SORUN ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILIYOR OLSAYDI ÇOKTAN ÇÖZÜLÜRDÜ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Korcan Ayata‘ nın tivit dizisi:

Çözüm tabiki var. 1,5 yıldır buradan çözüm yazıyorum. Yapılan her yanlış, sapılan her yanlış yol bizi çözümden uzaklaştırıyor ve giderek çözümü daha da zor yeni sorunlar yaratıyor. İnsanların sağlığı, mutluluğu, huzuru çalınıyor.

Sorun çözülmeye çalışılıyor olsaydı çoktan çözülürdü. Sorunu çözmediğini gördüğümüz uygulamaları tekrar tekrar deneyip aynı sonucu alıyoruz ve bu çalışmayan uygulamalar için de halkı suçluyoruz. Bir probiyotik, bir D-vit tavsiyesi bile yapmayan zihniyet bu salgınla başa çıkamaz.”

Drosten çıkıp Omicron varyantının çok hafif seyretmesini Afrika’da çoğunluğun Covid geçirmesine bağlıyor, sonra “bizim için tehlikeli” diyor. Peki netede bu hiç maskesiz/mesafesiz/aşısız Afrika’daki toplu mezarlar? Kapasitesi dolan hastaneler, yollarda yere yıkılanlar?

Hastalığı geçirenler tekrar hasta oluyorlardı, ağır geçiriyorlardı? Mutlaka aşı olmalıydılar falan? Ne oldu bu palavralara? İşine geleni gör, işine gelmeyene bakma. Seçmece istatistik ile duyar kas. Bu mudur bilim? Değil, olsa olsa bilim kurgu!

Gönderdiğiniz bu bilgiler de çok önemli: rki.de/DE/Content/Inf İçeriğine bakalım biraz çünkü zaten çözümün ipuçları gözüküyor

“Mesela hastaneye yatışlar: Yoğun bakımları kimlerin doldurduğu, kimin aşılanmasına ağırlık verilmesi gerektiği kabak gibi ortadayken, tutup gençler, çocuklar (toplumsal bağışıklığa faydası olmayan aşılarla) aşılanmaya çalışılıyor. Birileri kendine görev edinmiş 7/24 sayıklıyor.”

Resim

Daha en başından beri kim hastalık karşısında zayıf, kimi korumak lazım belliyken, sanki virüsün dokunduğu herkes ölecekmiş algısının yaratılması da cabası. Üst yaş grubu aşıladı, hastaneleri rahatladı, ölümler azaldı. Aşı işini yaptı, daha ne diye karantina, kısıtlama yapılıyor?

Resim

%85’te takılı kalmış 60 yaş üzeri aşı oranını en üst seviyeye çıkarmadan, 5-12 yaş, 12-15 yaş aşılamaya çalışmak, aşısızlara kısıtlama uygulamak, hastalığı geçirenleri aşılamak, otomatik herkese 3. 4.doz yapmak kesinlikle, bilimsel değil.

Resim

Dokümanın içinde Euromomo linkleri de verilmiş. Dikkatli bakınca görülüyor pandemi ne durumda, geçmiş senelerde kış aylarında hangi yaş grupları etkilenmiş… Bilim bilim diye bilim kurgulayanların işine gelmiyor bu grafikler.

Resim

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1469393021342994441?s=20

***

EK 1 (11.12.2021): USA’ daki Omikron vakalarının çoğunun, tam olarak aşılanmış kişiler olduğu bildirildi. Kaynak: https://www.reuters.com/world/us/most-reported-us-omicron-cases-have-hit-fully-vaccinated-cdc-2021-12-10/

***

EK 2 (11.12.2021): HİKMET GEÇKİL “Kelin ilacı! (Dün..) mRNA aşılarının mucitleri ve yoğun kullanıcıları: ABD (2174 ölüm, >163000 vaka) ve Almanya (510 ölüm, >53000 vaka) U Şahin bile nerede ise “aşımız ne yazık ki artık çalışmıyor… özellikle de son varyanta karşı” diyecek… millet 3. ve 4. doz peşinde“. Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1469746469724991496?s=20

***

EK 3 (13.12.2021): KORCAN AYATA “Omicron varyantı için sürekli olarak bu varyantın antikorlardan kaçtığı, aşıların etkinliğinin düştüğü söyleniyor, ve çözüm olarak da aynı aşıların tekrar yapılması öneriliyor. Tabi ki tüm bu söylemler sadece spike antikoru miktarına dayanıyor. Yani süper bilimsel.”

Omicron bahane edilerek çocukların aşılanması ve herkese hatırlatma dozu yapılmasının BİLİMSEL KARŞILIĞI YOKTUR. Bilimsel gerçeklere dayanan veriler: Bebek ve çocuklarda, yetişkinlerden daha güçlü bir T hücre yanıtı var. Doğuştan gelen bağışıklıkları da daha yüksek.”

Bu sebeplerle pandeminin başından beri her ülkede açık ara yüksek vakalara rağmen, açık ara düşük hastane/yoğun bakım ihtiyacı ve düşük can kaybı, bu yaş gruplarında oldu. Omicron veya herhangi bir varyant, çocukların durumunu da, 20 aydır bilinen risk grubunu değiştirmeyecektir.

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1470432801665204226?s=20

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: