İLK OMİCRON VARYANTI VAKASINI KEŞFEDEN DOKTOR KONUŞTU: BANA BASKI YAPTILAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Rezillikler ortaya dökülmeye başladı. 

Omicron varyantını geçen yılın Kasım ayında Güney Afrika’da tespit eden Güney Afrikalı doktor Angelique Coetzee “Dünya genelindeki siyasetçilerden ve bilim insanlarından hastalığın olduğundan çok daha kötüymüş gibi göründüğünü söylemem yönünde baskı oluştu. Benden Omicron varyantının hafif olarak tanımlamamam istendi”.

Daha durun, arkası sökün edecek.

Bilim Kurulu üyesinin sözleriyle bizdeki durum

8 kasım 2020: Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi bitecekmiş gibi görünmüyor

https://www.medimagazin.com.tr/guncel/koronavirus/tr-prof-dr-tevfik-ozlu-pandemi-bitecekmis-gibi-gorunmuyor-11-686-97920.html

Daha bir ay bile olmamıştı. 14 Ocak 2021:

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ‘Omicron’ kaynaklı seyreden vakalar olduğunu belirterek, “’Omicron’ dalgasının yükselme konumundayız. Önümüzdeki günlerde daha da yükselecek. Oysa bazıları salgın bitmiş gibi davranıyorlar. Sanki her şey normale dönmüş gibi ama hiç öyle değil. Umarım bu yaşadığımız, son dalga olur. Beklentimiz o” dedi.

https://www.medimagazin.com.tr/medilife/tr-bilim-kurulu-uyesi-ozlu-omicron-dalgasinin-yukselme-konumundayiz-10-686-98912.html

Dün. 9 Şubat 2021:

Prof. Dr. Tevfik Özlü, Omicron’un, pandemiyi bitirmeyeceğini ancak bu hastalığın sıradan bir hale gelmesine neden olacağını belirtti. Özlü ayrıca, “Omicron dalgasına erken yakalanan kentlerde vaka sayılarının düşmeye başladığını görüyoruz.” dedi.

Gelelim neticeye

Bakalım daha hangi itiraflar gelecek.

***

Sözcü’ nün haberi:

Corona virüsünün en çok mutasyona uğrayan türü olarak bilinen Omicron varyantını geçen yılın Kasım ayında Güney Afrika’da tespit eden Güney Afrikalı doktor Angelique Coetzee, birçok bilim insanı ve siyasetçinin kendisine virüsün gidişatı ile ilgili yalan söylemesini istediğini açıkladı.

Dünya çapında 5.7 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü, ilk olarak Kasım ayında ortaya çıkan Omicron varyantıyla etkisini artırmaya devam ediyor… Virüsü ilk tespit etmeyi başaran bilim insanlarından olan Güney Afrikalı Dr. Angelique Coetzee, yaşadıklarını ve yalan söylemeye zorlandığını ilk kez açık açık anlattı.

İngiliz Daily Telegraph’a konuşan Dr. Coetzee, “Dünya genelindeki siyasetçilerden ve bilim insanlarından hastalığın olduğundan çok daha kötüymüş gibi göründüğünü söylemem yönünde baskı oluştu. Benden Omicron varyantının hafif olarak tanımlamamam istendi” dedi.

Dr. Coetzee yaşadıklarını anlattı.

Omicron varyantının ülkesinde hafif semptomlar yarattığına dikkat çeken Dr. Coetzee, “Güney Afrika’da olmayan bilim insanları ve siyasetçiler benimle iletişime geçerek bu hastalığın çok ciddi bir hastalık olduğunu söylediler ve hastalığın hafif geçtiğini söylediğim için beni eleştirdiler ve saldırdılar” dedi.

Dr. Coetzee, “Güney Afrika’da bu hafif bir hastalık fakat siyasetçiler bunun çok ciddi bir hastalık olduğunu söylememi istediler. Avrupalı siyasetçiler ve bilim insanları, ‘Lütfen bunun hafif bir hastalık olmadığını söyle’ dediler” yorumunu yaptı.

Hastalığın aşı olmayanlar için çok daha ciddi olduğuna dikkat çeken Dr. Coetzee, “Beni yalancılıkla ve Omicron varyantını küçümsemekle suçladılar. Onlara göre 38 mutasyon geçiren bir hastalığın hafif geçmesine imkan yoktu” dedi.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/ilk-omicron-varyanti-vakasini-kesfeden-doktor-konustu-bana-baski-yaptilar-6943450/

***

EK 1 (10.2.2022): HALUK VAHABOĞLU “Bu arkadaş panikte çalıştığı işyerinde arkadaşları mutlaka dikkat etmeliler Bir hekim kolay yetişmiyor, dikkat etmek lazım Bana söylediklerine bakın :)”

egemen @profdrtebilgin   @HalukVAHABOLU adlı kişiye yanıt olarak
Sadece makale okuyarak doktor olunmuyor maalesef. Olanı da sizinki gibi oluyor. Gördük hastaligin vahsetini ve korktuk, sizinki cahil cesareti. Sıfır klinik tecrübeye sahipken ahkam kesmek sadece sarlatanlik
 
ARK “Benden Omikronu hafif olarak tanımlamamam istendi” diyor Dr. Coetzee. Bir merkezden korkutmaya devam sinyali geliyor olmalı.”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1491749310622535681?s=20&t=Fv_ONDMufTc9rbjOqWLQqQ

***

EK 2 (10.2.2022): AHMET SALTIK “Bir hekim olarak utanç duyuyorum. Sağlık Bakanlığı-İktidar apaçık suç işliyor. Aşı olmayan bir biyolojik ürünü halka dayatmak insanlık suçu. Er geç hesabı sorulur. C. Savcıları ve muhalefet, DSÖ, BM.. göreve! Çığlığımızı duyun, TURKOVAC’ı derhal geri çekin! Prof. Dr. Ahmet SALTIK”

Kaynak: https://twitter.com/profsaltik/status/1491359047626280960?s=20&t=Fv_ONDMufTc9rbjOqWLQqQ

HALUK VAHABOĞLU “halka dayatmak insanlık suçu” Neyi “aşı olmayan bir ürünü” İyi de bir şeyin aşı olduğuna kim karar verecek “elbette ben” ben olmazsam da “abilerim” yani malum çete”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1491771723741552647?s=20&t=Fv_ONDMufTc9rbjOqWLQqQ

ARK “Aşı olmayan bir biyolojik ürün” sözü bana aşı karşıtları tarafından çık sık dile getirilen “içinde ne olduğu bilinmeyen sıvı” sözünü hatırlattı. Üzerinde “aşı” yazan bir ürünün kötülenmesi aşı karşıtlığıdır.”

***

EK 3 (10.2.2022): mRNA bazlı koronavirüs aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech’i temsil eden bir şirketin, Afrika’daki aşı üretim çabalarını baltaladığı öne sürüldü.

Britanya Tabipler Birliğinin bilimsel yayını BMJ’ de yayımlanan bir makalede, kENUP Vakfı adlı danışmanlık şirketi, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Afrika merkezli sağlık şirketlerine Kovid-19 aşılarını üretmesi için verdiği desteğe engel olmakla suçlandı.

Güney Afrika merkezli, Afrigen ve Biovac Enstitüsü adlı iki şirket; DSÖ, İlaç Patent Havuzu (MPP), Güney Afrika Tıbbi Araştırma Konseyi ve Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) gibi kuruluşların rehberliğinde mRNA aşısı geliştirmek ve üretmek için bir konsorsiyum oluşturmuştu.

BMJ’nin elde ettiği belgelere göre KENUP Vakfı’ndan yetkililer, geçen yıl 11-14 Ağustos’ta ülkeyi ziyaret etti ve Güney Afrika hükümetine merkezin faaliyetinin durdurulması gerektiğini söyleyen bir belge gönderdi.

Belgede şu ifadeler yer alıyordu: DSÖ Aşı Teknolojisi Transfer Merkezi’nin Moderna’nın Kovid-19 aşısının üretim sürecini kopyalama projesi derhal sonlandırılmalıdır. Bu, Afrigen, BioVac ve Moderna’nın zarar görmesini önlemek içindir.

kENUP’ın sunduğu karşı öneri ise BioNTech’in teklifini destekler nitelikteydi. BioNTech, deniz konteynırlarında kurulu mRNA fabrikalarını, başlangıçta firmanın kendi çalışanlarıyla birlikte Avrupa’dan Afrika’ya  sevk etmeyi öneriyordu.

BMJ makalesinin yazarı Madlen Davies ise DSÖ’ nün Güney Afrika’da Haziran 2021’de açılan teknoloji transfer merkezinin, kıtanın dört bir yanından şirketlere ve bilim insanlarına mRNA teknolojisini nasıl kullanacaklarını öğretmek ve Moderna’nın aşısını yeniden oluşturmak için kamuya açık bilgileri kullandığını ifade etti.

Davies’e göre Güney Afrika yasaları, bilim insanları ve üreticilere patentten bağımsız araştırma ve geliştirme yetkisi veren bir hüküm içeriyor. Bu da merkezin Moderna aşısı üzerinde “tersine mühendislik” çalışmaları yürütmesinin yasal olduğu anlamına geliyor. Tersine mühendislik, bir aygıtın veya sistemin yapısının ya da işlevinin çıkarımcı bir akıl yürütme analiziyle keşfedilmesi anlamına geliyor.

Moderna ayrıca Kovid-19’la ilgili patentlerini uygulamama sözü vermişti. Merkez şu anda aşı üretimin diğer süreçlerine vakıf olmak için de Moderna’yla görüşüyor.

İlaç Patent Havuzu’nun genel müdürü Charles Gore, patent ihlali iddiasını “saçma” diye niteledi: Açıkçası Afrika’yı dolaşan birileri patentleri ihlal edeceğimizi söylüyor, bu tamamen yalan ve son derece talihsiz bir durum.

Afrigen’in genel müdürü Petro Terblanche de, “KENUP’ın birçok forumda aktif olarak Afrigen’in çalışmalarını neden baltalamaya çalıştığını anlamıyorum” dedi: Aşı üretmek için harcayabileceğim enerjiyi tüketiyor.

Afrigen, Ocak 2022’de ilgili aşıyı başarıyla yeniden ürettiklerini duyurmuştu. Firma şimdi aşıyı daha ucuza üretmenin ve kolayca depolamanın yollarını arıyor.

Kaynak: https://www.indyturk.com/node/470631/sa%C4%9Flik/biontechi-temsil-eden-%C5%9Firketin-afrikada-kovid-19-a%C5%9F%C4%B1s%C4%B1-%C3%BCretimini-baltalamaya

***

EK 4 (10.2.2022): GÖKÇE BAŞBUĞ “Halkımız Biontech ve CEO’su Uğur Şahin’i yakından tanısın. Biontech, Afrika’nın kendi aşısını üretme çabalarını engellemek için bir grup tutmuş.

Kaynak: https://twitter.com/BasbugGokce/status/1491766102527188993?s=20&t=Fv_ONDMufTc9rbjOqWLQqQ

***

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Osman Yüksel Serdengeçdi dedi ki:

    Bir başka Cizvit rahibinin (bu biraz gariban) salgının başındaki sayıklamaları;

    https://www.diken.com.tr/profesor-saltik-cin-asisini-madde-madde-anlatti-asi-karsitlarina-cikisti/

    Turkovac aşı değil ama biontech aşı demek;

    https://www.gazeteduvar.com.tr/prof-dr-saltik-turkiyede-toplum-bagisikligi-artmiyor-azaliyor-haber-1541526

    Bu da komik cv’si;
    http://ahmetsaltik.net/dr-ahmet-saltik-hakkinda/

  2. Münir Sancak dedi ki:

    Geç yapılmış bir açıklama ama olsun. Gene de helal olsun kadına. Birçok erkekten daha karakterli bence.

Siz de yorumunuzu paylaşın: