GÖZ MİGRENİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Göz migreninde, ağrı olmadan gözde noktalar, zikzaklar, ışık çakmaları veya çift görme ve hatta geçici bir görme kaybı yaşama gibi belirtiler olur.

Göz migreni adı verilen bu tabloda, bir veya her iki göz önünde uçuşan noktalar, zikzaklar, ışık çakmaları veya çift görme veya hatta geçici görme kaybı olabilir.

Bu belirtiler 20-30 dakika içinde kendiliğinden düzelir.

Migren hastaları bu garip görme semptomlarını tanıyabilir ve onları bazen ağrının başlayacağına dair bir uyarı işareti olan aura olarak bilirler.

Ancak oküler migrende, bunu takip eden bir baş ağrısı olmaz ve görme semptomları genellikle 20 ila 30 dakika içinde kendiliğinden düzelir

Beyindeki düzensiz elektriksel aktivite ile migren baş ağrılarına benzer bir şekilde ortaya çıktıkları düşünülmektedir.

Genetik kökeni olabilir

Bu tablonun genetik bir kökeni olabilir ve kadınlarda daha yaygındır. Potansiyel tetikleyiciler, glutamat (Çin tuzu) ihtiva eden yiyecekler, göz kamaştıran ışık, stres ve havadaki değişiklikler olabilir.

Temel sebep aynı olmasına rağmen, neden bazı kişilerin görme bozukluklarından sonra migren ağrısını yaşayıp diğerlerinin yaşamadığı veya aynı kişinin neden farklı durumlarda her ikisini de yaşayabildiği bilinmemektedir.

Kadınlar yaşlandıkça baş ağrıları azalır, ancak bu auralar artar.

Göz migreni zararlı olmamakla beraber bazı göz hastalıklarında da benzer belirtiler ortaya çıkabileceği için bir göz doktoruna danışılması gerekir.

Tedavide magnezyumun faydası olabilir.

Visual Aura and Scotomas: What Do They Indicate?

Kaynak: https://health.clevelandclinic.org/a-migraine-without-pain-yes-it-can-happen-and-its-called-an-ocular-migraine/

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: