JOHNSON AND JOHNSON, KOVİD-19 AŞI ÜRETİMİNİ DURDURDU

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

ARK “Şu cümlem tüm hastanelerin kapısına çerçeveletilip asılmalıdır: Aşının tam da PCR testinin yapıldığı yere yapılması gerekir. Budur!

ARK “Burundan yapılan, zayıflatılmış canlı virüs aşılarını halka sen anlat deseler… “Bu aşılar aşının dibidir” derdim. Ey halkım, anladınız mı?

ARK “

***

Johnson and Johnson’ ın Kovid aşısı üretimini “sessizce” durdurması çok önemli bir olaydır.

Bu Kovid aşısı, tek dozluk kullanımı ve saklama şartlarındaki kolaylık sebebiyle özellikle fakir ülkeler için ideal görünüyordu.

Şirketin bu kararını dünyaya duyurmaması aşıların tamamen “ticari” maksatla üretildiğinin, meselenin insan sağlığı olmadığının ispatıdır.

Fiyatını kendilerinin belirledikleri, istedikleri ülkelere istedikleri miktarda sattıkları aşıların tek dozunun yeterli olmadığı da ortaya çıkmıştı.

Tıpkı Pablo Neruda’ nın “Şiir yazanın değilihtiyacı olanındır” dediği gibi aşılar da hele de bir pandemi varsa artık bir şirketin değil tüm dünyanın malı demektir.

Gelelim neticeye

Kola zerk edilen aşıların enfeksiyonu ve bulaşmayı önleyebileceğine inanan ve bunu kahramanca savunmaya devam eden bilim adamları varsa da aşı şirketleri bile bunun mümkün olmadığını kabul etmiş görünüyorlar.

Moderna ve Pfizer, halen uygulanan aşılar yerine omikron varyantına karşı yeni aşı hazırlama çalışmalarına başladığını açıklarken binlerce kez mutasyona uğrayan bir virüse karşı orijinal tipine göre hazırlanan aşının beşinci hatırlatma dozlarının yapılıyor olması akıl alır bir iş değildir.

Etkisizliği bir tarafa antik virüse göre hazırlanan aşıların sağladığı bu “bol kepçe antikorların” insanların başına açacağı dertler tam olarak belli olmamakla beraber Allah korusun çok büyük de olabilir. 

Solunum yoluyla bulaşan, ilk önce burun ve boğazda enfeksiyon yapan virüslerin yaptığı hastalıklar ancak lokal bağışıklık, yerleşik hafıza T ve B hücreleri sağlayan, doğuştan gelen bağışıklığı eğiten “mukoza aşıları” ile önlenebilir.

Johnson and Johnson, burun aşılarına odaklanmışsa, helâl olsun denir!

Kaynaklar:

https://ahmetrasimkucukusta.com/2022/01/28/yazilar/tip-yazilari/kovid-asisi/pandemiyi-bitirmek-icin-burundan-uygulanan-bir-asiya-gerek-var/

https://ahmetrasimkucukusta.com/2022/01/26/yazilar/tip-yazilari/kovid-asisi/buruna-uygulanan-asilar-koronavirus-yayilmasini-kola-zerk-edilen-asilardan-daha-etkili-bir-sekilde-durdurabilir/

https://ahmetrasimkucukusta.com/2022/01/24/hakkimda/bir-tivitin-ortaya-doktukleri/

https://ahmetrasimkucukusta.com/2022/01/23/independent/omikron-pandemiyi-bitirebilir/

https://ahmetrasimkucukusta.com/2021/12/21/yazilar/tip-yazilari/kovid-asisi/antikorum-dustu-diye-agit-yakanlara-mujde/

***

TRT’ nin haberi:

ABD medyasında yer alan haberlere göre, ilaç şirketi Johnson and Johnson, COVID-19 aşısının üretimini sessizce durdurdu.

The New York Times’ın (NYT) haberine göre, ABD merkezli çokuluslu Johnson and Johnson, federal hükümet ve sağlık yetkililerinin aşıyı teşvik etmek için yaptığı büyük baskı nedeniyle geçtiğimiz yılın sonlarında COVID-19 aşısının üretimini askıya aldı.

Üretimdeki duraklamanın geçici olduğu bildiriliyor, ancak Hollanda’nın Leiden şehrinde aşıyı üreten tek fabrika, görünüşe göre odağını potansiyel olarak daha karlı bir aşı üretmeye kaydırdı.

Şirketin bir doz stoğuna sahip olması nedeniyle, üretim duraklamasının tek dozlu COVID aşısının kullanılabilirliğini etkileyip etkilemediği açık değil.

Bununla birlikte, şirkete yakın bir kaynak New York Times’a, askıya alma kararının birkaç yüz milyon dozluk bir azalma anlamına gelebileceğini söylüyor.

Zamanlara konusunda endişeler var

Aşıyı dünya çapında dağıtan kuruluşlar, NYT’ye üretimdeki duraklamadan habersiz olduklarını söylerken, bazıları zamanlama konusunda endişelerini dile getirdi. 

Afrika Birliği aşı dağıtımının eş başkanı Dr. Ayoade Alakija, “Gelişmekte olan dünyadaki insanların yaşamları tehlikedeyken, herhangi bir şeyin üretim hatlarını değiştirmenin zamanı değil” dedi .

Pfizer ve Moderna aşılarından farklı olarak, Johnson and Johnson aşısı, tek doz yapılıyor.

Kaynak: https://www.trthaber.com/haber/dunya/nyt-johnson-and-johnson-covid-19-asi-uretimini-durdurdu-653145.html

***

Sabah gazetesinin haberi:

Koronavirüs salgınında başta ABD olmak üzere birçok ülkede kullanılan, Johnson and Johnson tarafından üretilen aşıya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. ABD’li New York Times gazetesi, tek doz olarak uygulanan ve şimdiye dek milyonlarca kişiye uygulanan Johnson and Johnson aşısının geçtiğimiz aylarda hiçbir açıklama yapmadan üretimi durdurduğunu açıkladı.

Amerikalı ilaç devi Johnson & Johnson’ın, koronavirüs salgınında dünya genelinde oldukça çok kullanılan aşısının üretimini durdurduğu ortaya çıktı.

Başta ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde uygulanan, fakir ülkelere de gönderilen Johnson & Johnson’ın tek dozluk koronavirüs aşısının üretiminin geçtiğimiz aylarda durdurulduğu ortaya çıktı.

HAFTALARDIR ÜRETİM YAPILMADI

ABD’li New York Times gazetesinin haberine göre ilaç devi, geçtiğimiz yılın sonlarında sessiz sedasız üretime ara verdi. Gazetenin ismini açıklamadığı yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, firmanın Hollanda’ nın Leiden kentinde bulunan üretim tesisinin haftalardır üretimde olmadığını belirtti.

Tez dozluk kullanımı ve saklama koşullarındaki kolaylık nedeniyle özellikle fakir ülkelerde kullanılan aşının üretiminin durmasının, aşılama zincirini de aksattığı aktarıldı.

DAHA KÂRLI AŞILARA YÖNLENDİLER

İlaç devinin durdurma kararını, potansiyel olarak daha kârlı bir aşı üretmeye kaydırdığı için aldığı ileri sürüldü.

Üretimin durmasıyla, aşı dozlarında birkaç yüz milyon dozluk bir azalma geldiği belirtilirken aşıyı dünya çapında dağıtan kuruluşlar da, üretimdeki duraklamadan habersiz olduklarını söyledi.

Durdurma kararında zamanlama konusunda endişelerini dile getiren Afrika aşı dağıtımının eş başkanı Dr. Ayoade Alakija, “Gelişmekte olan dünyadaki insanların yaşamları tehlikedeyken, herhangi bir şeyin üretim hatlarını değiştirmenin zamanı değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/dunya/johnson-and-johnson-asisinda-flas-gelisme-sessiz-sedasiz-durdurdular-5862895

Johnson & Johnson temporarily halts Covid-19 vaccine output - The East  African

***

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: