YOLCU GEMİSİNDE KORONAVİRÜS SALGINI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Galveston, Teksas’ tan Belize’ye yelken açan bir Carnival Cruise Line gemisinde ortaya çıkan koronavirüs salgını, bu yaz gemi seferlerinin yeniden başlamasından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nden yola çıkan bir gemide bildirilenlerin en büyüklerinden biri oldu.

Belize Turizm Kurulu tarafından rapor edilen Carnival Vista’daki 27 vakada 26’ sı mürettebattan ve biri de misafirlerden. Washington Post’un bildirdiğine göre, hepsi aşılanmış ve ya hafif semptomlara sahip ya da hiç belirti göstermiyor.

Post gazetesinin haberine göre, yüzde 96, 5’i aşılanmış 2.895 yolcu ve yüzde 99, 9’u aşılanmış 1.441 mürettebatı olan gemi perşembe günü Cozumel’ e geldi.

Carnival sözcüsü Chris Chiames, mürettebat üyelerinin “gemide karantina ve/veya tecritte kaldıklarını” söyledi.

Şirket geçen hafta pozitif vakalar olduğunu ve geminin yolcularının salgınla ilgili bir dizi güncelleme aldığını açıkladı.

Geçen hafta sonu tüm Carnival gemilerinde bazı kapalı mekânlar için yeni maske kuralları uygulandı.

Bu cumartesiden geçerli olmak üzere, Carnival ayrıca tüm yolcuların – aşı durumlarına bakılmaksızın – uçağa bindikten sonraki üç gün içinde yapılan negatif bir koronavirüs testinin kanıtını göstermelerini isteyecek.

Gelelim neticeye

Tam doz aşı olmak koronavirüse yakalanmayı ve bulaşmayı önlemediğine göre aşılanmamışlara kısıtlama getirilmesinin bir manası kalmıyor.

Bazı durumlarda şart koşulan PCR testlerinin de sadece aşılanmamışlar için değil, aşılanmış olanlara da yapılması gerekiyor.

Türkümüzü güncelliyorum: Gemilerde talim var, koronavirüslü yârim var.

Kaynak: https://www.usnews.com/news/health-news/articles/2021-08-13/coronavirus-outbreak-on-carnival-cruise-ship

Carnival Cruise Line to require masks for all guests | CNN Travel

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Mustafa dedi ki:

    Gemide tek bir kaptan vardır,
    gerisi mürettebattır.

    Hayatta adam gibi beslenme vardır,
    gerisi teferruattır.

Siz de yorumunuzu paylaşın: