PFİZER HÂLÂ mRNA AŞILARININ GİZLİ HAM VERİLERİNİ PAYLAŞMADI, PAYLAŞMIYOR, BUNA DİYECEK TEK LAFINIZ YOK MU?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu‘ nun tivit dizisi:

Ünlü Tıp dergisi The BMJ “Covid-19 vaccines and treatments: we must have raw data, now” başlığı ile #Pfizer ‘den mRNA aşılarının gizli tutulan tüm ham verilerinin yayınlanmasını ve halka açılmasını talep eden bir yazı yayınladı.

Kaynak: https://twitter.com/drkaanyl/status/1485355177880301574?s=20

#turkovac aşısının çalışması basılmadı, güvenemeyiz, öneremeyiz diyen “toplum sağlığı” koruyucuları, bilirkişiler, uzmanlar Pfizer hala mRNA aşılarının gizli ham verilerini paylaşmadı, paylaşmıyor, buna diyecek tek lafınız yok mu? Nerede şeffaflık, uzmanlar?

Ham veri ne demek? Şeffaflık, kontrol edilebilirlik, açıklık, güven, güvenlik demek. Çalışmanın basılması bişi ifade etmiyor, sonuçta bu ilaç firmasının çalışması, istatistik bilenler de bilir nasıl olduğunu bu işlerin. Ham veri yoksa çalışma hiçbişidir…

Aşı karşıtı dediklerinin arasında öyle insanlar görüyorum ki, bazen kendimi cahil hissediyorum. Ne kötü kaf dağında olup, yarattığını zannettiği dağlara bakar olmak, kimseyi aşağı görmeyin, bilgelik hiç ummadığınız yerden çıkıp geliyor…

Kaynak: https://twitter.com/drkaanyl/status/1485512583918460934?s=20

“Aşı karşıtları?!” bana yorum yazıp, beni kaynak gösteriyormuş, bana gelen eleştiri bu! Bazı bilim insanları çoktan bir “alt tabaka” oluşturmuş, üstelik bunları yazanlar akşama kadar özgürlük narası atıyor! Paylaşımlarım verilere dayanır, insan ise benim için insandır…

#turkovac aşısının çalışması basılmadı, güvenemeyiz, öneremeyiz diyen uzmanlar, hekimler, bilim insanları; Pfizer mRNA aşısının gizli ham verilerini paylaşmadı, paylaşmıyor! Buna söyleyecek tek bir lafınız yok mu? Nerede bilimsel şeffaflık, veri güvenliği?

Ham veri ne demek? Açıklık, şeffaflık, güvenlik, bilimsel etik, güvenilirlik demek! İstatistik bilenler bilir, bu işlerin nasıl olduğunu, çalışmaların nasıl makaleye döndüğünü. İlaç firmasının makale basması, ham veri sunmuyor ise hiçbişi ifade etmiyor.

Yanlış anlaşılmasın bu hepimizin sağlığını ilgilendiren çok önemli bir talep. Madem zorunlu aşı oluyoruz, madem ülke dışına dahi çıkamıyoruz. İnsanlığın verilerin en açık halini bilmeye hakkı var! Ben yaptım oldu olmaz böyle bir sağlık meselesi. Buna talep haktır…

#turkovac aşısının çalışması basılmadı, güvenemeyiz, öneremeyiz diyen “toplum sağlığı” koruyucuları, bilirkişiler, uzmanlar Pfizer hala mRNA aşılarının gizli ham verilerini paylaşmadı, paylaşmıyor, buna diyecek tek lafınız yok mu? Nerede şeffaflık, uzmanlar?

Kaynak: https://twitter.com/drkaanyl/status/1485507845806342145?s=20

***

EK 1 (27.1.2022): KORKUSUZ: “4 DOZ KORONA AŞISI OLAN PROFESÖR KORONADAN ÖLDÜ”

Resim

***

EK 2 (3.2.2022): HİKMET GEÇKİL “Tel Aviv üniversitesinden mikrobiyolog Udi’nin @UdiQimron ‘un size mesajı var!”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1488876034623782920?s=20&t=GqwNngxg-TRjfZhDI6bvIA

***

EK 3 (28.5.2022): Covid-19: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial

Pfizer’in önemli Kovid-19 aşı çalışmasını gerçekleştirmeye yardımcı olan bir sözleşmeli araştırma şirketindeki kötü uygulamaların ortaya çıkması, veri bütünlüğü ve düzenleyici gözetim hakkında soruları gündeme getiriyor.

Kaynak: https://www.bmj.com/CONTENT/375/BMJ.N2635

***

EK 4 (5.4.2023): New regulatory filings show Pfizer had evidence, early into the vaccination campaign, that its vaccine’s efficacy waned, but waited months before alerting the public.

In late 2020, the airways became saturated with triumphant reporting of Pfizer and Moderna’s “95% effective” covid-19 vaccines. Millions rolled up their sleeves with the belief that reaching herd immunity would end the pandemic.

But by June 2021, the pandemic endgame story had gone off script. Highly vaccinated countries like Israel were experiencing a new wave of covid infections, vaccination rates were starting to slow, and public scepticism was snowballing.

Authorities tried to allay fears by saying that new infections were “rare breakthroughs,” but the data became too difficult to ignore.

By early July, the Israeli Ministry of Health reported that vaccine effectiveness against infection and symptomatic disease had fallen to 64%. Three weeks later, revised estimates put Pfizer’s vaccine at just 39% effective.

Makale: Pfizer hid data on waning immunity as millions queued to get vaccinated

Kaynak: https://maryannedemasi.substack.com/p/pfizer-hid-data-on-waning-immunity

***

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. CANAN KARATAY dedi ki:

    Grip virüsleri için aşı yapılamaz!

    O nedenle kem küm ediyorlar!

    Genetik tedavi denemeleri yapılıyor.

    Gençlerin hayatta kalan yaşlıların genleri alt üst oluyor!

  2. Fikri dedi ki:

    Bu grip korona falan filan bu aşıların hepsi de para tuzağı…

Siz de yorumunuzu paylaşın: