde oluşan yaralı dokularda aşırı miktarda tuz birikmiş olduğunu gözlemlemişlerdir.

BU OLDUKÇA İLGİNÇ ÇALIŞMADA, CİLDİN YARALANMIŞ MİKROBİK BÖLGESİNE TUZ GÖNDERİP MİKRO ÇEVREYİ TUZLAYARAK PATOJEN VİRÜS VE BAKTERİ İSTİLASININ YAYILMASININ ÖNÜNE GEÇTİĞİNİ
AÇIKLAMIŞLARDIR 3
˒ 4 .

“They hypothesized that the body was shuffling salt to infected skin to protect against invaders. In other words, ‘we are salting our cells in order to protect ourselves’ says Jonathan Jantsch, a microbiologist at the University of Regensburg in Germany and first author on the study, which appears in the current issue of…” Cell Metabolism.

Özetle “We are salting our cells in order to protect ourselves” yani, “KENDİMİZİ KORUMAK İÇİN HÜCRELERİMİZİ TUZLUYORUZ” demişledir.

Asırlardan beri dile getirilen ve modern tıp uygulatmaları nedeniyle unutturulan ve GÖZ ARDI EDİLEN BU GERÇEK, bilimsel tıp dergisinde 2015 yılında yayınlanmıştır!

Tuzlu su, ellerimizin derisinde bulunan tüm virüs ve bakterileri öldürdüğü gibi, ağız- burun-boğaz mukozasında ve tükürüğümüzde bulunan patojen virüs ve bakterileri de öldürür.

AĞIZ-BURUN-BOĞAZ MUKOZASI, vücudumuzu kaplayan derimiz gibi dışarı ile doğrudan ilişkisi olan, soluduğumuz hava ve dış mekan ile direkt teması olan İÇ DERİMİZ olarak kabul edilmektedir. Bütün vücudu kaplayan derimiz, vücudumuzun en geniş kapsamlı DETOKS organıdır, unutmayalım.

ABD’de Halo tedavi –tuz tedavi-merkezi bulunan ve senelerden beri halo tedavi uygulamakta olan, Dr. Nita Desai, TUZUN özellikle ağız-burun-boğaz mukozalarında ve solunum yolları mukozalarında enflamasyonu azalttığını, yani
ANTİ-ENFLAMATUVAR etkisi olduğunu bildirmiştir.

“The salt itself has a specific anti-inflammatory effect on the mucous membranes, decreasing inflammation in the airways,” says Nita Desai, MD ABD’de Rutgers Üniversitesi, Robert Wood Johnson Hastahanesi’nde çalışamakta
olan Prof. Dr. Leonard  Bielory, üst solunum yolları mukozasında oluşan yoğun müköz sekresyonun temizlenmesinde, tuzlu suyun etkisini açıklamıştır.

Açıklamanın orjinali özetle şöyledir: “The reason salt works in creating mucous clearance is that when salt is used as an osmotic gradient, it pulls water out,” explains Bielory, who is an attending physician at Robert Wood Johnson University Hospital at Rutgers University and a professor at Rutgers.

Prof. Bielory, hipertonik bir sıvı olan tuzlu suyun hücrelerden suyu dışarı çekerek yoğun ve mükoid sekresyonu sulandırdığını, solunum yollarında biriken yoğun müköz sekreyonun akışkanlığını artırıp solunum yollarının tıkanıklığının önüne geçildiğini bildirmiştir 5 6 .

Bu nedenle, yoğun olan yapışkan sekresyon ya da balgam, sulanarak yumuşayıp öksürükle dışarı atılması kolaylaştığından nefes darlığı düzelmekte, rahat nefes alınabilmektedir.

Ayrıca, kristal kaya tuzunda bulunan doğal magnezyum, potasyum ve diğer birçok doğal mineral tuzlarının kronik hastalıkları önlemede, hastalanmayı engellemede de önemli faktörler olduğu birçok çalışma ile gösterilmiştir. 7 ˒ 8

Araştırmacılar 2011 yılında JAMA mecmuasında, çok merkezli bir çalışmanın sonuçların yayınlamışlardır. 3681 kalp hastası ortalama 7,9 sene süreyle izlenmiş. AZ TUZLU DİYETLE BESLENEN GRUBTA KALP KRİZİ VE ERKEN ÖLÜM ORANININ ARTTIĞINI BİLDİRMİŞLERDİR. 9 ˒ 10

Diyetinde en düşük miktarda tuz kullanan hastaların ölüm oranı %4,1 olarak bulunmuş. Diyetinde orta derecede tuz
kullanan hastaların ölüm oranı %1,95, diyetle yüksek tuz kullanan grubun ölüm oranı ise %0,8 olarak bulunmuş. Yani, düşük tuzlu diyet grubundaki hastalar, yüksek tuz kullanan hastalardan 5 kat daha fazla kalp krizinden hayatlarını kaybettiklerini bildirmişledir.

Sonuç: Doğal kristal kaya tuzu ile gargara yapma ya da tuzlu su içme, en başta 400 adet rinovirüs (sürekli burnumuzda yaşayan her kış nezleye sebep olan virüslerin bir kaçı), enfluenza A ve B virüsleri, SARS-CoV-2 ve varyant virüslerinin ve bakterilerin yaptığı kış griplerine karşı koruma ve korunma sağlar.

Tüm patojenik virüs ve bakteriler de öldüğünden dolayı çevresel bulaşma da önlenmiş olur.

NOT: Rafine olmuş olan sofra tuzu tehlikelidir. Sofra tuzu saf değildir, %99.9 NaCl içermektedir. Ağartıcı kimyasallar, ve akışkanlığı sağlayan ağır metal alüminyum içermektedir.

HALİT Minerali, bir organizma için olmazsa olmaz olan, doğal 84 adet dengeli mineral içerir. HALİT Mineralinde sıhhatli bir organizma için gerekli olan % 37.9 oranında NaCl bulunmaktadır.

Kaynaklar:

1 Jantch. Cutaneous Na+ storage strenghtens the antimicrobial function of the skin and
boosts macrophge-driven host defense. Cell Metab 21(3): 493-501, 2015.
2 Woehrle, T., et al., Hypertonic stressregulates T cell function via pannxin-I
hemichannels and P 2 X receptors. J Leukoc Biol 88(6):1181-1189.
3 Jens Titze, et al. osmotically inactive skin Na+ storage in rats. Am J Physiol Renal
Physiol 285: F1108–F1117, July 29, 2003.
4 Jens Titze, et al. Glycosaminoglycan polymerization may enable osmotically
inactivate Na+ strorage in the skin. 2004. Am J of Physiology-Heart and Circulary
Physiology 287 (19): H203-H208.
5 Med Sci Monit 2021 May 11;27:e929714. doi: 10.12659/MSM.929714
6 Allergies and Your Sinuses: Fighting Allergic Rhinitis – WebMD
https://www.webmd.com  Nasal allergies can also lead to other conditions such as sinus.
says Leonard Bielory, MD, an allergy and immunology professor at Rutgers
24 Nis 2018.
7 Faryadi Q.“The magnificent effect of magnesium to human health: a critical
review,” International Journal of Applied Science and Technology, vol. 2, no. 3, pp. 118–126,
2012.
8 M. Michelle,et al. “The major minerals and water,” in Nutritional Sciences: From
Fundamentals to Food, pp. 517–525, Peter Marshall, 7th edition, 2007.
9 Katarzyna S-S, et al. Fatal and Nonfatal Outcomes, Incidence of Hypertension, and Blood
Pressure Changes in Relation to Urinary Sodium Excretion.JAMA, (May 4, 2011. Vol. 305,
N.17.
10 Conclusions In this population-based cohort, Lower sodium excretion was
associated with higher CVD mortality. JAMA. 2011; 305 (17):1777-1785.

Siz de yorumunuzu paylaşın: