WALENSKY’ GİLLERİN PANDEMİSİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

USA’ da Fox tv’ de yayınlanan ve Neva Çiftçioğlu Banes tarafından gündeme taşınan mülakatı; bilgilendirme, ikaz ve tavsiyeleri tüm dünyada kutsal kitap sözü gibi tartışılmadan kabul edilen ve uygulamaya konan CDC’ nin ve benzeri tıp kurumlarının içyüzünü ortaya koyması bakımından çok önemli buldum.

Aklı başında, art niyeti olmayan, dürüst, soru sormasını bilen bir gazeteci, bizde de sayısız “kopyaları” olan CDC Başkanı’ nı perişan etmiş.

Kendini adam sanıp da “Ne zaman adam oluruz?” diye her gün soranlara cevabım şudur: Gazeteciler, adam gibi soru sorduğu zaman!

Çanak soru sorma mütehassısı medyamızın örnek alması dileğiyle…

***

Neva Çiftçioğlu Banes‘ in tivit dizisi:

Seyrederken sinirlerimin gerildiği, zaman zaman kahkaha attığım bu sabah Fox News’da seyrettiğim haber. Tümü ekte. Benim çarpıcı kısımları KENDİ YORUMUMLA (azcık gülücük şart) paylaşmak istedim.

Sorular şahaneydi. Öncellikle Bret Baier haber spikeri eşi bulunmaz bir profesyonel (altını çizeyim). Bizde de tek tük çıkar…dı böyleleri… gerçi şimdilerde ne TEK var ne de TÜK! Mr. Baier CDC direktörü Rochelle Walensky’i sorularıyla köşeye sıkıştırdı sabah

Walensky gözler kırpış kırpış, emmm, ımmm, welll, ile kıvrandı durdu. Baier: 7 Ocakdaki mahkemede yargıç Sotomayer 100bin çocuk Covidden dolayı hastanede ve çoğu solunum cihazında dedi. Oysa bildirilen sadece 3500 çocuk var, doğru mu?

Walensky: Çocukların hepsi aşısız, ana babaları aşısız, aşı olmalılaaarrr… Baier: Anladım da… sorum o değil, yani hasta sayısı yüzbin değil, 3500den az… değil mi? Walensky: gak-guk-ıhhh-Yes! Ama artıyooo! Baier: Solunum cihazına bağlı çocuk var mı?

Walensky: kem ve de küm…ımmm..zzzttt, pzzttt, error… Baier: Çocuklarda ölüm riski çok küçük değil mi? Walensky: Imm…ummm kırpış, kırpış… evet çocuklar ölmemeli..

Baier: Risk %0.001 iken, mahkemede bu konular tartışırken CDC direktörü olarak yanlış kararlar almamak için, verilen bu rakamsal hataları düzeltmek sizin göreviniz değil mi? Walensky: Evet ama benim görevim ımmm…ummm…

aşısızların ölüm riskinin artmasından dolayı 5 yaşından itibaren insanları aşılamaya teşvik etmek… Baier: Bu kadar uzun süredir insanların Covidden dolayı mı hastaneye gittikleri, ya da hastaneye gidip Covid teşhisiyle karşılaştıkları mı daha çok,

gerçek ölüm sebepleri, bunu anlamak için istatistik tablolarınız yok mu? Walensky: evet bu tür tablolar üzerinde Omicrondan beri çalışılıyor. Baier: Mahkemede Omicron da Delta kadar öldürücü dendi. Bu doğru değil, değil mi?

Walensky: Diğer ülkelerden artıyor diye raporlar geliyor, ölümler artabilir… kırpış, kırpış…. Baier: Aşı olmak istemeyen askeriyeden, sağlık ekiplerinden işini kaybedenler var. Geçirdikleri enfeksiyon sonucu oluşan bağışıklığı devlet tanımıyor. Sizce bu adaletli mi?

Walensky: Daha önce geçirilen enfeksiyon Omicrona karşı korumuyor. Aşı olmalıyıııızzzz… Baier: Biliyorum bu mesajı verip duruyorsunuz da omicron aşılıları da enfekte edebiliyor. Vede aşılar korumuyor, öyle değilmi? Walensky: Doğru! Ama aşılılar hafif geçiriyor

Baier: Doğal bağışıklığı neden gözönüne almıyorsunuz? En azından o kişilere sadece 1 dozu önermiyorsunuz? WalenskY: Bla, bla, bla…. bilim evriliyor bla… Baier: Biden aşısızların pandemisi deyip duruyor.

Aşılılar Omicrona yakalanıp, Omicron bulaştırırken bu söz nasıl doğru olabilir? Walensky: Omicronla hastaneye gelenler aşısızlardırrrr Baier: Halkın güveni çok önemli. Halk CDC’ye olan güvenini yitirmiştir. Walensky: bilim değişir, kararlar değişir, virüs değişirwalenksy

(SORU AĞIR, YANIT BALON! ACIDIM KADINCAĞIZA) Baier: Üniversitelerde semptomsuz öğrencilere PCR yapılıyor, pozitif çıkanlar 10 gün bir odaya kapatılıp, günde 1 kez kapılarına yemek bırakılıyor. Bunu mu istemiştiniz?

Walensky: Okullar açık kalmalı. 5 gün yeterli. Ama maske takmalı, yemeğini ayrı biryerde yemeli. Baier: Neden tedaviden bahsedilmiyor hiç? Walensky: Pfizer, merck ilaçlar yapıyor Baier: 5000 okul kapalı

Walensky: Aşılayın, herkesi aşılayın, çocukları, öğretmenleri, zzzzt, pzzttt, devrelerim yanmadan bırakın gideyim……. (son 4 kelime şaka şaka)! THE END! DETAY İÇİN İZLEYİNİZ!

Kaynak: https://twitter.com/NevaCiftcioglu/status/1480288791415959552?s=20

***

EK 1 (10.1.2022): CDC’s Walensky fails to disclose how many deaths were ‘from’ COVID-19. Kaynak: https://www.foxnews.com/us/cdc-director-deaths-from-covid-19

***

EK 2 (10.1.2022): NEVA ÇİFTÇİOĞLU “CDC Amerika’da fena tokatlanmaya başladı. Medyaya bir şeyler oldu sanki. Tarafsız yayınlar ardı ardına… Sorular ve yorumlar devam ediyor. Başından beri olması gerektiği gibi...” 

ARK “Uyanış başladı ve inanıyorum ki tıpkı “omikron” gibi tüm dünyaya da yayılacak kısa zamanda.”

***

EK 3 (4.7.2023): MARYANNE DEMASİ

This week, The Wall Street Journal reports that Rochelle Walensky steps down as CDC director and warns the public to be on guard against misinformation and the politicisation of science.

Ironically, this comes after two and a half years of Walensky misinforming the public and politicising the science.

I have documented how Walensky misled Congress on various issues, including covid vaccine effectiveness against viral transmission and on Cochrane’s review of face masks.

Walensky testified that her public statement on MSNBC in March 2021 about how “vaccinated people do not carry the virus, they do not get sick” was accurate. But even today, the FDA states that efficacy against transmission is unproven.

Walensky also said that the summary of Cochrane’s review of face masks had been “retracted.” But it was neither retracted, nor had the authors of the review changed the language in the summary.

A recent, damning study by Krohnert et al, solidifies criticism of the agency.  The researchers compiled instances of numerical and statistical errors made by the CDC during the COVID-19 pandemic.

After reviewing CDC publications, press releases, interviews, meetings, and Twitter accounts, they found a total of 25 instances where Walensky’s agency promoted demonstrably false numbers and statistical errors.

The majority (80%) of these instances exaggerated the severity of the COVID-19 situation. For example, on Oct 27, 2021, Walensky said “there have been 745 deaths in children less than 18,” but the National Center for Health Statistics showed it was 558 deaths.

At a White House COVID-19 briefing on Jun 23, 2022, Walensky claimed that COVID-19 was a “top 5 cause of death” in children, which was also untrue.

And in Feb this year, Walensky testified before Congress that there had been “2000 paediatric deaths from COVID-19”, when in fact, it was 1400-1500.

In some cases, the errors were not corrected, or the errors were repeated. Notably, the vast majority of errors (94%) made by the CDC pertained to exaggerated COVID-19 risks to children, which the authors say would have influenced the discussion of pandemic policies.

“The CDC’s errors have likely led the public to believe children’s risks are higher than they truly are,” wrote the authors.

“CDC’s guidance repeatedly called for restrictions being placed on children, including school closures, mask mandates, and strong recommendations for vaccinations and multiple boosters even among children who have recovered from the virus,” they added.

Consequently, the authors suggested that the agency responsible for reporting health statistics should be firewalled from the agency setting health policy – something that would avoid biased statistics or the politicisation of the science.

CDC delusion

At the commencement of her tenure at the CDC, Walensky wrote an opinion piece in the New York Times saying she found it “extremely disturbing” hearing reports that White House officials in the Trump administration interfered with official guidance of the CDC.

“I believe in the agency’s mission and commitment to knowledge, statistics and guidance. I will do so by leading with facts, science and integrity and being accountable for them,” wrote Walensky.

But the public has not witnessed any accountability – the opposite in fact. Now that her tenure is over, Walensky remains defiant as she reflects on her time as director.

“We made this world a safer place. I have never been prouder of anything I have done in my professional career,” said Walensky after announcing her resignation.

The Biden administration has since nominated Dr Mandy Cohen, an internal medicine physician and former state health secretary in North Carolina, as the new CDC director to replace Walensky.

But many fear that Cohen will implement more of the same unevidenced, misguided health policies as her predecessor.

Mandy Cohen, CDC director seen wearing a “Dr Fauci” face mask.

Cohen supported forcibly masking children in schools, and promoted cloth masks despite no evidence for their effectiveness at stopping viral spread, which many say, should have been immediately disqualifying for the position.

Kaynak: https://maryannedemasi.substack.com/p/walenskys-hypocritical-exit-from

***

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Cahit Bahar dedi ki:

    Neva hocamıza da bunu bizlere duyurduğunuz için size de teşekkürler.

  2. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Batıl zail olmaya mahkumdur.
    Bize düşen cesaret ve akletmekdir.

Siz de yorumunuzu paylaşın: