AŞI OLMAYIN!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Mevlüt Tezel’ in köşesinden:

ABD’ nin Charlotte şehir merkezinde dolaşan bu kamyon Wilmore Cenaze Evi’nin reklamını taşıyor. Reklamın sloganı “Aşı olmayın!” Aşı olmayın ki, cenaze evi daha çok para kazansın. Nasıl reklam ama!
“Herkes ekmeğinin peşinde” dediğinizi duyar gibiyim. Aslında Wilmore Cenaze Evi gerçekte yok. BooneOakley reklam ajansı, aşılamayı teşvik edecek reklam kampanyasında ironik bir yol izledi sadece.

Ajans direktörü David Oakley “Geleneksel reklamcılığın artık işe yaramadığını hissettik. Sadece ‘Aşı yap’ veya ‘Gidin aşı olun’ gibi mesajlar etkili değil. Durumu farklı bir perspektiften gören bir şey yapmak istedik” diyor. İşte yaratıcı fikir buna denir! Üzerinde kocaman “Aşı Olmayın” yazan kamyon kısa sürede viral oldu zaten. Tüm Amerika bu kamyonu konuşuyor.
Fransa’da da bir bölgesel sağlık kurumunun yeni reklamında koronavirüs aşısı, bir arabanın arkasında tutkuyla öpüşen bir çiftin görüntüsüyle teşvik edildi. Görselde “Evet, aşı istenen etkilere sahip olabilir” ifadeleri yer aldı. Evet, “Çok Fransız” bir reklam olmuş ama etkili.

Türkiye’de ise sosyal medya paylaşımlarında, kamu spotlarında, ilanlarda hep “Maske takın”, “Sosyal mesafeyi koruyun”, “Aşı olun” dendi. Evet, en doğru mesajlar bunlar ama insanlar bu sözleri duymaktan sıkıldı.
Aşı karşıtları neden ilgi görüyor sanıyorsunuz. Yalan olsa da farklı bir şey söyledikleri için!
Bizde de aşılamayı artırmak için ters köşeye yatıran yaratıcı kamu spotları, reklamlar yapılmalı.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/sb-mevlut_tezel/2021/09/24/asi-olmayin

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: