TEK PROTEİN ODAKLI AŞILARIN, HER YENİ VARYANTLA ETKİ KAYBEDECEĞİ GÜN GİBİ AŞİKÂRDI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

PhD Korcan Ayata‘ nın tivit dizisi:

Tek protein odaklı aşıların, her yeni varyantla etki kaybedeceği gün gibi aşikardı. Bunu görmezden gelenler bugün ne düşünüyor acaba? Tabii ki 3. 4. 5. dozları, azıcık modifiye edilmiş versiyonları pazarlamayı…

Astra Zeneca’nın AZD1222 isimli SARS-CoV2 aşısı: Şempanzeleri enfekte eden ChAdOx1 isimli Adenovirüsün insana bulaşabilecek şekilde genetiğinin değiştirilmesi ve ayrıca içine SARS-CoV2’nin S-proteini kodlayan DNA koyulması ile elde edildi. Bu virüs vücudumuzda çoğalamıyor.

Vücudumuza aşı olarak verildiğinde, sadece içine konan S-proteinine değil, tüm Adenovirüs proteinlerine karşı bağışıklık geliştireceğiz. Yani bu aşıyı ikinci kez olduğumuzda vücudumuzda Adenovirüse karşı antikorlar olacak ve bu 2. ve sonraki aşıların etkisini azaltacak.

Tamam da neden bağışıklık sistemimin kapasitesini şempanze adenovirüsüne karşı savaşmak için kullanmak istiyim ki? Belki ilerde çok daha ciddi bir gen tedavisi için bu adenovirüs metodunu kullanmam gerekecek. Bile bile o şansı niye körelteyim.

SARS -CoV2’nin S-proteininde oluşabilecek bir mutasyon, bu aşıyı daha da etkisiz hale getirecek, bunun kaçarı yok. Şimdi diyeceksiniz ki bir akıllı sen misin? Milyar dolarlık şirket bunları çoktan düşünmüştür. Orayı ben de çözemedim, belki işletme-ekonomi okumadığım içindir.

Olasılıklar: -Aşıyı ilk ben yapıyım, herkese satıyım, nasılsa hiçbir şeyin garantisini vermiyorum. -Hemen ikinci bir aşı üreteyim, bir de onu satıyım. -Sağlam korkuttuk herkesi, şimdi ne aşı versek nasılsa yaptıracaklar. -Patent bende, az değiştirip yeni aşı diye gene satarım.

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1415556664695173122?s=20

***

AŞIRI İŞLENMİŞ GIDA TASMASINDAN KENDİNİZİ KURTARIN

Yine bir yıldönümü mesajı. 2-3 doz aşımı oldum artık rahatım fikrine kapılmayın. İlk yapmanız gerekeni ertelemeyin, aşırı işlenmiş gıda tasmasından kendinizi kurtarın. Tek bir hastalığa karşı değil, tüm hastalıklara karşı direnç kazanın.

Doğal şeker, komplex karbonhidrat, organik meyve suyu, vitamin katkılı mısır gevreği, tam tahıllı ekmek farketmiyor. Sonuçta hepsi kana glukoz olarak geçiyor. Pazarlama taktiklerinin sağlığınızı bozmasına izin vermeyin.

Siz de yorumunuzu paylaşın: