COVİD mRNA AŞILARI TRANSFEKSİYONDUR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

ARK: Bilgilerimi tazelediğim ve zaman zaman bakmam da gerekecek harika bir özet. Özellikle tıp talebelerine tavsiye ediyorum. Doktorlar bunları zaten çok iyi biliyorlar !!!

***

Korcan Ayata‘ nın tivit dizisi:

Tedavi hasta bireye uygulanan tıbbi girişimdir. Gen tedavisi, fonksiyonel olarak bozuk, eksik veya işlevsiz bir genin düzgün çalışır hale getirilmesidir. Covid mRNA aşıları transfeksiyondur. Hücreye geçici olarak SarsCov2 Spike mRNA transferi yapılır, protein üretimi sağlanır.

Geçici olmasının sebebi, mRNA’ nın sınırlı ve viral protein sentezleyen hücrenin bağışıklık sistemi tarafından öldürülecek olmasıdır. Eğer öldürülemiyorsa inanın bana o kişinin mRNA aşısı ve Covid’den çok daha ciddi sorunları vardır, yaşıyor olması bile mucizedir.

Covid-19 mRNA aşı içeriğindeki mRNA DNA’ya çevrilip insan DNA’sına entegre olabilir mi? Olabilir. Hepimizin DNA’sının %8-10’u atalarımızın milyonlarca yıldır karşılaştığı virüslerin izlerini taşır.

Ortalama yetişkin DNA’ sının uzunluğu 2 metredir. Kafanızı kaldırıp baktığınız ilk kişi ile %99,9 aynı DNA’ya sahipsiniz (fark 1 milimetre), yani farkınız binde bir. Ama ikinizin de DNA’sında %8-10’luk kısım benzer viral sekanslar (20 santimetre).

DNA içerisine SarsCoV2 spike genomunun girmesi anlam taşımaz. Moleküler biyologların gayet iyi bildiği gibi DNA’ya giren her yapı otomatik olarak mRNA’ ya ve sonra proteine dönüşmez. Eğer dönüşseydi neslimiz çoktan tükenmiş olurdu. Rastgele DNA’ya giren bir yapı işe yaramaz.

LNP + mRNA enjeksiyonlarının çok daha ciddi sorunları vardır. DNA değişecek, gen terapisi yapılıyor, DNA’ya entegre oluyor, falan gibi söylemler olayı sulandırıyor.

Esas tehlike LNP, spike mRNA ve spike proteinin, kas hücreleri dışında başka doku ve hücrelere ulaşması, bunun sonucunda da bağışıklık hücrelerinin bu dokulara hasar vermesi.

Aşı işlemi sırasında %100 yapılması gereken aspirasyon kontrolü. İğnenin kesinlikle bir damara gelmemesi lazım. Aşının uygulandığı kasın büyüklüğü. Küçük kastan dışarı aşı içeriği kaçması daha yüksek ihtimal. Özellikle çocuklar ve zayıf kişiler için önemli bir nokta.

Buradan sonra daha karmaşık mekanizmalar devreye giriyor. İçine LNP girmiş ve spike üretmiş kas hücreleri bağışıklık hücreleri tarafından tek tek öldürülüyor. Bu öldürme işlemi sonucunda ortama çok miktarda spike mRNA ve spike protein saçılıyor.

Bunların bir kısmı serbest, bir kısmı ölü hücre parçacıkları ve eksozom gibi yapılar içinde hapsolmuş durumda. Aşıdan 6 ay sonra bile içinde spike mRNA/protein bulunan yapılar dolaşımda tespit edildi. “Aşı sonrası 3 günde tüm mRNA kaybolur” ifadesi yanlış.

Makale adı: Cutting Edge: Circulating Exosomes with COVID Spike Protein Are Induced by BNT162b2 (Pfizer–BioNTech) Vaccination prior to Development of Antibodies: A Novel Mechanism for Immune Activation by mRNA Vaccines

K: https://www.jimmunol.org/content/207/10/2405

Serbest veya parçacık içine hapsolmuş bu moleküllerin hangi yoğunlukta, hangi dokuya ulaşacağını bilmek imkansız. Ulaştığı yerde bağışıklık hücrelerinin doku hasarı yaratması kaçınılmaz. Bunlar uygulamanın riskleri ve DNA’ya entegre olma bunların yanında çocuk oyuncağı kalır.

Bu uygulamanın arka arkaya 4-5 kez yapılması riskleri aynı oranda arttırıyor. Unutulmaması gereken virüsün kendisiyle karşılaşma durumunda viral partiküllerin kana karışma riskinin çok daha düşük olduğudur. Hastaların çok büyük çoğunluğunda kanda virüs bulunmaz.

The structure and content of exosome. Exosomes are composed of proteins, lipids, and nucleic acids that depend on the original cell. They have a phospholipid bilayer, made up of cell surface proteins, tetraspanins, lipids, and carbohydrates

Bu yeni teknoloji aşıların ve pandemi dönemi geniş çaplı uygulamaların yarattığı bir diğer problem de hastalığı geçirmiş kişilerin, otomatik aşılanmasıdır

Yukarıda bahsettiğim aşı sonrası kanda dolaşan spike proteini ve yine kanda dolaşan spike antikorları birbiriyle ve damar yüzeyindeki ACE2 ile etkileşime girip, kuvvetli bir enflamasyon tetikleyebilir. Pıhtı oluşumu, miyokardit artık hangi dokuysa orada problem çıkabilir.

Bu yüzden daha aşılar çıkmadan, 2 doz arası 3-4 hafta aralığın çok kısa olduğunu ve hastalığı geçirenlere aşı yapılmaması uyarılarını yaptım. Çocuk ve gençlerin farketmeden hastalığı geçirmesi ve bu yüzden otomatik aşılamanın özellikle riskli olduğunu belirttim.

Bunlar ve benzeri başka sorunlar da dile getirildi. Uzmanlık iddiasında bulunanlara sorulan sorular hâlâ cevaplanamadı.

Aile, sosyal çevre, iş, eğitim durumunuz ile ilgili baskılar yüzünden veya kendi isteğiniz ile aşı olmuş olabilirsiniz. 50 yaş altı sağlıklı bireyler için bunun elzem olmadığını, zorunluluk durumunda inaktif aşının tercih edilmesini defalarca tekrarladım. Çocuklar kırmızı çizgi.

Gereksiz yere ve otomatik aşılamanın önüne geçmeye çalıştım. Akıllı telefon uygulamasında randevu açıldığı için gidip 3-4-5 doz aşı olmak gibi tuhaf uygulamaların, hastalık üzerine aşı olma saçmalığını vurguladım.

En başa dönecek olursak, internette birlik-dernek-FDA-CDC-EMA-DSÖ her neyse kurumların kafalarına göre aşı, toplumsal bağışıklık gibi kavramların tanımlarını değiştirmeleri, gerçekleri değiştirmiyor. Aşı olarak önümüze gelen yeni nesil Covid uygulamaları gen tedavisi değildir.

Haa şirket öyle adlandırmış, o tarz söylemek daha cool muş falan bizi ilgilendirmez. Tedavi/terapi sağlıklı bireye yapılmaz, belirli bahaneler üreterek yapılmaya çalışılıyorsa bu sahtekarlıktır. Uygulamanın tanımı geçici transfeksiyondur.

Deneyleri adam gibi yürütülmediyse, bilime uygun planlanmadıysa ve tüm bunlar “miş” gibi yapılıp veriler 55-75 yıl saklanmak istendiyse burada kötü niyet vardır. 100%.

1-2-3-4 dozu hastalığı, bulaşıcılığı engellemeyeceği biline biline, faz çalışmaları tam olarak yapılmamış uygulamalara denek olduk. Geri bildirimlerimiz halı altına süpürüldü, şimdi kokular çıkmaya başlasa da bunlardan bahsetmek bazı gerizekalılar için aşı karşıtlığı.

Gerçek sorun bellidir. Genlerimiz ile oynanmıyor, DNA değişmiyor. Eski dozların etkisini kafanıza takmayın. Fayda/zarar hesabı yapmadan otomatik yeni aşı olmayın. Virüs çok değişti, eski aşıları 4-5-6 kere olmak, hastalık üzerine aşı olmak size faydadan çok zarar verir.

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1556914217889972224?s=20&t=JxVRPxQgo8ZlPu-sUsJ8xg

***

EK 1 (10.8.2022): KORCAN AYATA “Biyoloji bilmeyenler veya bildiklerini değerlendiremeyenler problemi önceden göremez. Problemi göremediği için önlem alamaz, görüp uyaranları cahillikle suçlar. Bunların derdi sizin iyiliğimiz, sağlığımız falan değil. Umurlarında bile değiliz!”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1557287787761750016?s=20&t=XiFwlduzglUv13qaKiDvjw

***

EK 2 (10.8.2022): HALUK VAHABOĞLU “Sudden death is not only a death it is a new syndrom post transfection sudden death syndrome (PTSDS)”

ARK “Ani ölüm sadece bir ölüm değildir bu yeni bir sendromdur: Transfeksiyon Sonrası Ani Ölüm Sendromu (TSAÖS).

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1557293346405638144?s=20&t=XiFwlduzglUv13qaKiDvjw

***

EK 3 (10.8.2022): Bu gece gerçek ölüm sayısının korkulandan çok daha düşük olduğunu gösteren rakamlarla bir Covid bombası var. İddia edilen WA yaşamlarının sadece yüzde 10’u yalnızca virüsten kaynaklanmıştır.

KORCAN AYATA 2,5 yıldır anlatmaya çalıştıklarımız “bomba” şeklinde gündeme düşmüş. Yeni uyananlara günaydın.”

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1557292427043643392?s=20&t=XiFwlduzglUv13qaKiDvjw

***

EK 4 (10.8.2022): HİKMET GEÇKİL “Madem hesap seviyorsunuz! Pfizer! Moderna! Novavax! Hangisi daha çok toksik (antijenik) Spike vücudumuza veriyor? Pfizer aşısında vücudunuzda üretilen Spike proteini ~10, Moderna için 30 miligram (5 gün mRNASpike) Novavax aşısında 5 mikrogram Spike proteini/doz Sonuç:Sonuç!

Novavax aşısına göre, Pfizer aşısında 2000 kat, Moderna aşısında ise 6000 kat daha fazla Spike proteini var… Tartışma! Pfizer ve Moderna, Novavax’a “senin aşın kalp kası iltihaplanmasına yol açıyor” diyor! “tencere dibin kara …. …. …”

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1557322100553256961?s=20&t=XiFwlduzglUv13qaKiDvjw

***

EK 5 (11.8.2022): Bize mRNA‘nın çekirdeğe girdiğini ama vücutta birkaç saatten fazla kalmadığı söylendi. Stanford Üniversitesi’nde dünyanın en saygın moleküler biyoloji gruplarından biri tarafından Ocak 2022’de yapılan araştırma, mRNA‘nın 60 gün sonra bile vücutta hâlâ AKTİF olduğunu gösteriyor.

Resim

Kaynak: https://twitter.com/GunumunSozu/status/1557498950671908865?s=20&t=E08Vm8-7D-zbvM6FoHggvg

***

EK 6 (11.8.2022): Albert Bourla mRNA gen terapisi dir diyor .aşı diyenler bence rezil oldunuz susun . Diyor ki ne mesaj verirseniz DNA ya onu uygular diyor . Yani kanser hücreleri mesajı verildiyse , yada pıhtı yapmasi mesajı verilirse ne olur kanser ve kalp krizi olur .

Kaynak: https://twitter.com/SerkanK16508934/status/1557510228480086018?s=20&t=E08Vm8-7D-zbvM6FoHggvg

***

EK 7 (13.8.2022): KORCAN AYATA “Virüs kendisi hücreye girdiğinde amacı kendi kopyalarını yapmaktır. Bunun için hücre mekanizmalarına spike dışında 29 adet farklı protein ürettirir. Bu proteinler birbirlerine bağlanır ve virüs oluşur. mRNA/vektör aşıda ise sadece ve sadece spike protein üretimi mümkündür.”

Ayrıca 30 adet yabancı protein üreten bir hücrenin bağışıklık sistemi tarafından tespit edilip öldürülmesi daha hızlı olur. Tüm proteinleri öğrendiği için 3-5 sene sonraki varyantı bile çok daha etikili şekilde tanımlayabilir ve hızlı yanıt verir.

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1558043422212112386?s=20&t=dEsdKXtmXx-JHyUzXQ0qeg

***

EK 8 (13.8.2022): CDC web sitelerinden yanıltıcı bilgileri sessizce siliyor. Aşağıdaki ifade 16 Temmuz ile 22 Temmuz arasında web sitelerinden kaldırıldı: “mRNA ve başak proteini vücutta uzun süre dayanmaz.” 

Kaynak: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/mrna.html

Resim

Resim

Kaynak: https://twitter.com/RepThomasMassie/status/1558299020828753922?s=20&t=jAS4Nbu82NQPYfZjuQ1Hpg

***

EK 9 (13.8.2022):HALUK VAHABOĞLU “Virüste bir firmanın patentine sahip olduğu gen dizisi var. Bu, üzerinde insanların oynadığı bir virüs.”

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1558470355827806208?s=20&t=jAS4Nbu82NQPYfZjuQ1Hpg

Tamamını seyretmek için: https://www.youtube.com/watch?v=5ybYh9aUQMs

***

EK 10 (8.9.2022): HALUK VAHABOĞLU “Sayın Bakanım shit-RNA transfeksiyonu olmuş kişilerin en az altı (6) ay kan bağışı yapamayacağının karar altına alınmasını öneriririm ayrıca Bu kişlerin ömür boyu karaciğer donörü (verici olmamaları da tavsiye edilmelidir) Saygılarımla

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1567427745642070017?s=20&t=mAS1_EbKmvulCLMz79PX2A

1/ Neden shit-RNA dediğimi doğrulayan bir çalışma daha ne idüğü belirsiz anlamında söylüyorum bir kez bu bir mRNA değil (süratle degrade olmuyor ve nasıl okunacağı belli değil). Her insanda farklı proteinlere veya peptidlere sebep oluyor

2/ Bu çalışmada 7-8 ay sonra dahi monositlerde S1 peptidleri ve S2 peptidleri bulunuyor ama daha kötüsü mutant peptidlerde mevcut Bu kadar bilinmezliğe insanların maruz bırakılmış olması nedir, Nasıl adlandırılmalıdır? maruziyete shit-RNA diyorum işleme transfeksiyon

3/ En az altı ay bu kişilerin kan donörü olmaması gerekir diye düşünüyorum Bu sebeple de Sayın Bakanın dikkatlerine sunuyorum

ayrıca dikkat edilmesi gereken iki nokta daha var 1. PASC bulguları olan hastalarda aşırı sitokin salınımı mevcut ve bunlarda spike-like protein taşıyan monosit sayısı çok daha fazla yani long covid spike-like ile ilgili diye düşünebiliriz (uyanık bilimsilere saygılarımla)

4/ 2. PASC bulguları olmasa bile transfekte olmuş insanlarda aylarca kanda spike-like bulunabiliyor Bu sebeple kan donörü olmak noktasında yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1567797333940649988?s=20&t=knPDZaDpbQrHVSrXG0Qzug

***

EK 11 (11.9.2022): HİKMET GEÇKİL “Çocuğuna mRNA aşısını yapma, yaptırma! Neden! Bunlar gen temelli aşılar. Vücudumuzda klasik aşılar gibi bir dinamik (algılanma, yanıt, temizlenme, vs) izlemiyorlar. Henüz tonla bilinmeyen yönleri var. Kişinin kendi genetiği de aşının yan etkilerinde muazzam rol oynuyor.”

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1569043904330141699?s=20&t=XLEWRuzdd_TlM9werM5yCA

***

EK 12 (11.9.2022): HALUK VAHABOĞLU ” @drfahrettinkoca @saglikbakanligi

Geleceğimizin heba edilmemesi için Üniversiteler dahil okullarda 1. Maske yasaklanmalıdır 2. Shit-RNA yasaklanmalıdır.

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1568993199682625536?s=20&t=XLEWRuzdd_TlM9werM5yCA

***

EK 13 (26.9.2022): MALHOTRA “Gerçek kanıta dayalı tıp yoluyla Kovid-19 mRNA aşıları hakkındaki yanlış bilgi salgınını tedavi etmek”

Makale: Curing the pandemic of misinformation on COVID-19 mRNA vaccines through real evidence-based medicine – Part 1

Kaynak: https://insulinresistance.org/index.php/jir/article/view/71/224

***

EK 14 (27.9.2022): ÖZCAN YÜCEL “Altı aydan fazladır emziren 11 anneye mRNA aşısı yapılıyor. Aşının süte geçip geçmediğine bakılıyor. Evet maalesef geçiyor!! Aşıdan sonra ilk 48 saatte sütte bolca mRNA parçacıkları saptanıyor.”

K: https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/article-abstract/2796427

Bu çalışma aşının omuz kasında kalmayıp tüm vücudu dolaştığı hipotezini destekliyor. Muhtemel diğer vücut sıvılarına da geçiyordur. Akciğer zarı, kalp zarı sıvısı, BOS (beyin omirlik sıvısı), periton, eklem sıvıları.. Gebe ve emzirmelere güvenle veriyoruz diyenlere duyurulur

Hiç bir bilimsel kanıtı olmadan gebe ve emzirene “mRNA aşılarını güvenle veriyoruz” diyenler hesap vermeli.. Hastaya şu da denilebilir. “Hanım efendi, eldeki bilgiler çok sınırlı, süte geçiyor mu, karın sıvısına geçiyor mu bilmiyoruz. Yine de karar sizin..” diyemez miydin.

Bunun yerine ne yaptın? Emziren kadını işe almadın, işten attın, uçağa, otobüse bindirmedin.. Vebali büyük..

Kaynak: https://twitter.com/drozcanyucel/status/1574607670543323137?s=20&t=aoyY2_sjkyl3OlrXHhNnqA

***

EK 15 (7.10.2022): HİKMET GEÇKİL “mRNA aşılarından kaçış devam ediyor! Daha önce aşı ile kafayı bozmuş AVUSTURALYA: <50 yaş herkese aşı tavsiyesini durdurdu. <30 yaş için aşıyı yasakladı. NORVEÇ: <65 yaş herkese mRNA aşısı tavsiyesini durdurdu.”

Kaynak: Coronavirus vaccine – information for the public Published Updated 

Danimarka zaten daha önce durdurmuştu.

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1578455803555561472?s=20&t=TR68you7fioKHPMvE4Fepw

***

EK 16 (8.10.2022): Mâlûm uygulamadan sonra 18-39 yaş arası erkekler arasında kalp hastalığına bağlı ölüm riskinde yüzde 84 yani minicik artış olduğu tespit edildi.

Kaynak: https://floridahealthcovid19.gov/wp-content/uploads/2022/10/20221007-guidance-mrna-covid19-vaccines-analysis.pdf

***

EK 17 (18.10.2022): FERHAT ARSLAN “Boston üniversitesindeki çalışma doğru okunursa; 1- Spike antijeni temelinde geliştirilen ağuların salgın dinamiğini engelleyecek hiçbir katkıları olmadığının kanıtıdır. 2- Spike daki aşı antikorları temelli değişimlerin salgını uzattığının kanıtıdır.”

K: https://www.statnews.com/2022/10/17/boston-university-researchers-testing-of-lab-made-version-of-covid-virus-draws-government-scrutiny/

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1582175806868295681?s=20&t=xND54H5t4ISCsFeptgJUHQ

FERHAT ARSLAN “Bu çalışma bir kez daha göstermiştir ki dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun kamu otoritesi ilgili ağuyu durdurmalı ve soruşturma başlamalıdır. O kadar önemlidir.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1582248558446940160?s=20&t=xND54H5t4ISCsFeptgJUHQ

***

EK 18 (27.10.2022): MARTY MAKARY “Pfizer & Moderna klinik araştırmasının yeniden analizinde, mRNA aşılarının aşılanan her 800 kişi için ek bir ciddi yan etkiyle ilişkili olduğu ortaya çıktı.”

Makale: FDA urged to publish follow-up studies on covid-19 vaccine safety signals

Kaynak: https://twitter.com/MartyMakary/status/1585670629470212102?s=20&t=U9Qti5zEYGSMdk6ya3L8Pw

***

EK 19 (27.10.2022): MEHMET OKAN ÖZDEMİR “Asıl ruhsatı ve Türkiye’de Acil Kullanım Onayı bile bulunmayan #deneyselsıvılar yapıldığında sonunun ne olacağının bilinmediği gerçeğini söyleyen bizlere Tıp Bilimi adına sahip çıkmak yerine aşağılayıp hedef gösterdiğin için utanmalısın.Sana ne Ermeni’den?”

Kaynak: https://twitter.com/opdrokanozdemir/status/1585693562775244800?s=20&t=U9Qti5zEYGSMdk6ya3L8Pw

***

EK 20 (21.9.2023): Our findings demonstrate that the COVID-19 vaccine mRNA is not confined to the injection site but spreads systemically and is packaged into BM EVs. However, as only trace quantities are present and a clear translational activity is absent, we believe breastfeeding post-vaccination is safe, especially 48 h after vaccination. Nevertheless, since the minimum mRNA vaccine dose to elicit an immune reaction in infants <6 months is unknown, a dialogue between a breastfeeding mother and her healthcare provider should address the benefit/risk considerations of breastfeeding in the first two days after maternal vaccination.

Makale: Biodistribution of mRNA COVID-19 vaccines in human breast milk

Kaynak: https://www.thelancet.com/journals/ebiom/article/PIIS2352-3964(23)00366-3/fulltext

***

EK 21 (6.10.2023): Dr. Robert Malone mRNA aşılarının mucididir: “Pfizer, Nobel ödülünü veren Karolinska Enstitüsü’ne büyük miktarda bağışta bulunuyor. Bilim yine büyük ilaç firmaları tarafından gasp edildi.” Dr. Malone, 1980’lerin sonunda mRNA’yı lipozomal nanopartiküller yoluyla insan, kemirgen, kurbağa ve meyve sineği hücrelerine tanıtmasıyla başlayan ortak bir çalışma olan mRNA aşılarının mucididir. Kendisi ve Wisconsin Üniversitesi, Madison ve Vical Incorporated’ dan araştırmacılar, farelerin iskelet kaslarına çıplak RNA ve DNA vektörleri enjekte ettiler ve gen ifadesini gözlemlediler.

Kaynak: https://x.com/drahmetrasim/status/1710024457455124920?s=20

***

EK 22 (6.10.2023): Dr. Robert Malone mRNA aşılarının mucididir: “Kariko ve Weissman Nobel ödülünü mRNA aşılarını icat ettikleri için değil (çünkü bunu ben yaptım), güvenli bir şekilde geliştirilseydi güvenli ve etkili bir aşı platformu olabilecek bir ortamda sınırsız spike toksinin üretilmesine imkan sağlayan psuedouridini ekledikleri için aldılar.”

Kaynak: https://x.com/drahmetrasim/status/1710024457455124920?s=20

***

EK 23 (6.10.2023): Bizde de mRNA aşısının yapıldıktan çok kısa bir zaman sonra parçalanıp yok edildiği masalı anlatılıp duruldu. Ne yazık ki hâlâ bu masalı anlatmaya devam edenler de var. Bakın mRNA’ nın aşılarının mucidi Dr. Robert Malone ne diyor: “Açıkçası Nobel Heyeti en son verileri takip edemiyor ve sahte mRNA’nın güvenli, etkili ve hızlı bir şekilde parçalanması propagandasına hâlâ inanıyor. Bu da onların bu ödülle neyi onayladıklarını gerçekten bilmedikleri anlamına geliyor. Psödo-mRNA’nın vücutta uzun süreli kalıcılığı iyi bir şekilde belgelenmiştir. Bunun sebebi psödouridin’dir. Alıcıların önemli bir azınlığında ciddi yan etkileri belgeleyen en az 1000 hakemli makale vardır.”

Kaynak: https://x.com/drahmetrasim/status/1710026166092873899?s=20

***

EK 24 (21.9.2023): Sadece zerk edilen yerde kalır vücuda dağılmaz deniyordu. Anne sütüne de geçtiği gösterildi. Kanda eksozomlarda 6 ay süreyle bulunduğu zaten bilindiğine göre beklenen bir sonuç.

Our findings demonstrate that the COVID-19 vaccine mRNA is not confined to the injection site but spreads systemically and is packaged into BM EVs. However, as only trace quantities are present and a clear translational activity is absent, we believe breastfeeding post-vaccination is safe, especially 48 h after vaccination. Nevertheless, since the minimum mRNA vaccine dose to elicit an immune reaction in infants <6 months is unknown, a dialogue between a breastfeeding mother and her healthcare provider should address the benefit/risk considerations of breastfeeding in the first two days after maternal vaccination.

Makale: Biodistribution of mRNA COVID-19 vaccines in human breast milk

Kaynak: https://www.thelancet.com/journals/ebiom/article/PIIS2352-3964(23)00366-3/fulltext

***

EK 25 (6.10.2023): Aşı olarak sınıflandırılmaları sebebiyle üzerinde tam olarak çalışılmayan mRNA’ların ve bunların protein ürünlerinin yaygın ve kalıcı biyolojik dağılımı, güvenlik sorunlarını artırmaktadır.

Post marketing çalışmalar mRNA’nın anne sütüne geçtiğini ve emzirilen bebekler üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini göstermiştir.
Uzun vadeli ekspresyon, genoma entegrasyon, germ hattına bulaşma, sperme geçiş, embriyo/fetal ve perinatal toksisite, genotoksisite ve tümör oluşumu, farmakovijilans veritabanlarında rapor edilen advers olaylar ışığında incelenmelidir.

Kaynak: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37445690/

Makale: mRNA: Vaccine or Gene Therapy? The Safety Regulatory Issues

***

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Nihal dedi ki:

    Hekim değilim iş geliyor dolaşıyor yine bağışıklık sisteminin güçlü olmasına dayanıyor.mRNA yıda
    bağışıklık sistemi öldüremiyorsa yaşaması mucizedir diye vurgu yapıyor.Zaten mRNA aşısı yaşlıları
    ve kronik hastalıkları olanları yan etki tabiriyle daha çok hırpalıyor hatta bazıları aşı olmuş
    daha sonra covid geçirmiş olanlar o aşının yan etkisindense covid geçirmeyi tercih ederim noktasına
    gelmiştir.Genç ve sağlıklı kişilerde mRNA bile zarar vermiyor hiç yan etki hissetmiyorlar.Şu halde
    kronik hastalıkları olanlar,bağışıklık sistemi zayıf olanlar mRNA aşısı olması yanlıştır.
    TEHLİKE den bahsetmiş: kas hücreleri dışında başka doku ve hücrelere ulaşması, bunun sonucunda da bağışıklık hücrelerinin bu dokulara hasar vermesi.
    Aşıdaki kontrolden bahsetmiş durum çok hassas
    Ben sadece tek doz sinovac oldum 2 haftada kendime gelemedim bir dahada olmadım.Şu halde tüm bunlar ışığında
    neden mRNA aşısı diretilir üstelikte 5,6,7,…. defalarca sonu yok!

  2. Mürvet Şenol dedi ki:

    Mükemmel bir derleme olmuş. Elinize aklınıza sağlık.

  3. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Daha evvel bütün aşılar için geçerli olduğunu söylediğim BULŞMA konusu bu ürünler için de geçerlidir.

    Üstelik bu bulaşmanın kasdî olma ihtimali de gözden uzak tutulmamalıdır;

    https://bmcbiol.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12915-014-0087-z

Siz de yorumunuzu paylaşın: